Päivitetty: 11.4.2024

Satama

Heinolan monipuolinen satama sijaitsee keskustan tuntumassa osoitteessa Maaherrankatu 1.

Kävelymatkan päässä satamasta sijaitsevat mm. Heinolan tori, majoituspalvelu, ruokakaupat, pankki, posti, lasten leikkipaikka ja esimerkiksi kesäteatteri ja Rantapuisto.

Satamassa on tarjolla seuraavia palveluita:

  • Ravintola ja kahvila
  • Kioskit
  • Sähköpiste
  • WC:t
  • Jätekatos satamarakennuksessa (myös öljyjätehuolto)
  • Septi- / pilssipumppu
  • Polttoaineet (bensa & diesel)
  • Vierasvenepaikat ja vierasveneilijöiden palvelut (Kylpylärakennus, Martti Pöyhönen puh. 040 6811 500, sähköp. martti.poyhonen@gmail.com)

Satamaisäntänä toimii kaupunginpuutarhuri.

Vakinaisten venepaikkojen vuokraaminen

Venepaikat varataan ja maksetaan vuosittain sähköisessä varauspalvelussa. Aiemmin venepaikan varanneille asiakkaille paikan ennakkovarausaika on 1.2.–1.4., jonka jälkeen paikat ovat yleisesti varattavissa. Vapaana olevia venepaikkoja voi varata 1.2. klo 9.00 alkaen.

Venepaikkavarauksen tekeminen edellyttää kirjautumista kaupungin verkkopalveluun. Venepaikka maksetaan palvelussa verkkomaksuna, jota varten tulee käytössä olla verkkopankkipalvelu ja -tunnukset.

Vapaita paikkoja voi selata varauspalvelun venepaikkaluettelosta tai kartalta.

Varatun venepaikan avaimet haetaan Heinolan Lukkohuollosta, Savontie 13.

Laituri- ja soutuvenepaikkojen ylläpidosta vastaa Heinolan kaupungin Puistot ja Liikuntapaikat. Venepaikkoja koskevat korjaus- ja muut tekniikkaa koskevat palautteet tehdään sähköisesti osoitteeseen viherpalvelut@heinola.fi. Kiireellisissä asioissa yhteys puhelimitse kaupunginpuutarhuriin puh. 0500 549 485, tai puistopuutarhuriin puh. 044 797 7083.

Oheisesta kartasta löydät laituri- ja soutuvenepaikkojen sijainnit.

Vierasvenepaikkojen vuokraaminen

Heinolan satamassa vierasvenepaikkoja vuokraa Martti Pöyhönen Kylpylän kioskista puh. 040 6811 500, sähköposti martti.poyhonen@gmail.com. Venepaikkojen vuokrauspalvelu on auki joka päivä klo 10 – 22. Venepaikan ensimmäiset 4 tuntia ovat maksuttomia. Tämän jälkeen hinta on 12 € / vrk.

Etusivu