Vuoroin vieraissa -opiskelijavaihtoprojekti: Heinola – Peine

Sitaatit: Markus Pettersen ja Niklas Saarinen, kuvat: Heinolan lukio

Syyskuussa ystävyyskaupunki Peinesta joukko opiskelijoita vieraili Heinolassa ja lokakuussa heinolalaiset suunnistivat vastavuoroisesti kohti Peinea. Vaihtoprojekti perustui vapaaehtoisuuteen ja opiskelijan omaan motivaatioon.

Kun lähdimme mukaan projektiin, emme tienneet mitä odottaa. Ajatus siitä, että aivan uusi ja tuntematon henkilö tulisi pian viikoksi kylään oli jopa hieman pelottava, mutta samaan aikaan todella kiehtova. Vaikka saimmekin pareiltamme pienet esittelyt itsestään emme osanneet lainkaan arvata ketä ruudun takana todellisuudessa olisi. Kun saksalaiset viimein pitkän odotuksen ja suunnittelun jälkeen päätyivät Heinolaan selvisikin, että kyseessä oli aivan mahtava porukka, jonka kanssa tulisimme viettämään aivan ikimuistoisen ja silmiä avaavan viikon. Pääsimme kaikki tutustumaan toisiimme sekä yksilöllisellä, että kulttuurillisella tasolla ja meistä muodostui hyvin tiivis ryhmä. Saksalaiset oppivat paljon suomalaisuudesta ja erilaisista suomalaisista perinteistä ja antoivat myös hieman alustavaa tietoa meille siitä, mitä toisessa päädyssä olisi luvassa. Vaikka alku oli hieman ujo, niin kaikki pääsivät lopulta hyvään ryhmähenkeen.

Matkakassaa opiskelijat keräsivät kokoon erilaisilla talkootöillä ja loppu matkabudjetti kustannettiin omasta pussista. Matkarahojen kerääminen aloitettiin jo lukion 1. vuoden keväällä.

Vaihtoprojekti on antanut meille suuren määrän hyviä muistoja, kuvia ja kokemuksia, joista on varmasti iloa vielä pitkällä tulevaisuudessakin. Projekti on myös avannut meille aivan uuden ulottuvuuden ystävyyteen ja luonut uusia perspektiivejä. Olemme erittäin kiitollisia koulullemme ja etenkin meidän koko porukallemme tästä meille suodusta mahdollisuudesta.

Vaihtoprojektin tarkoituksena on avartaa nuorten maailmaa ja samalla edistää Heinolan lukion kansainvälisyyttä. Peine on myös Heinolan kaupungin pitkäaikainen ystävyyskaupunki, joten on luontaista suunnata lukiolaisten kanssa tutustumaan ystävyyskaupungin vastaavan ikäisten nuorten arkielämään.

Heinolasta opiskelijaprojektiin osallistuvat Al-Dulaimi Hazim, Pettersen Markus, Haavisto Karoliina, Lehtinen Joona, Mutanen Santeri, Peltomaa Reko, Poskiparta Silja, Saarinen Niklas ja Sillfors Eedit. Ohjaavina opettajina toimivat Elina Peltomäki ja Antti Romunen.

Opiskelijoiden tunnelmia voit lukea blogista.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu