Tule perhepuistoon kahvilayrittäjäksi

Liikennepuisto

Heinolan vanhan linja-autoaseman alueelle avataan kesällä 2021 liikennepuisto

Samalle alueelle rakennetaan kesän aikana myös pumptrack ja näiden edellä mainittujen välittömään läheisyyteen sijoittuu Heinolan tunnettu lintuhoitola, uimahalli ja tenniskentät. Alue on alle puolen kilometrin säteellä Heinolan keskustasta ja muutaman sadan metrin päässä urheilupuistosta. Alueesta muotoutuu lähivuosina lapsiperheille ja matkailijoille monipuolinen perhepuisto.

Heinolan kaupunki keräsi asukkailta palautetta keväällä 2020 koskien lasten, nuorten ja perheiden toiveita kaupungin viihtyvyydestä ja toiminnoista. Palautteissa nousi erityisesti liikennepuisto ja pumptrack ja toivottiin aluetta, jossa omatoimisesti viihtyä yhdessä perheen kanssa.

Etsimme yrittäjää, jonka tukikohtana olisi perhepuiston linja-autoaseman entinen asemarakennus. Tiloissa voisi toimia mm. kahvila. Perhepuistosta ja asemarakennuksen palvelusta halutaan elämyksellinen palvelukokonaisuus, joka lisää ihmisten viihtymistä ja viipymistä alueella. Toivomme yrittäjältä innovatiivista työotetta ja halua osallistua koko alueen ideointiin. Aikaisempi alan yrittäjyys katsotaan eduksi.

Kahvilayrittäjä toimii samoissa tiloissa liikennepuiston henkilökunnan kanssa hyvässä yhteistyöhengessä. Liikennepuiston henkilökunnan tehtävänä on ohjeistaa liikennepuistossa vierailevia lapsia ja huolehtia alueen siisteydestä. Asemarakennuksen tilat ja kiinteät kalusteet ovat yrittäjän käytössä. Muiden kalusteiden hankinnasta voidaan neuvotella. Osa rakennuksesta toimii polkuautojen säilytyspaikkana.

Toiveena on, että alueella on kahvilatoimintaa ja sen lisäksi yrittäjän on mahdollista tarjota muitakin palveluita. Palvelujen tarjoaminen kesäloma-aikojen ulkopuolella on yrittäjän vapaassa harkinnassa. Edellytämme kuitenkin, että palvelut ovat avoinna kesälomien aikana ainakin ma, pe ja la-su klo 10-16 sekä ti-to klo 10-19. Yrittäjä vastaa tarvittavista luvista yritystoiminnan toteuttamiseen.

Kahvilayrittäjän kilpailutus on käynnissä

Kilpailutuksen tarjoukset tulee jättää 16.4.2021 klo 16.00 mennessä sähköpostitse: tarjoukset@heinola.fi. Viestin otsikkokenttään aiheeksi: Perhepuiston kahvilayrittäjä

Tarjouksessa tulee ilmoittaa:

  • suunnitelma siitä, mitä palveluita tuottaisi vanhassa asemarakennuksessa
  • esitys vuosivuokran suuruudesta vuodelle 2021

Valintakriteerit:

  • mitä palveluita aikoo tuottaa, sisältö ja laatu (65 %)
  • esitys vuosivuokran suuruudesta vuodelle 2021 (35 %)

Tällä kilpailutuksella pyritään monivuotiseen sopimukseen.

Hakemusten perusteella kutsumme kolme yrittäjää haastatteluun. Näiden keskustelujen ja kriteereiden perusteella valitsemme perhepuiston kahvilayrittäjän.

Tule tutustumaan tiloihin

Tiloihin tutustumisesta voi sopia Jari Kuosan kanssa:
Jari Kuosa
kiinteistöpäällikkö
jari.kuosa@heinola.fi
044 797 6859

Lisätietoja

Lisätietoja tarjouspyyntöön liittyvistä asioista voi pyytää Marialta 12.4.2021 mennessä. Kysyjille vastataan yhteisesti.

Maria Kaikkonen
liikunnan palvelupäällikkö
maria.kaikkonen@heinola.fi
044 797 8570

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu