Päijät-Sote: Epidemiatilanne alueellamme on paranemaan päin

Nuorten rokotus

Epidemiatilanne on alueellamme hieman parantunut edelleen. Epidemiaa ei ole voitettu; välttääksemme viime viikkojen kaltaiset epidemiatilanteen notkahdukset, tulee rokotuskattavuutta edelleen parantaa. Lokakuussa vauhdikkaasti startannutta rokotushaastetta on tästä syystä jatkettu vuoden loppuun asti. Uutena tavoitteena on 90 prosentin rokotuskattavuus alueen 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Vähintään 12-vuotiaista kaksi rokoteannosta on saanut 78 prosenttia, ja 80 prosentin kattavuus kahdesti rokotetuissa saavutetaan nykyisellä tahdilla aikaisintaan marraskuun puolessa välissä. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 84 prosenttia. Viime viikolla Päijät-Soten alueen asukkaille annettiin yhteensä 3 039 rokotusta. Nykyinen rokotuskattavuus ei yksin riitä epidemian hillitsemiseksi.

Päijät-Soten alueella epidemiatilanne on parantumaan päin. Uusia koronatartuntoja todettiin 211 eli 15 % vähemmän kuin edeltäneellä viikolla. Syyslomaviikolla testiin hakeuduttiin vain 346 kertaa päivässä, mikä on kesän jälkeen vähäisin määrä. Vastauksista positiivisia näytteitä oli 8 prosenttia. Ilmaantuvuusluku 219 kuvaa kahden viikon aikana koronaan sairastuneiden määrää väestöön suhteutettuna. Rokottamattoman väestön ilmaantuvuusluku on 572.

Sairaalassa on 9 koronapotilasta, tällä hetkellä tehohoidossa ei ole yhtään koronapotilasta. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 9 koronapotilasta.

Tartunnanlähde oli selvillä 86 % tapauksista. Puolet tartunnoista todettiin niillä, jotka asuvat samassa taloudessa tartunnan jo saaneen kanssa. Useampi kuin joka kymmenes oli peräisin työpaikalta. Ravintoloista peräisin olevien tartuntojen määrä on vähentynyt oleellisesti sen jälkeen, kun rajoituksia otettiin uudelleen käyttöön. Karanteeniin asetettiin viime viikolla 517 henkilöä koronalle altistumisen vuoksi.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu ensi viikolla 8.11. iltapäivällä arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä.

Lisätietoja

Heinolan kaupunki: Ajankohtaista koronaviruksesta
Päijät-Sote: Tilannekuva

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu