Koronabanner

Voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset

Koronaepidemia on alueellamme rauhoittunut kiihtymisvaiheeseen 14.6. alkaen. Noudattamamme Päijät-Soten suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 30.6. asti, mutta niitä kevennetään epidemiatilanteen mahdollistaessa jo aiemmin.  Lisätietoja koronatilannekuvasta (Päijät-Sote).

Ensisijaisesti heinolalaisten tulee seurata paikallista tiedottamista, jossa on huomioitu Heinolan alueen erityispiirteet. Esimerkiksi Heinolan väestön ikärakenteesta ja sairastavuudesta johtuen rokotukset saattavat edetä ajoittain hiukan eri tahtiin PHHYKYn kanssa. Heinolassa on oma rokotusajanvarausjärjestelmänsä, joka on eri kuin PHHYKYn käyttämä ajanvarausjärjestelmä.

Heinolalaiset rokotetaan Heinolassa

Noudatamme Suomen koronarokotestrategiaa ja maakunnallisia ohjeita. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton. Kaikki Suomessa nyt käytössä olevat valmisteet vaativat kaksi rokotuskertaa. Annosväli on 12 viikkoa. Koronarokotusten laajentamista rajoittaa tällä hetkellä rokotteiden saatavuus. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Rokotusvalmistetta ei voi valita enää rokotuspaikalla. Rokotevalmiste valitaan ajanvarauksen yhteydessä. Lisätietoja ajanvarauksesta.

Henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen kutsutaan tehosterokotukseen.

Suomen kansallinen koronarokotustodistus on vaiheittain saatavissa Kannasta. Lue tarkemmin koronarokotustodistuksesta (Kanta.fi)

Ajanvarauksessa on ajoittain ruuhkaa.

Takaisinsoitto voi ruuhkatilanteessa kestää jopa kaksi viikkoa. Aiemmin soittaneiden puhelut säilyvät takaisinsoittojärjestelmässä eli ei tarvitse soittaa uudelleen.

Rokotusvuorossa ovat:

Kaikki 16 vuotta täyttäneet 

 • Ajanvaraus ja -vaihto: p. +358445871475, avoinna ma–pe klo 8–14 tai sähköinen ajanvaraus 16 vuotta täyttäneille (8.6. klo 8 alkaen) HUOM! Valitse sähköisestä ajanvarauksesta oman ikäsi mukainen valikko: 16–17-vuotiaat tai 18 vuotta täyttäneet
 • Varatun ajan peruutukset: p. +358447693039, avoinna ma–pe 8-14.

Rokotteet:

 • 16–17-vuotaat: Pfizer/BioNTech, 2 rokotekertaa (rokotusväli 12 viikkoa)
 • 18 vuotta täyttäneet: valittavissa joko Moderna tai Pfizer/BioNTech, 2 rokotekertaa (rokotusväli 12 viikkoa)

Rokotusten eteneminen

Koronavirusrokote tarjotaan vaiheittain koko väestölle THL:n suosittelemassa järjestyksessä.  Tilanne 14.6.2021 rokotteen saaneista ikäryhmittäin:

 • 80 vuotta täyttäneistä ensimmäinen annos 89,2 %, tehoste 73,2 %
 • 75–79-vuotiaat ensimmäinen annos 90,9 %, tehoste 47,4 %
 • 70–74-vuotiaat ensimmäinen annos 91,0 %, tehoste 12,6 %
 • 65–69-vuotiaat ensimmäinen annos 88,4 %, tehoste 17,0 %
 • 60–64-vuotiaat ensimmäinen annos 85,9 %, tehoste 17,1 %
 • 55–59-vuotiaat ensimmäinen annos 81,3 %, tehoste 13,1 %
 • 50–54-vuotiaat ensimmäinen annos 78,2 %, tehoste 11,3 %
 • 45–49-vuotiaat ensimmäinen annos 74,3 %, tehoste 9,3 %
 • 40–44-vuotiaat ensimmäinen annos 64,1 %, tehoste 6,5 %
 • 35–39-vuotiaat ensimmäinen annos 46,9 %, tehoste 6,2 %
 • 30–34-vuotiaat ensimmäinen annos 37,2 %, tehoste 5,8 %
 • 25–29-vuotiaat ensimmäinen annos 17,7 %, tehoste 3,6 %
 • 20–24-vuotiaat ensimmäinen annos 13,6 %, tehoste 3,8 %
 • 16–19-vuotiaat ensimmäinen annos 12,4 %, tehoste 1,0 %
 • Lisätietoja koronarokotuskattavuudesta alueittain ja ikäryhmittäin (THL)

Rokotuksen saaneiden tulee edelleen huolehtia koronasuojauksesta

On tärkeää pitää mielessä, että vaikka rokote antaa hyvän suojan vakavaa tautimuotoa vastaan, se ei välttämättä estä kokonaan saamasta tartuntaa. Lisäksi rokotettu voi mahdollisesti levittää tartuntaa oireettomana eteenpäin. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että annettuja koronaohjeistuksia noudatetaan myös rokotuksen jälkeen.

Neuvontaa ja ohjausta

 • Neuvontaa ja ohjausta koronarokotuksiin liittyvissä kysymyksissä (EI ajanvarausta): p. +358447977001, ma-pe klo 8-12
 • Ohjeet ajanvaraukseen

Rokotuspaikka

Heinolan terveyskeskuksen koronarokotuspiste siirtyy 1.6.2021 alkaen Lyseonmäen koululle osoitteeseen Savontie 19.

Sisäänkäynti rokotuspisteeseen tapahtuu vaiheittain seuraavasti:

 • sisäänkäynti ovesta 5 (7.6. alkaen)
Lyseonmäen koulun rokotuspisteet

Vältä ylimääräisiä lähikontakteja

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajaamaan sisätiloissa 10 henkilöön ja ulkotiloissa 50 henkilöön. Lue lisää alueellisista suosituksista (Päijät-sote.fi)

Kasvomaskisuositus

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja kuntien jakelupisteissä. 

Maskia suositellaan käytettäväksi seuraavissa tilanteissa:

 • Kouluissa maskien käyttöä suositellaan kuudesluokkalaisista alkaen sekä yläkouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa.
 • Kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.
 • Joukkoliikenteessä
 • Koronavirustestiin hakeutuessa matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista kodin ulkopuolella liikuttaessa.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin, tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Koronan vaikutukset kaupungin palveluihin ja toimintaan

Toiminta hengitystieoireissa

 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieoireita, soita Päivystysapu p. 116 117.
 • Terveyskeskukseen soitetaan vain muussa hoidon tarpeessa puh. 03 849 4388.
 • Henkeä uhkaava tilanne, kiireellinen apu: soita Hätänumero 112.
 • Voit myös tehdä itse koronaoirearvon Omaolo.fi -palvelussa. Koronaoirearviot ohjautuvat vahvan tunnistautumisen jälkeen Akuutti24:n terveydenhuollon ammattilaisille, oirearvioihin vastataan ma-pe klo 9-17.

Heinolan infektiovastaanotto

Infektiovastaanotto toimii erillisissä tiloissa erillään muusta vastaanottotoiminnasta. Vastaanotolle tullaan ainoastaan ajanvarauksella soittamalla päivystysavun numeroon 116 117, missä arvioidaan tarvittavien tutkimusten tarve ja oikea hoitopaikka. Voit myös tehdä itse koronaoirearvon Omaolo.fi -palvelussa. Heinolan infektiovastaanotolla ei voida hoitaa vaikeasti sairastuneita, sairaalahoidon tarpeessa olevia tai esimerkiksi röntgenkuvausta infektion vuoksi tarvitsevia, vaan nämä potilaat hoidetaan edelleen PHKS:ssa.

Sisäänkäynti infektiovastaanotolle tapahtuu ainoastaan Heinolan terveyskeskuksen K-rapun kautta, jota kautta ohjataan kaikki infektio-oireista (flunssa- tai vatsaoireet) kärsivät asiakkaat. Terveyskeskuksen muihin tiloihin EI SAA tulla infektio-oireisena.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia matkalla koronavirustestin näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Julkisen terveydenhuollon hoidot

Koronaviruksen vuoksi tehtävät tutkimukset, hoito ja hoitoon määrätyt lääkkeet ovat maksuttomia hoitoon hakeutuneelle kuntalaiselle. Lisätietoja oikeuksista hoitoon julkisessa terveydenhuollossa:

Akuutti arkiapu

Heinolan kaupungin Akuutti arkiavun toiminta on päättynyt.

Neuvontaa ja ohjausta on edelleen saatavissa:

 • Yli 65-vuotias, Ikääntyneiden palveluneuvonta: puh. 044 769 4242 ma, ti, to, pe klo 9-13 ja ke 9-14, Torikatu 13, G-ovi, 1. krs
 • Työikäinen tai lapsiperhe, Sosiaalipalveluiden palveluohjaus: puh. 044 7692 988, ma-pe klo 9-15.

Korona-ahdistukseen saa tukea chatin kautta

Koronapandemia aiheuttaa huolta ja ahdistusta. Keskusteluapua on saatavilla:

En jaksa -chat lasten ja nuorten vanhemmille palvelee ma-ti klo 9 – 11, ke 16 – 18 ja to-pe klo 12 – 15. Chatissa voi jutella esimerkiksi lasten kasvatuksesta, koronahuolista, parisuhteesta, lasten käytöksestä tai omasta jaksamisesta. Vastaajina chatissa toimivat Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset. Huomioithan, että heinäkuussa chatin aukiolot ovat seuraavat: ma klo 9-11, ke klo 16-18 ja pe klo 12-15.

Lue lisää:

Varhaiskasvatus ja esiopetus (tarkistettu 1.6.2021)

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminta jatkuu normaalisti. Huomioimme toiminnassa kulloinkin voimassaolevat valtakunnalliset ja paikalliset ohjeet.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan vanhempien pikaisillakin vierailuilla esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja koulujen tiloissa.

Tiedottaminen huoltajille tapahtuu ensisijaisesti Wilman tiedotteiden kautta.

Lue lisää:

Päivitetty ohje liittyen koronaviruspandemiaan / varhaiskasvatus ja esiopetus

Perusopetus (päivitetty  7.4.2021.)

PHHYKYn ohjeen mukaan maanantaista 18.1. alkaen suositellaan myös alakoulun 6. luokan oppilaille maskin käyttöä. Maski annetaan myös 5.-6. yhdysluokassa 5. luokan oppilaille. Alakoulun opetushenkilöstölle suositellaan suojautumista maskin avulla 18.1. alkaen.

Yläkoulujen henkilökunnalle ja oppilaille suositetaan suojautumista maskin avulla. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Heinolan perusopetuksen opetus tapahtuu alakouluissa lähiopetuksena. Lähiopetusjärjestelyt on tehty ministeriön ja THL:n ohjeistusten mukaisesti porrastaen, väljyyssuositukset huomioiden ja hygieniasuosituksia noudattaen. Lähtökohtaisesti oppilaat toimivat koulun normaalin työjärjestyksen mukaisesti, yksikkökohtaisia lukujärjestysmuutoksia saattaa aikataulujen porrastusten vuoksi olla.Aikataulutuksia ja erityisjärjestelyjä on tehty mm. kouluruokailun, välituntijärjestelyjen ja sisäänmenojen suhteen. Koulukuljetuksissa pyritään väljyyteen ja tehostettuun kaluston sisäpuhdistukseen ajojen välillä. Kouluissa on käytössä paperiset kertakäyttökäsipyyhkeet ja käsidesi aikuisen valvonnassa.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä suosittamana Heinolan yläkoulun opetus siirtyy lähiopetukseen maanantaista 12.4. alkaen.

Lisäksi yhteistyöryhmä suosittaa toisen asteen oppilaitosten siirtymistä lähi- ja etäopetusta yhdistelevään hybridimallin mukaiseen opetukseen ensi maanantaista alkaen.  Heinolan lukio jatkaa etäopetuksessa 4. jakson päättöviikon loppuun saakka. Keskiviikosta 14.4. alkaen siirrytään suosituksen mukaiseen lähi- ja etäopetuksen yhdistelmään. 

Lue lisää:

Heinolan perusopetuksen ohje oppilaille ja huoltajille, päivitetty 26.3.2021

Lukio ja musiikkiopisto (päivitetty 27.4.2021)

Heinolan lukio palaa lähiopetukseen 3.5. alkaen

Hyvinvointikuntayhtymän 26.4.2021 antamien ohjeiden mukaan alueen toisen asteen oppilaitokset voivat palata lähiopetukseen 3.5. lähtien. Heinolan lukiolla lähiopetukseen palataan jo aiemmin toteutetuin järjestelyin. Koulupäivän alkua ja ruokailua porrastetaan siten, että pystymme välttämään ruuhkia sisätiloissa. Maskisuositusta noudatetaan sekä oppitunneilla että ruokailuun siirryttäessä Lyseonmäen koululla. Käsi- ja yskimishygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota.

Ylioppilasjuhla järjestetään 5.6., mutta sen toteuttamistavasta voimme päättää vasta myöhemmin. 16.5. asti voimassa olevien suositusten mukaan koko yhtymän alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet on kielletty. Ylioppilasjuhla järjestetään voimassa olevien suositusten mukaisena. Mikäli alueellisia rajoituksia kesäkuuhun mennessä väljennetään, on myös vieraiden kutsuminen juhlaan mahdollista.

Musiikkiopistossa yli 12 vuotiaiden ryhmäopetus on  etäopetuksessa 5.4.2021 asti. 

Maskisuositus on edelleen voimassa oppilaitoksissa. Kasvomaskin teho perustuu suurelta osin siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Siksi on ehdottoman tärkeää, että kaikki, joilla ei ole esim. terveydellisiä estettä maskin käyttöön, myös käyttävät sitä. Lisäksi jokainen voi ehkäistä tartuntoja osaltaan pitämällä 1-2 metrin turvaetäisyyden muihin ihmisiin silloin kun se on mahdollista, huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta sekä välttämällä kasvojen, nenän ja suun koskettelemista.

Maskin käyttösuositus koskee toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoita ja henkilökuntaa. Lukiolaisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskit koulussa. Tarkemmat ohjeet on tiedotettu opiskelijoille. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

Lue lisää:

Heinola lukion ohjeita lukuvuoden aloituksesta

Oppilashuolto

Koulukuraattori ja –psykologipalvelut käytettävissä.

Onks tää normaalia? -chat lapsille ja nuorille palvelee klo 10 – 18.

Heinolan kaupunki tarjoaa koronasuojavarusteet sotealan yksityisille palveluntuottajille, kun heidän asiakkaillaan on todettu Covid-19-epäily tai -tartunta (päivitetty 3.6.21)

Suojavarusteet tarjotaan asiakkaan hoitoon osallistuvalle hoitohenkilökunnalle

Koronasuojavarustepakettiin sisältyy:

– kirurginen suu-nenäsuojus
– kasvot peittävä visiiri
– hiussuojain/myssy
– pitkähihainen suojatakki
– suojakäsineet.

Koronasuojavarusteiden noutaminen:

Koronasuojavarustepaketit jaetaan toimijoille ensimmäisellä hakukerralla terveyspalveluiden päivystyksessä ja mahdollisista jatkotarpeista keskustellaan sosiaali- ja terveystoimen yhdyshenkilön kanssa.

Suuremman ja pitkäkestoisemman suojavarustetarpeen arvioi Heinolan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen yhdyshenkilö yhdessä yksityisen toimijan kanssa huomioiden Covid-19-positiivisten tai -altistuneiden henkilöiden määrän.

1. Heinolan kaupunki, terveyspalveluiden päivystys: ensimmäinen koronasuojavarustepaketti haetaan täältä.

– Arkisin klo 8-21.
– Viikonloppuisin: la klo 10-18 ja su klo 12-20.
– Torikatu 13 F, p. 044 469 4311.

2. Heinolan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi: suojavarusteiden tarvearviointi, kun kyseessä pitkäaikainen tai suurempi tarve.

– Yhteydenotto virka-aikana.
– Taina Järvinen, puh. 044 587 1442.
– Torikatu 13.

Heinola on soittanut kaikille yli 70-vuotiaille

Heinolan kaupungin työntekijät soittivat kaikille yli 70-vuotiaille heinolalaisille, jotka eivät ole säännöllisten sosiaali- ja terveyspalvelujen piirissä. Puheluiden avulla haluttiin varmistaa ikääntyneiden avun tarvetta ja kotona pärjäämistä sekä kysyttiin kuulumisia. Ikääntyneen suostumuksella hänen yhteystietonsa luovutettiin seurakunnalle tai Jyränkölän Minä elän! -hankkeen työntekijöille.

Soitot aloitettiin 14.4.2020 yli 80-vuotiaiden tilanteen kartoittamisella. Mikäli henkilöä ei tavoitettu soittamalla, lähestyttiin häntä kirjeellä ja tarvittaessa Ikääntyneiden asiakasohjaksen henkilökunta tarkastaa hänen tilanteensa. Kirjeet postitettiin viikolla 21. Tavoitettavia ihmisiä oli kaiken kaikkiaan lähes 3900 ja kirjeitä lähetettiin noin 260 kpl. (20.5.2020)

Ikääntyneiden palveluneuvonta (8.6.21)

Palvelu toimii normaalisti.

Lue lisää:

Hoitotarvikejakelu (3.6.21.)

Hoitotarvikejakelu palvelee ti ja to. Lue lisää: Hoitotarvikejakelu 

Apuvälineyksikkö palvelee ajanvarauksella (3.6.21)

Apuvälinepalvelut toimii ajanvarauksella. Asiakkaita pyydetään soittamaan suoraan apuvälineyksikköön puh. 050 593 9665 ma-pe klo 13 – 14. Lue lisää: Kuntoutus ja terapia

Ikääntyneiden asiakasohjauspalvelut (10.6.21)

Asiakasohjaajat tekevät palvelutarpeen arviointeja asiakkaiden kotona silloin, kun asiakkaat eivät pärjää kotona ilman palveluja. Asiakasohjaus toimii normaalisti ja asiakasohjaajat tekevät arviointikäyntejä sekä hoitosuunnitelmien päivityksiä.

Myös ikäihmisten sosiaaliohjaajat tekevät kotikäyntejä ja asiakastapaamisia normaalin käytännön mukaisesti.

Kaikki ryhmämuotoinen toiminta on toistaiseksi tauolla. Liikuntaneuvontaa on mahdollista saada puhelimitse.

Kotihoito (8.6.21)

Kotihoidon ikäihmisten ryhmätoiminta on tauolla.

Asumispalvelut (10.6.21)

Palveluasumisen asukkaiden tapaamisohje löytyy tästä linkistä.

Vuodeosasto (3.6.21)

Vierailuja terveyskeskuksen vuodeosastolla suositellaan tehtävän niin, että vierailulle osallistuu vain yksi henkilö kerrallaan, ja vierailun kesto on enintään 15 minuuttia. Suositukset eivät koske saattohoidossa olevien potilaidemme omaisia. Vierailuja ei siis kielletä, mutta suosituksella pyritään vähentämään tartuntariskiä.   

Vierailun aikana suosittelemme käyttämään kasvomaskia, huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sairaaloiden vierailuohje

Vastaanotto (3.6.21)

Asiakkaiden tulee aina ensin soittaa puh. 03 849 4388, ja tulla vastaanotolle tarvittaessa vasta erikseen kutsuttuna, mikäli asia ei hoidu puhelimessa. Mikäli asiakkaalla on nimetty yhteyshenkilö, tulee terveysasioissa olla ensisijaisesti yhteydessä omaan yhteyshenkilöön. Pikapoli (nopsa) on suljettu.

Digihoitaja vastaa Omaolon kautta lähetettyihin oirearvioihin saman päivän aikana.

Päivystys toimii eli jos on murtuma, haava, sydänoireita, hengitysvaikeuksia, kovaa vatsakipua, yleistilan laskua, lapsilla kovaa kuumetta tai muuta oiretta, niin oireiden vaikeuden mukaan soittakaa joko 112 tai voitte tulla terveyskeskuksen päivystykseen. Lue lisää: Heinolan lääkäripäivystys.

Hengitystieoireiset soittavat päivystysapuun p. 116 117 tai täyttävät Omaolon koronaoirearvion, jonka lähettävät ammattilaiselle käsiteltäväksi.

Ilta- ja viikonloppupäivystys (3.6.21)

Ilta- ja viikonloppupäivystys sekä päivystys arkipyhinä toimivat normaalisti. Lue lisää: Lääkäripäivystys – Heinola

Suun terveydenhuolto (3.6.21)

Pystymme tällä hetkellä tarjoamaan suun terveydenhuollon palveluja rajoitetusti. Koronavirustilanteen ollessa rauhallinen, jatkamme aiemmin siirrettyjä määräaikaistutkimuksia ja hoitoja hammaslääketieteellisen kiireellisyyden mukaan. Olemme asiakkaisiin yhteydessä uudesta hoitoajasta.

Yhteydenotot / ajanvaraus hammaslääkäripäivystykseen ainoastaan puhelimitse.

Puh. 03 849 4369 ma-to klo 8-15, pe klo 8-14. Lauantaipäivystys päättynyt 1.6. alkaen.

Jos sinulla tavallisen flunssan oireita, koronavirusinfektio / epäily infektiosta, olet karanteenissa tai olet ollut lähikontaktissa karanteenissa olevan henkilön kanssa, ilmoita siitä soittaessasi ajanvaraukseen. Hammaslääkäri arvioi tällöin hoidon kiireellisyyden puhelimitse sekä ohjaa tarvittavaan hoitoon.

Aikuisasiakkaiden ja nuorten pyydämme tulemaan hammashoitolaan ilman saattajaa, mikäli saattajan läsnäolo ei hoidon kannalta ole välttämätöntä.

Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä. Hoitoaikojen toistuvat siirrot ovat tilanteessa mahdollisia.

Lue lisää:

Heinolan erikoissairaanhoito (3.6.21)

Ethän tule vastaanotolle tai toimenpiteeseen

 • jos olet sairaana (flunssa, yskä, kuume, nuha, lihassärky, kurkkukipu)
 • olet tullut vasta ulkomailta (14 vrk) Kts. tarkemmin Ulkoministeriön matkustusohjeet
 • olet ollut lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa.

Olemme puhelimitse potilaaseen yhteydessä, mikäli vastaanotto muutetaan etäyhteydellä pidettäväksi.

Peruutukset aina Heinolan erikoissairaanhoidon poliklinikan ajanvaraukseen: arkisin klo 9 – 14 puh. 03 849 4375.

Lue lisää: Erikoislääkärien vastaanotot ja leikkaustoiminta

Sosiaalipalvelut (8.6.21)

Kiireelliset sosiaalipalvelut:

Jokaisella kunnassa oleskelevalla henkilöllä on oikeus saada kiireellisessä tapauksessa yksilölliseen tarpeeseen perustuvat sosiaalipalvelut myös poikkeustilanteessa niin, etteivät hänen oikeutensa välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon vaarannu.

Lapsella ja hänen perheellään on oikeus saada viipymättä lapsen terveyden ja kehityksen kannalta välttämättömät sosiaalipalvelut. Asiakkaan oikeus välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon turvataan välittömällä asian käsittelyllä sekä päätöksellä ja sen toimeenpanolla.

Äärimmäisessä kiireessä päätös voi olla myös suullinen. Kirjallinen päätös on annettava heti, kun se on mahdollista. Määräaika oikaisuvaatimuksen tekemiseen tai muutoksenhakuun alkaa vasta kirjallisen päätöksen tiedoksisaannista.

Jo asiakkaana olevia pyydetään olemaan yhteydessä asioita hoitavaan työntekijään ensisijaisesti puhelimitse.

Sosiaalipalveluiden palveluohjaus palvelee keskiviikkoisin klo 9-12 osoitteessa Torikatu 13 G ja puhelimitse arkisin klo 9-15, p. 044 769 2988.

Toiminta muutoin:

 • Aikuisten sosiaalipalvelut, vammaispalvelut, lapsiperheiden sosiaalipalvelut ja lastensuojelu toimivat toistaiseksi normaalisti.
 • Erityisryhmien päivätoiminta, työtoiminta ja avotyötoiminta toimii turvallisuussuositukset huomioiden.

(Päivitetty 17.6.2021)

 • Kirjaston 15 minuutin asiointiaikarajasta luovutaan. Tiloja ja laitteita saa käyttää 2 metrin turvavälejä noudattaen. Lehtilukusalissa voi lukea lehtiä. Omatoimikirjasto on käytössä keskiviikkoaamusta 16.6. alkaen arkipäivisin klo 6-22, lauantaina ja sunnuntaina suljettu. (Päivitetty 15.6.2021)
 • Uimahalli on suljettu kesäajaksi 31.5. alkaen ja arvioitu avautumispäivä on 16.8.
 • Kuntosalit ovat normaalisti auki. Kuntosalikorttien myynti kesä- ja heinäkuussa uimahallin kassalla 2.6. alkaen keskiviikkoisin klo 18-19. Lisätiedot kuntosalien sivulta.
 • Kaikkien ikäryhmien myös sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoimintaa kilpailuineen voidaan harjoittaa 14.6. alkaen noudattaen turvaetäisyyksiä ja ohjeita turvalliseen harrastamiseen. Osallistujamäärää ei rajoiteta, mutta turvallisuusohjeita ja etäisyyksiä tulee edelleen noudattaa kaikilla liikuntapaikoilla opetus- ja kulttuuriministeriön turvallisen harrastustoiminnan ohjeiden mukaisesti. Mihinkään liikuntapaikkaan ei saa tulla oireisena.
 • Kylpylän uimarannan maksuttomat kesäjumpat alkavat tiistaina 15.6. jatkuen 27.7. asti, torstaina 24.6. ei ole jumppia. Jumpat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 10-10.45 ja klo 17-17.45. Jumppiin mukaan oma jumppa-alusta, pyyhe ja juomapullo.  Lisätiedot www.heinola.fi/ikaihmistenliikunta ja www.heinola.fi/kki.
 • Uusittu kaupunginmuseo on avoinna. Museossa voi asioida maksimissaan  asiakasta kerrallaan. Aukioloajat ja lisätiedot www.heinola.fi/heinolan-kaupunginmuseo 
 • Nuorisotila Pleissi on avoinna normaalein aukioloajoin. Yli 12 vuotiailla on maskisuositus. Aukioloajat ja toiminnot nähtävillä www.heinola.fi/nuorisotalo-pleissi.
 • Nuorten talon ryhmätoiminnot  Etsivä Cafe, Ladys cafe ja Skeletors siirtyvät discord kanavalle 30.11. alkaen.
 • Musiikkiopiston soittotuntien opetus on käynnissä.

Päivitetty 8.3.

Asioinnissa kannattaa suosia sähköisiä kanavia. Virastoissa asioivia pyydetään hoitamaan asiansa ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostitse ja välttämään henkilökohtaista asiointia. Hakemukset ja muut lomakkeet voi toimittaa turvallisesti suomi.fi -viestipalvelun kautta.

Käteiskassapalvelut Heinolan kaupungintalon asiointipisteessä suljettu toistaiseksi. Heinolan kaupungin lähettämät laskut pyydetään maksamaan pankin kautta. Ellei maksun suoritus pankkipalveluna onnistu, pyydetään ottamaan yhteyttä kaupungin maksuliikennepalveluihin puh. 044 587 1457.

Kaupungin puhelinvaihde on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.30-15.30, perjantaisin ja juhlapyhien aattoina klo 8.30-15.00.

Elinvoima

(päivitetty 18.6.2021)

Savotassa (Torikatu 8) sijaitsevat museon toimistotilat, elinvoimapalvelut,  työllisyydenhoitopalvelut sekä etätyö- ja kokoustila Spotti.

SPOTTI on avoinna asiakkaille arkisin klo 8 – 15.30, alueellisia suosituksia/rajoituksia noudattaen.

Spotin kokoustilojen ajanvaraus (044 469 4225 tai spotti@heinola.fi) tai verkosta: heinola.fi/tilavaraukset.

Tukea yrityksille

(Päivitetty 18.6.2021)

Lisätiedot, hakuehdot ja -ohjeet haettavissa oleviin tukiin löytyvät kaikki kootusti sivustolta businessheinola.fi.

Jätehuolto

(päivitetty 21.8.)

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n ohje asukkaille:

 • Lajittele nenäliinat ja kasvomaskit energiajätteeseen. (Tämä ohje on päivitetty 12.8.2020)
 • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
 • Lajittele pakkausjätteet tehokkaasti, jotta muuta jätettä syntyy vähemmän.
 • Älä jätä jätteitä miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.
 • Siirrä asiointia jäteasemalla, mikäli se on mahdollista. Käytäthän korttimaksua käteisen sijaan. Annathan jäteasemalla asioidessasi muille asiakkaille tilaa asiointiin.

Lue lisää: phj.fi

Joukkoliikenne

(Päivitetty 21.8.)

Lahden Seudun Liikenne suosittelee kasvomaskin käyttämistä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikea välttää.

Lue lisää: Koronaviruksen vaikutukset joukkoliikenteeseen (LSL)

Käytä maskia
Etusivu