Koronabanner

Koronarokotus 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmat

Valitse sinulle sopivin rokotustapa:

Ajanvarauksella

 • Ajanvarauksella koronarokotuspisteessä Heinolan terveyskeskuksessa. Varaa aika sähköisesti tai puhelimitse p. 044 587 1475, avoinna ma–pe klo 8–14.
 • Varatun ajan peruutukset: p. 044 769 3039, avoinna ma–pe 8–14.

Ilman ajanvarausta, walk in -rokotus

 • ke 29.9. klo 12.30–20.00.

Walk in -rokotukseen voivat tulla 12 vuotta täyttäneet henkilöt. Annamme ensimmäisen rokoteannoksen lisäksi myös tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

Maanantaista 27.9.2021 alkaen walk in -rokotuspiste toimii Heinolan terveyskeskuksessa: Torikatu 13, sisäänkäynti G-ovesta.

Rokotusväliksi suositellaan tämän hetken tiedon mukaan 6–12 viikkoa.

Voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset

Koronaepidemia on Päijät-Hämeessä kiihtymisvaiheessa 8.7. alkaen. Alueelliset suositukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 26.9. asti, mutta niitä muutetaan epidemiatilanteen mukaan tarvittaessa jo aiemmin.

Päijät-Soten koronasivut:

Päijät-Soten alueen koronanäytteenoton kriteerit on päivitetty 27.8.2021

Päijät-Soten alueen koronanäytteenoton kriteerit on päivitetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreiden suositusten mukaisesti.

Täysin rokotettujen (kaksi rokoteannosta ja viimeisestä annoksesta yli viikko) henkilöiden ei tarvitse hakeutua koronanäytteenottoon, mikäli heillä on lieviä hengitystieinfektion oireita. Tämä suositus ei koske kuitenkaan täysin rokotettuja henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirustartunnalle tai joilla on merkittävä immuunipuutos, eikä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä. Heidän tulee hakeutua koronatestiin edelleen matalalla kynnyksellä lievienkin oireiden kohdalla.

Hengitystieinfektion oireiden yhteydessä ei kuitenkaan tule mennä töihin ja on hyvä välttää kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Ohje koskee myös täysin rokotettuja.

Heinolalaiset rokotetaan Heinolassa

Heinolassa on oma rokotusajanvarausjärjestelmänsä, joka on eri kuin Päijät-Soten käyttämä ajanvarausjärjestelmä. Lue lisätietoa Heinolan ajanvarauksesta.

Heinolan koronarokotuspiste sijaitsee Heinolan terveyskeskuksessa, osoitteessa Torikatu 13. Tule sisään G-ovesta eli kahvion viereisestä ovesta. Sisään tullessa on tarkemmat opasteet rokotuspisteelle.

Noudatamme Suomen koronarokotestrategiaa ja maakunnallisia ohjeita. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton. Kaikki Suomessa käytössä olevat valmisteet vaativat kaksi rokotuskertaa. Koronarokotusten laajentamista rajoittaa tällä hetkellä rokotteiden saatavuus. Rokotevalmiste valitaan ajanvarauksen yhteydessä.

16.8. alkaen ensimmäisen rokotuksen ottajat saavat tehosterokotusajan 8 viikon päähän. Katso lisätietoa annosvälin muuttamisesta Päijät-Soten verkkosivuilta. Henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen kutsutaan tehosterokotukseen.

Ajanvaraus rokotukseen

 • Ohjeet ajanvaraukseen
 • Neuvontaa ja ohjausta koronarokotuksiin liittyvissä kysymyksissä (EI ajanvarausta): p. 044 797 7001, ma–pe klo 8–12.

Ajanvarauksessa on ajoittain ruuhkaa

Takaisinsoitto voi ruuhkatilanteessa kestää jopa kaksi viikkoa. Aiemmin soittaneiden puhelut säilyvät takaisinsoittojärjestelmässä eli ei tarvitse soittaa uudelleen.

Rokotteet

 • Pfizer/BioNTech tai Moderna, 2 annosta (rokotusväli 6-12 viikkoa)

Koronarokotustodistus

Suomen kansallinen koronarokotustodistus on vaiheittain saatavissa Kannasta. Lue tarkemmin koronarokotustodistuksesta (Kanta.fi).

Rokotusten eteneminen

Koronavirusrokote tarjotaan vaiheittain koko väestölle THL:n suosittelemassa järjestyksessä.

 • 80 vuotta täyttäneistä ensimmäinen annos 91,2 %, tehoste 87,9 %
 • 75–79-vuotiaat ensimmäinen annos 92,7 %, tehoste 90,1 %
 • 70–74-vuotiaat ensimmäinen annos 93,1 %, tehoste 90,5 %
 • 65–69-vuotiaat ensimmäinen annos 92,1 %, tehoste 88,9 %
 • 60–64-vuotiaat ensimmäinen annos 91,0 %, tehoste 86,9 %
 • 55–59-vuotiaat ensimmäinen annos 89,3 %, tehoste 84,3 %
 • 50–54-vuotiaat ensimmäinen annos 88,0 %, tehoste 81,3 %
 • 45–49-vuotiaat ensimmäinen annos 84,4 %, tehoste 77,2 %
 • 40–44-vuotiaat ensimmäinen annos 77,3 %, tehoste 67,3 %
 • 35–39-vuotiaat ensimmäinen annos 69,8 %, tehoste 58,3 %
 • 30–34-vuotiaat ensimmäinen annos 65,9 %, tehoste 50,9 %
 • 25–29-vuotiaat ensimmäinen annos 60,4 %, tehoste 40,3 %
 • 20–24-vuotiaat ensimmäinen annos 65,1 %, tehoste 40,4 %
 • 16–19-vuotiaat ensimmäinen annos 74,7 %, tehoste 45,2 %
 • 12–15-vuotiaat ensimmäinen annos 65,5 %, tehoste 0,6 %
 • Lisätietoja koronarokotuskattavuudesta alueittain ja ikäryhmittäin (THL).

Rokotuksen saaneiden tulee edelleen huolehtia koronasuojauksesta

On tärkeää pitää mielessä, että vaikka rokote antaa hyvän suojan vakavaa tautimuotoa vastaan, se ei välttämättä estä kokonaan saamasta tartuntaa. Lisäksi rokotettu voi mahdollisesti levittää tartuntaa oireettomana eteenpäin. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että annettuja koronaohjeistuksia noudatetaan myös rokotuksen jälkeen.

Kasvomaskisuositus

Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja kuntien jakelupisteissä. 

Maskia suositellaan käytettäväksi seuraavissa tilanteissa:

 • Kouluissa maskien käyttöä suositellaan kuudesluokkalaisista alkaen sekä yläkouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa.
 • Kaikissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.
 • Joukkoliikenteessä
 • Koronavirustestiin hakeutuessa matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista kodin ulkopuolella liikuttaessa.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin, tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Koronan vaikutukset kaupungin palveluihin ja toimintaan

Toiminta hengitystieoireissa

 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieoireita, soita Päivystysapu p. 116 117.
 • Terveyskeskukseen soitetaan vain muussa hoidon tarpeessa puh. 03 849 4388.
 • Henkeä uhkaava tilanne, kiireellinen apu: soita Hätänumero 112.
 • Voit myös tehdä itse koronaoirearvon Omaolo.fi -palvelussa. Koronaoirearviot ohjautuvat vahvan tunnistautumisen jälkeen Akuutti24:n terveydenhuollon ammattilaisille, oirearvioihin vastataan ma-pe klo 9-17.

Heinolan infektiovastaanotto

Infektiovastaanotto toimii erillisissä tiloissa erillään muusta vastaanottotoiminnasta. Vastaanotolle tullaan ainoastaan ajanvarauksella soittamalla päivystysavun numeroon 116 117, missä arvioidaan tarvittavien tutkimusten tarve ja oikea hoitopaikka. Voit myös tehdä itse koronaoirearvon Omaolo.fi -palvelussa. Heinolan infektiovastaanotolla ei voida hoitaa vaikeasti sairastuneita, sairaalahoidon tarpeessa olevia tai esimerkiksi röntgenkuvausta infektion vuoksi tarvitsevia, vaan nämä potilaat hoidetaan edelleen PHKS:ssa.

Sisäänkäynti infektiovastaanotolle tapahtuu ainoastaan Heinolan terveyskeskuksen K-rapun kautta, jota kautta ohjataan kaikki infektio-oireista (flunssa- tai vatsaoireet) kärsivät asiakkaat. Terveyskeskuksen muihin tiloihin EI SAA tulla infektio-oireisena.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia matkalla koronavirustestin näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Julkisen terveydenhuollon hoidot

Koronaviruksen vuoksi tehtävät tutkimukset, hoito ja hoitoon määrätyt lääkkeet ovat maksuttomia hoitoon hakeutuneelle kuntalaiselle. Lisätietoja oikeuksista hoitoon julkisessa terveydenhuollossa:

Akuutti arkiapu

Heinolan kaupungin Akuutti arkiavun toiminta on päättynyt.

Neuvontaa ja ohjausta on edelleen saatavissa:

 • Yli 65-vuotias, Ikääntyneiden palveluneuvonta: puh. 044 769 4242 ma, ti, to, pe klo 9-13 ja ke 9-14, Torikatu 13, G-ovi, 1. krs
 • Työikäinen tai lapsiperhe, Sosiaalipalveluiden palveluohjaus: puh. 044 7692 988, ma-pe klo 9-15.

Korona-ahdistukseen saa tukea chatin kautta

Koronapandemia aiheuttaa huolta ja ahdistusta. Keskusteluapua on saatavilla:

En jaksa -chat lasten ja nuorten vanhemmille palvelee ma-ti klo 9 – 11, ke 16 – 18 ja to-pe klo 12 – 15. Chatissa voi jutella esimerkiksi lasten kasvatuksesta, koronahuolista, parisuhteesta, lasten käytöksestä tai omasta jaksamisesta. Vastaajina chatissa toimivat Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset. Huomioithan, että heinäkuussa chatin aukiolot ovat seuraavat: ma klo 9-11, ke klo 16-18 ja pe klo 12-15.

Lue lisää:

Varhaiskasvatus ja esiopetus (päivitetty 21.9.2021)

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminta jatkuu normaalisti. Huomioimme toiminnassa kulloinkin voimassaolevat valtakunnalliset ja paikalliset ohjeet.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan vanhempien pikaisillakin vierailuilla esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja koulujen tiloissa.

Tiedottaminen huoltajille tapahtuu ensisijaisesti Wilman tiedotteiden kautta.

Lue lisää:

Päivitetty ohje liittyen koronaviruspandemiaan / varhaiskasvatus ja esiopetus

Perusopetus (päivitetty 6.8.2021.)

Heinolan peruskoulujen lähiopetus alkaa keskiviikkona 11.8.2021 

Peruskoulujen lukuvuoden koulutyö alkaa normaalisti lähiopetuksessa oppilaan omalla koululla. Ensimmäisten kouluviikkojen aikana panostetaan erityisesti opetusryhmien ryhmäytymiseen, yhteisöllisyyteen ja koulupäivän turvallisuuteen.

Heinolan perusopetuksessa on valmisteltu terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyviä käytänteitä ja ohjeistusta, jotta lukuvuoden käynnistyessä kouluun on turvallista tulla oppimaan.

Heinolan perusopetuksen ohjeita lukuvuoden aloituksesta oppilaille ja huoltajille 

On tärkeää, että kodeissa tutustutaan näihin ohjeisiin yhdessä koululaisen kanssa ennen koulun aloitusta ja seurataan Wilman kautta päivittyvää tilannetietoa.

PHHYKYn ohjeen mukaan suositellaan myös alakoulun 6. luokan oppilaille maskin käyttöä. Maski annetaan myös 5.-6. yhdysluokassa 5. luokan oppilaille. Alakoulun opetushenkilöstölle suositellaan suojautumista maskin avulla.

Yläkoulujen henkilökunnalle ja oppilaille suositetaan suojautumista maskin avulla. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Heinolan perusopetuksen opetus tapahtuu lähiopetuksena. Lähiopetusjärjestelyt on tehty ministeriön ja THL:n ohjeistusten mukaisesti porrastaen, väljyyssuositukset huomioiden ja hygieniasuosituksia noudattaen. Lähtökohtaisesti oppilaat toimivat koulun normaalin työjärjestyksen mukaisesti, yksikkökohtaisia lukujärjestysmuutoksia saattaa aikataulujen porrastusten vuoksi olla. Aikataulutuksia ja erityisjärjestelyjä on tehty mm. kouluruokailun, välituntijärjestelyjen ja sisäänmenojen suhteen. Koulukuljetuksissa pyritään väljyyteen ja tehostettuun kaluston sisäpuhdistukseen ajojen välillä. Kouluissa on käytössä paperiset kertakäyttökäsipyyhkeet ja käsidesi aikuisen valvonnassa.

Lukio ja musiikkiopisto (päivitetty 6.8.2021)

Heinolan lukion lukuvuosi aloitetaan lähiopetuksessa, mutta edelleen on syytä muistaa epidemiatilanteen takia noudatettavat ohjeet:

 • Älä tule sairaana kouluun.
 • Pyri välttämään ruuhkia ja pidä 2m turvaväliä muihin silloin kun se on mahdollista.
 • Pese käsiä usein ja käytä käsidesiä. Käytä kasvomaskia.

 

Maskisuositus on edelleen voimassa oppilaitoksissa. Kasvomaskin teho perustuu suurelta osin siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Siksi on ehdottoman tärkeää, että kaikki, joilla ei ole esim. terveydellisiä estettä maskin käyttöön, myös käyttävät sitä. Lisäksi jokainen voi ehkäistä tartuntoja osaltaan pitämällä 1-2 metrin turvaetäisyyden muihin ihmisiin silloin kun se on mahdollista, huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta sekä välttämällä kasvojen, nenän ja suun koskettelemista.

Maskin käyttösuositus koskee toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoita ja henkilökuntaa. Lukiolaisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskit koulussa. Tarkemmat ohjeet on tiedotettu opiskelijoille. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

 

Oppilashuolto

Koulukuraattori ja –psykologipalvelut käytettävissä.

Onks tää normaalia? -chat lapsille ja nuorille palvelee klo 10 – 18.

Heinolan kaupunki tarjoaa koronasuojavarusteet sotealan yksityisille palveluntuottajille, kun heidän asiakkaillaan on todettu Covid-19-epäily tai -tartunta (päivitetty 31.8.21)

Suojavarusteet tarjotaan asiakkaan hoitoon osallistuvalle hoitohenkilökunnalle

Koronasuojavarustepakettiin sisältyy:

– kirurginen suu-nenäsuojus
– kasvot peittävä visiiri
– hiussuojain/myssy
– pitkähihainen suojatakki
– suojakäsineet.

Koronasuojavarusteiden noutaminen:

Koronasuojavarustepaketit jaetaan toimijoille ensimmäisellä hakukerralla terveyspalveluiden päivystyksessä ja mahdollisista jatkotarpeista keskustellaan sosiaali- ja terveystoimen yhdyshenkilön kanssa.

Suuremman ja pitkäkestoisemman suojavarustetarpeen arvioi Heinolan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen yhdyshenkilö yhdessä yksityisen toimijan kanssa huomioiden Covid-19-positiivisten tai -altistuneiden henkilöiden määrän.

1. Heinolan kaupunki, terveyspalveluiden päivystys: ensimmäinen koronasuojavarustepaketti haetaan täältä.

– Arkisin klo 8-21.
– Viikonloppuisin: la klo 10-18 ja su klo 12-20.
– Torikatu 13 F, p. 044 469 4311.

2. Heinolan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi: suojavarusteiden tarvearviointi, kun kyseessä pitkäaikainen tai suurempi tarve.

– Yhteydenotto virka-aikana.
– Taina Järvinen, puh. 044 587 1442.
– Torikatu 13.

Heinola on soittanut kaikille yli 70-vuotiaille

Heinolan kaupungin työntekijät soittivat kaikille yli 70-vuotiaille heinolalaisille, jotka eivät ole säännöllisten sosiaali- ja terveyspalvelujen piirissä. Puheluiden avulla haluttiin varmistaa ikääntyneiden avun tarvetta ja kotona pärjäämistä sekä kysyttiin kuulumisia. Ikääntyneen suostumuksella hänen yhteystietonsa luovutettiin seurakunnalle tai Jyränkölän Minä elän! -hankkeen työntekijöille.

Soitot aloitettiin 14.4.2020 yli 80-vuotiaiden tilanteen kartoittamisella. Mikäli henkilöä ei tavoitettu soittamalla, lähestyttiin häntä kirjeellä ja tarvittaessa Ikääntyneiden asiakasohjaksen henkilökunta tarkastaa hänen tilanteensa. Kirjeet postitettiin viikolla 21. Tavoitettavia ihmisiä oli kaiken kaikkiaan lähes 3900 ja kirjeitä lähetettiin noin 260 kpl. (20.5.2020)

Ikääntyneiden palveluneuvonta (8.6.21)

Palvelu toimii normaalisti.

Lue lisää:

Hoitotarvikejakelu (31.8.21.)

Hoitotarvikejakelu palvelee ti ja to. Lue lisää: Hoitotarvikejakelu 

Apuvälineyksikkö palvelee ajanvarauksella (31.8.21)

Apuvälinepalvelut toimii ajanvarauksella. Asiakkaita pyydetään soittamaan suoraan apuvälineyksikköön puh. 050 593 9665 ma-pe klo 13 – 14. Lue lisää: Kuntoutus ja terapia

Ikääntyneiden asiakasohjauspalvelut (10.6.21)

Asiakasohjaajat tekevät palvelutarpeen arviointeja asiakkaiden kotona silloin, kun asiakkaat eivät pärjää kotona ilman palveluja. Asiakasohjaus toimii normaalisti ja asiakasohjaajat tekevät arviointikäyntejä sekä hoitosuunnitelmien päivityksiä.

Myös ikäihmisten sosiaaliohjaajat tekevät kotikäyntejä ja asiakastapaamisia normaalin käytännön mukaisesti.

Kaikki ryhmämuotoinen toiminta on toistaiseksi tauolla. Liikuntaneuvontaa on mahdollista saada puhelimitse.

Kotihoito (8.6.21)

Kotihoidon ikäihmisten ryhmätoiminta on tauolla.

Asumispalvelut (10.6.21)

Palveluasumisen asukkaiden tapaamisohje löytyy tästä:
Asumispalvelut vierailuohje 1.5.2021

Vuodeosasto (31.8.21)

Vierailuja terveyskeskuksen vuodeosastoilla suositellaan tehtävän niin, että vierailulle osallistuu vain yksi henkilö kerrallaan, ja vierailun kesto on enintään 15 minuuttia. Suositukset eivät koske saattohoidossa olevien potilaidemme omaisia. Vierailuja ei siis kielletä, mutta suosituksella pyritään vähentämään tartuntariskiä.   

Vierailun aikana suosittelemme käyttämään kasvomaskia, huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sairaaloiden vierailuohje

Vastaanotto (31.8.21)

Asiakkaiden tulee aina ensin soittaa puh. 03 849 4388, ja tulla vastaanotolle vasta erikseen kutsuttuna, mikäli asia ei hoidu puhelimessa. Mikäli asiakkaalla on nimetty yhteyshenkilö, tulee terveysasioissa olla ensisijaisesti yhteydessä omaan yhteyshenkilöön. Pikapoli (nopsa) on suljettu.

Digihoitaja vastaa Omaolon kautta lähetettyihin oirearvioihin saman päivän aikana.

Päivystys toimii eli jos on murtuma, haava, sydänoireita, hengitysvaikeuksia, kovaa vatsakipua, yleistilan laskua, lapsilla kovaa kuumetta tai muuta oiretta, niin oireiden vaikeuden mukaan soittakaa joko 112 tai voitte tulla terveyskeskuksen päivystykseen. Lue lisää: Heinolan lääkäripäivystys.

Hengitystieoireiset soittavat päivystysapuun p. 116 117 tai täyttävät Omaolon koronaoirearvion, jonka lähettävät ammattilaiselle käsiteltäväksi.

Ilta- ja viikonloppupäivystys (31.8.21)

Ilta- ja viikonloppupäivystys sekä päivystys arkipyhinä toimivat normaalisti. Lue lisää: Lääkäripäivystys – Heinola

Suun terveydenhuolto (31.8.21)

Pystymme tällä hetkellä tarjoamaan suun terveydenhuollon palveluja rajoitetusti. Koronavirustilanteen ollessa rauhallinen, jatkamme aiemmin siirrettyjä määräaikaistutkimuksia ja hoitoja hammaslääketieteellisen kiireellisyyden mukaan. Olemme asiakkaisiin yhteydessä uudesta hoitoajasta.

Yhteydenotot / ajanvaraus hammaslääkäripäivystykseen ainoastaan puhelimitse.

Puh. 03 849 4369 ma-to klo 8-15, pe klo 8-14. Lauantaipäivystys päättynyt 1.6. alkaen.

Jos sinulla tavallisen flunssan oireita, koronavirusinfektio / epäily infektiosta, olet karanteenissa tai olet ollut lähikontaktissa karanteenissa olevan henkilön kanssa, ilmoita siitä soittaessasi ajanvaraukseen. Hammaslääkäri arvioi tällöin hoidon kiireellisyyden puhelimitse sekä ohjaa tarvittavaan hoitoon.

Aikuisasiakkaiden ja nuorten pyydämme tulemaan hammashoitolaan ilman saattajaa, mikäli saattajan läsnäolo ei hoidon kannalta ole välttämätöntä.

Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä. Hoitoaikojen toistuvat siirrot ovat tilanteessa mahdollisia.

Lue lisää:

Heinolan erikoissairaanhoito (31.8.21)

Ethän tule vastaanotolle tai toimenpiteeseen

 • jos olet sairaana (flunssa, yskä, kuume, nuha, lihassärky, kurkkukipu)
 • olet tullut vasta ulkomailta (14 vrk) Kts. tarkemmin Ulkoministeriön matkustusohjeet
 • olet ollut lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa.

Olemme puhelimitse potilaaseen yhteydessä, mikäli vastaanotto muutetaan etäyhteydellä pidettäväksi.

Peruutukset aina Heinolan erikoissairaanhoidon poliklinikan ajanvaraukseen: arkisin klo 9 – 14 puh. 03 849 4375.

Lue lisää: Erikoislääkärien vastaanotot ja leikkaustoiminta

Sosiaalipalvelut (8.6.21)

Kiireelliset sosiaalipalvelut:

Jokaisella kunnassa oleskelevalla henkilöllä on oikeus saada kiireellisessä tapauksessa yksilölliseen tarpeeseen perustuvat sosiaalipalvelut myös poikkeustilanteessa niin, etteivät hänen oikeutensa välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon vaarannu.

Lapsella ja hänen perheellään on oikeus saada viipymättä lapsen terveyden ja kehityksen kannalta välttämättömät sosiaalipalvelut. Asiakkaan oikeus välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon turvataan välittömällä asian käsittelyllä sekä päätöksellä ja sen toimeenpanolla.

Äärimmäisessä kiireessä päätös voi olla myös suullinen. Kirjallinen päätös on annettava heti, kun se on mahdollista. Määräaika oikaisuvaatimuksen tekemiseen tai muutoksenhakuun alkaa vasta kirjallisen päätöksen tiedoksisaannista.

Jo asiakkaana olevia pyydetään olemaan yhteydessä asioita hoitavaan työntekijään ensisijaisesti puhelimitse.

Sosiaalipalveluiden palveluohjaus palvelee keskiviikkoisin klo 9-12 osoitteessa Torikatu 13 G ja puhelimitse arkisin klo 9-15, p. 044 769 2988.

Toiminta muutoin:

 • Aikuisten sosiaalipalvelut, vammaispalvelut, lapsiperheiden sosiaalipalvelut ja lastensuojelu toimivat toistaiseksi normaalisti.
 • Erityisryhmien päivätoiminta, työtoiminta ja avotyötoiminta toimii turvallisuussuositukset huomioiden.

(Päivitetty 17.6.2021)

 • Kirjaston 15 minuutin asiointiaikarajasta luovutaan. Tiloja ja laitteita saa käyttää 2 metrin turvavälejä noudattaen. Lehtilukusalissa voi lukea lehtiä. Omatoimikirjasto on käytössä maanantaista 5.7. alkaen normaalisti joka päiväklo 6-22. (Päivitetty 5.7.2021)
 • Kirjastoauto lähtee reitille 16.8. ja voimassa ovat seuraavat koronarajoitukset ja -suositukset: käytä käsidesiä ja maskia, älä tule sairaana kirjastoautoon. Muista turvavälit, enintään 3 asiakasta tai perhe tai koululaisryhmä kerrallaan voi olla autossa. Odota vuoroasi ulkona ja asioi nopeasti, jos pysäkillä on paljon asiakkaita. Palauttaa voit palautuslaatikkoon ilman jonottamista. Käytä käsidesiä ja maskia, älä tule sairaana kirjastoautoon. (Päivitetty 11.8.2021)
 • Uimahalli on suljettu kesäajaksi 31.5. alkaen ja arvioitu avautumispäivä on 16.8.
 • Kuntosalit ovat normaalisti auki. Kuntosalikorttien myynti kesä- ja heinäkuussa uimahallin kassalla 2.6. alkaen keskiviikkoisin klo 18-19. Lisätiedot kuntosalien sivulta.
 • Kaikkien ikäryhmien myös sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoimintaa kilpailuineen voidaan harjoittaa 14.6. alkaen noudattaen turvaetäisyyksiä ja ohjeita turvalliseen harrastamiseen. Osallistujamäärää ei rajoiteta, mutta turvallisuusohjeita ja etäisyyksiä tulee edelleen noudattaa kaikilla liikuntapaikoilla opetus- ja kulttuuriministeriön turvallisen harrastustoiminnan ohjeiden mukaisesti. Mihinkään liikuntapaikkaan ei saa tulla oireisena.
 • Kylpylän uimarannan maksuttomat kesäjumpat alkavat tiistaina 15.6. jatkuen 27.7. asti, torstaina 24.6. ei ole jumppia. Jumpat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 10-10.45 ja klo 17-17.45. Jumppiin mukaan oma jumppa-alusta, pyyhe ja juomapullo.  Lisätiedot www.heinola.fi/ikaihmistenliikunta ja www.heinola.fi/kki.
 • Uusittu kaupunginmuseo on avoinna. Museossa voi asioida maksimissaan  asiakasta kerrallaan. Aukioloajat ja lisätiedot www.heinola.fi/heinolan-kaupunginmuseo 
 • Nuorisotila Pleissi on avoinna normaalein aukioloajoin. Yli 12 vuotiailla on maskisuositus. Aukioloajat ja toiminnot nähtävillä www.heinola.fi/nuorisotalo-pleissi.
 • Nuorten talon ryhmätoiminnot  Etsivä Cafe, Ladys cafe ja Skeletors siirtyvät discord kanavalle 30.11. alkaen.
 • Musiikkiopiston soittotuntien opetus on käynnissä.

Päivitetty 8.3.

Asioinnissa kannattaa suosia sähköisiä kanavia. Virastoissa asioivia pyydetään hoitamaan asiansa ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostitse ja välttämään henkilökohtaista asiointia. Hakemukset ja muut lomakkeet voi toimittaa turvallisesti suomi.fi -viestipalvelun kautta.

Käteiskassapalvelut Heinolan kaupungintalon asiointipisteessä suljettu toistaiseksi. Heinolan kaupungin lähettämät laskut pyydetään maksamaan pankin kautta. Ellei maksun suoritus pankkipalveluna onnistu, pyydetään ottamaan yhteyttä kaupungin maksuliikennepalveluihin puh. 044 587 1457.

Kaupungin puhelinvaihde on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.30-15.30, perjantaisin ja juhlapyhien aattoina klo 8.30-15.00.

Elinvoima

(päivitetty 28.6.2021)

Savotassa (Torikatu 8) sijaitsevat museon toimistotilat, elinvoimapalvelut,  työllisyydenhoitopalvelut sekä etätyö- ja kokoustila Spotti.

SPOTTI on avoinna asiakkaille arkisin klo 8 – 15.30, alueellisia suosituksia/rajoituksia noudattaen.

Spotin kokoustilojen ajanvaraus puh. 044 469 4225 tai spotti@heinola.fi tai verkosta: heinola.fi/tilavaraukset.

Tukea yrityksille

(Päivitetty 28.6.2021)

Lisätiedot, hakuehdot ja -ohjeet haettavissa oleviin tukiin löytyvät kaikki kootusti sivustolta businessheinola.fi.

Jätehuolto

(päivitetty 21.8.)

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n ohje asukkaille:

 • Lajittele nenäliinat ja kasvomaskit energiajätteeseen. (Tämä ohje on päivitetty 12.8.2020)
 • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
 • Lajittele pakkausjätteet tehokkaasti, jotta muuta jätettä syntyy vähemmän.
 • Älä jätä jätteitä miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.
 • Siirrä asiointia jäteasemalla, mikäli se on mahdollista. Käytäthän korttimaksua käteisen sijaan. Annathan jäteasemalla asioidessasi muille asiakkaille tilaa asiointiin.

Lue lisää: phj.fi

Joukkoliikenne

(Päivitetty 21.8.)

Lahden Seudun Liikenne suosittelee kasvomaskin käyttämistä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikea välttää.

Lue lisää: Koronaviruksen vaikutukset joukkoliikenteeseen (LSL)

Käytä maskia
Etusivu