Mustikkahaan koirapuisto ei toteudu tänä vuonna

Mustikkahaan koirapuistoa ei voida toteuttaa poikkeamislupamenettelyllä puretun päiväkodin tontille oikaisuvaatimuksen takia ja siksi asiassa edetään asemakaavamuutoksella. Tämä tarkoittaa, että koirapuiston rakentaminen viivästyy.

Viimeisin suunnitelma
Viimeisin suunnitelma

Edelleenkin Mustikkahaan koirapuisto nähdään tarpeellisena kohtaamispaikkana. Koirapuistolle oli varattu tälle vuodelle määrärahat. Rakentaminen voidaan tehdä asemakaavamuutoksen jälkeen, jos määrärahat myönnetään.

Koirapuistojen sijoittamisesta ei ole lainsäädäntöä, mutta suositeltava etäisyys asutuksesta on vähintään 50 metriä. Näin ollen koirapuistoille on vaikea löytää paikkaa asutuksen välittömästä läheisyydestä kaupungin omistamalta maalta. Koirapuistot palvelevat parhaiten tiiviin asutuksen lähietäisyydellä, jolloin ei välttämättä tarvita autoa.

Asemakaava-alueella jokaiselle paikalle on määritelty käyttötarkoitus. Koirapuisto voidaan rakentaa virkistysalueelle. Muutoin koirapuisto vaatii poikkeamislupakäsittelyn. Tällä hetkellä kaavan mukaan alueelle voi rakentaa lastenhuoltotarkoituksia palvelevia rakennuksia.

Lisätietoja kaupunginosien kehittämistarpeista: Noora Kumpulainen, kaupunkimuotoilija, 044 769 4187, noora.kumpulainen@heinola.fi

Koira Heinolassa -sivusto

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu