Liikennepuisto houkuttelee perheen yhteiseen ajanviettoon – Heinolan liikennepuisto avataan lauantaina 5.6.2021

Lapset ajamassa polkuautoilla

Vanhalle linja-autoasemalle rakentuu valloittava liikennepuisto liikenneteemalla. Liikennepuistossa on käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja potkupyöriä. Lisäksi aukioloaikoina on mahdollista lainata erilaisia pihapelejä mm. mölkky, petanque, tarkkuusheittopeli ja katuliituja.

Liikennepuisto on avoinna ma, pe, la ja su klo 10–16 sekä ti–to klo 10–19, jolloin välineet ovat käytössä ja henkilökunta on paikalla opastamassa.

Hurmaava Saippuakahvila ja Elsan Ekopaja toimii saippuapajana ja kahvilana ympärivuotisesti liikennepuiston yhteydessä, jonne kannattaa vierailla pidemmänkin matkan takaa. Kesällä kahvila on auki joka päivä liikennepuiston aukioloaikoina.

”Idea Elsan Ekopajaan syntyi ensin tarpeesta pestä pyykkiä myrkyttömästi Anna-tyttäremme herkän ihon vuoksi. Onnistuttuamme siinä kumpusi into luoda hauskoja ja ekologisia tapoja pestä kädet, vartalo ja hiukset.” tiivistää Elsan Ekopajan yrittäjä Mari Tiira yrityksen idean syntyä.

Saippuakahvilan yrittäjät
Saippuakahvilan yrittäjät

Liikennepuisto tehtiin talkoilla syksyllä 2020

Heinolan kaupunki keräsi asukkailtaan palautetta keväällä 2020 koskien lasten, nuorten ja perheiden toiveita kaupungin viihtyvyydestä ja toiminnoista. Palautteissa nousi erityisesti liikennepuisto ja pumptrack ja toivottiin aluetta, jossa omatoimisesti viihtyä yhdessä perheen kanssa. Kyselyjä tehtiin eri alueilla, mm. vanhan linja-autoaseman alueella, johon perhepuisto sijoittuu.

Liikennepuiston asfalttiviivat maalattiin luottamus- ja virkahenkilöiden talkoovoimin. Liikennepuistoa on tehty yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Aitamateriaalit lahjoitti Versowood Oy ja Heinolan Levy ja Lista Oy. Stora Enso Oy tuki liikennemerkkien hankintaa. Muutaman yrityksen kanssa on sovittu jo yhteistyöstä ja olemme avoimin mielin uusiin ideoihin yhteystyökuviosta. Lisäksi kaupungin monet yksiköt ovat olleet projektissa mukana alkumetreistä lähtien aina suunnittelusta toteutukseen.

Koululaiset suunnittelivat liikennepuistoon asfalttimaalaukset

Heinolan koululaisille järjestettiin keväällä asfalttimaalauskilpailu, jonka teemana oli luonto, kukkaset ja eläimet. Kunkin koulun voittajaluokka pääsi maalaamaan voittotyönsä itse liikennepuistoon.

Heinolan päiväkotien ja eskareiden lapset pääsivät ennakkoon tutustumaan liikennepuistoon. Lapset viihtyivät hyvin ja tutustuminen herätti heissä seuraavanlaisia mietteitä:

“Suojatie tarkoittaa sitä, että voi suojassa kävellä autotien yli.”
“Parasta oli päästä ajamaan.”
“Metsäpätkä oli kiva.”
“Miksei aikuiset aina noudata sääntöjä.”

Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa
Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa

Perhepuiston tulevat suunnitelmat

Perhepuistoon on suunnitteilla mm. pumptrack ja perhospuisto. Kun koronarajoitukset helpottavat, on aluetta tarkoitus kehittää vielä enemmän yhdessä kuntalaisten kanssa.

Alueen välittömässä läheisyydessä on suosittu matkailukohde Heinolan lintuhoitola sekä tenniskentät ja uimahalli.

Saapuminen alueelle

Perhepuiston osoite on A. F Aironkatu 5, 18100 Heinola. Käynti pysäköintipaikoille tapahtuu Urheilukadun puolelta. Perhepuistossa on 15 pysäköintipaikkaa. Välittömässä läheisyydessä on uimahallin iso pysäköintialue.

Lisätiedot

Maria Kaikkonen
liikunnan palvelupäällikkö
0447978570
maria.kaikkonen@heinola.fi

Irene Översti
kaavoitusarkkitehti
0447694174
Irene.Oversti@heinola.fi

Mari Tiira
Saippuakahvilan ja Elsan Ekopajan yrittäjä
www.elsanekopaja.fi
www.elsanekopajanpuoti.com

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu