Heinolan Latu sai tämänvuotisen Heinolan ympäristöpalkinnon

Heinolan Latu: kuvassa vasemmalta Seppo Rautiainen ja Vesa Nykänen

Jokaisessa Lahden seudun Ympäristöviikkoa viettävässä kunnassa jaetaan vuosittain oma ympäristöpalkinto. Palkinnolla halutaan nostaa esiin pieniä ja suuria paikallisia tekoja, joilla on poikkeuksellisen positiivinen vaikutus ympäristöön. Asukkaat saavat ehdottaa palkittavia. Tänä vuonna yleisö ratkaisi myös voittajan: Heinolan kaupungin messuosastolla Vierumäen Yhdessä enemmän -yritysmessuilla oli äänestyspiste, jossa messukävijät saivat äänestää viidestä ehdokkaasta suosikkiaan.

Ylivoimaisesti eniten ääniä sai Heinolan Latu ry., joka luo kaupunkilaisille mahdollisuuksia kokea lähiluonto helposti ja monimuotoisesti. Seura palkitaan ennen kaikkea aktiivisesta talkootyöstä kaikkien ulkoilijoiden ja liikkujien hyväksi. Yhtenä osoituksena siitä on tänä syksynä valmistunut Tornimäen polku ja laavu, joka syntyi pitkälti Heinolan Ladun aktiivijäsenten talkootyönä.

Kunniamaininnalla palkittiin lisäksi frisbeegolf-yhdistys LDG, joka on tehnyt Heinolaa tutusti valtakunnallisestikin. Kippasuolle on syntynyt viihtyisä ulkoilualue paitsi frisbeegolfaajille, myös pururadan käyttäjille.

Ympäristöviikko jatkuu patikkaretkien ja pihakirppisten merkeissä

Seudullinen Ympäristöviikko tarjoaa loppuviikolla vielä monta tapahtumaa Heinolassa. Lauantaina 25.9. on pihakirppikset niin Luovan ja kokeilevan toiminnan tarhalla (Maaherrankadun entinen päiväkoti) kuin kirkonkylän Kyläpirtilläkin (Vanhatie 34). Kyläpirtin syysriehassa on lisäksi tietovisa, arpajaiset, lapsille ongintaa, ke–su metalli- ja SER-jätekeräys. Heinola Travel puolestaan järjestää opastetun syyspiknik-patikkaretken Sulkavankoskelta Tornimäelle kello 10 alkaen. Kierros maksaa 20 euroa/henkilö ja toteutetaan, kun vähintään 10 henkilöä ilmoittautuu. Lisätiedot: Elina Hynninen, info@heinolatravel.fi

Heinolan Latu ja Heinolan kaupunki järjestävät sunnuntaina 26.9. yhteistyössä perinteisen Juustopolku-patikkaretken. Tänä vuonna Juustopolku toteutetaan poikkeusjärjestelyin. Lähtöpaikka on Tamppilahdentien ja Muikkuojantien risteyksessä, mistä on opastus reitille klo 9–10 välisenä aikana. Kääntöpaikka on noin 6 kilometrin päässä Tamppilahden mutkassa oleva tulipaikka, jossa on huoltopisteellä tarjolla mehua ja kahvia klo 13 asti. Reitti on merkattu valkoisin maalimerkein.

12. lokakuuta Heinolan Latu ja Heinolan kaupunki järjestävät vielä sauvakävelyillan Heinola Latumajalla (Mustanportinkatu 19 ) klo 17 alkaen. Kävelysauvoja saa lainaksi, ja Latumajalla on tarjolla mehua. Kaikki Ympäristöviikon tapahtumatiedot löytyvät Ympäristöviikon verkkosivuilta.

Lisätietoja

Ympäristöviikon verkkosivut
Heinolan kaupungin verkkosivut

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu