Ympäristöviikko starttaa – äänestä palkinnon saajaa Vierumäen messuilla lauantaina

Kesäinen ilmakuva Heinolasta

Heinolalaiset pääsevät äänestämään Heinolan vuoden ympäristötekoa ja ympäristöpalkinnon saajaa lauantaina Yhdessä enemmän -messuilla Vierumäki Areenalla. Ehdotuksia palkittavaksi tuli määräaikaan 12.9. mennesä mukava määrä eli viisi kappaletta. Äänestyspiste on auki lauantaina 18.9. Heinolan kaupungin messuosastolla (osasto 74) kello 11–14.

Ehdokkaat ovat:

  • Heinolan Latu: luo kaupunkilaisille mahdollisuuksia kokea lähiluonto helposti ja monimuotoisesti
  • Puoleensavetävät: magneettikalastuksen harrastajia, jotka nostavat metalliromua vesistöistä
  • Frisbeegolf-yhdistys LDG: tehnyt Heinolaa tunnetuksi ja luonut viihtyisän ulkoilualueen paitsi frisbeegolfaajille, myös pururadan käyttäjille
  • Hämeenmaa/S-market Heinoska: asensi katolle aurinkopaneelit ja poisti kaikki avokylmiöt ja -pakasteet
  • Heinolan Pursiseura: kannustaa veneilijöitä vaihtamaan haitallisilla eliönestomaaleilla pohjamaalattuihin veneisiin ympäristöystävällisen maalin.

Kierrätysteemainen toritapahtuma 22.9.

Voittaja selviää ja palkinto luovutetaan keskiviikkona 22.9. klo 11 Heinolan torilla. Heinolan kaupunki on silloin mukana kierrätysaiheisessa toritapahtumassa osana Lahden seudun Ympäristöviikkoa. Ympäristöpalkinnon julkistuksen lisäksi kaupunki isännöi torilla leikkimielistä jätteidenlajittelukisaa, jota yleisö on tervetullut seuraamaan.

Torilla on 22.9. myös Kuusakosken keräyslava, jonne voi tuoda vanhoja keittiötarvikkeita kierrätykseen ja osallistua arvontaan. Myös metalliromun, akkujen, paristojen ja sähkölaitteiden kierrättäjät saavat palkinnoksi kahvilipun. Fortum Waste Solutions vastaanottaa torilla kodin vaarallista jätettä, kuten maalijätettä, aerosoleja, jäteöljyjä, lääkkeitä, lamppuja ja paristoja. Max. 10 kg/talous.

Ympäristöviikolla paljon tapahtumia

25. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 20.–26.9. Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Iitissä, Lahdessa ja Sysmässä. Viikon teemana on Vuoropuhelu: kuuntelen – ymmärrän – keskustelen. Ympäristöviikolle ovat kaikki tervetulleita osallistumaan ja oppimaan uutta. Tapahtumista voi löytää inspiraatiota hyvään ja kestävään arkeen.

Koko viikon ohjelma

Ympäristöviikon julistekilpailutöiden näyttely ja ympäristöaiheisia kirjoja esillä Heinolan kaupunginkirjastossa. Julistenäyttelyssä mukana Lyseonmäen koulun työt.

Postilaatikkopyöräily syyskuun loppuun saakka. Lähde pyöräilemään ja osallistu kampanjaan. Postilaatikoilla käyneiden kesken arvotaan palkintoja. Lisätiedot ja kartta Heinolan kaupungin verkkosivuilla.

Minun Heinolani -valokuvanäyttely HeiMo-kahvilassa (Kaivokatu 14) arkisin klo 10–15. Maahanmuuttajaopiskelijoiden valokuvia heille rakkaista paikoista Heinolassa.

Jarkko Räsänen – Illuusio Taidenäyttely Heinolan taidemuseossa (Kauppakatu 4). Avoinna klo 11–16, maanantaisin suljettu.
Digitaalisissa maalauksissaan Räsänen on käyttänyt kuva-aineistona vanhempiensa valokuva-arkistoja ja kotikaupunkinsa Heinolan maisemia.

Lauantai 18.9.–Sunnuntai 19.9.

Yhdessä enemmän -yritysmessut Vierumäki Areenalla klo 10–16
Kuusakosken messuosastolla on Romutusralli: Tuo mukanasi rikkinäinen pikkuauto, niin saat tietää, miten se kierrätetään uusioraaka-aineiksi. 300 ensimmäistä pikkuauton romuttajaa saa uuden pikkuauton tilalle!

Maanantai 20.9.

Ilmastokumppanuus tutuksi -webinaari maanantaina 20.9. klo 9.00–9.30 Teamsissa.
Tilaisuus on suunnattu päijäthämäläisille yrityksille ja yhteisöille. ilmoittautumislinkki: https://paijat-hame.fi/event/ilmastokumppanuus-tutuksi/

Mama´s cafe HeiMo-kahvilassa (Kaivokatu 14) klo 15.30–17.30. Äitien ja lasten yhteinen rento alkuillan hetki. Järjestäjä Jyränkölän Setlementti.

Aikuisten satutunti – Uittotarinoita HeiMo-kahvilassa (Kaivokatu 14) klo 18–20. Musiikin siivittämä tarinailta. Tarinoita tukkijätkistä ja tukinuitosta lukevat kansalaisopiston iltakirjoittajat. Järjestäjä Jyränkölä.

Tiistai 21.9.

Retki Tornimäen laavulle yhteiskuljetuksella Heinolan jäähallilta klo 16.30 tai omatoimisesti Sulkavanrannan parkkipaikalta klo 16.45. Ilmoittaudu kyytiin: www.heinola.fi/kki
Reitin pituus 5 km. Mukaan omat eväät ja otsalamppu. Järjestäjä Heinolan Latu ja Heinolan kaupunki.
Lisätiedot: Vesa Nykänen, puh. 050 5163103

Liiku – lajittele -kierrätä Heinolan kirkonkylän urheilukentällä klo 18–19. Koko perheelle sopivaa harjoittelua ja kertausta tärkeästä asiasta. Järjestäjä Heinolan kk:n Kisa ry.

Keskiviikko 22.9.

Mustikkatuvan puuroaamiainen Mustikkatuvalla (Marjatie 14) klo 9–11. Tarjolla mukavaa seuraa ja maistuvaa aamupalaa. Järjestäjä Jyränkölän Setlementti ja Heinolan seurakunta.

Perjantai 24.9.

Tuttis kohtaamispaikka (Kaivokatu 16) klo 9–11. Tarjolla mukavaa seuraa, kahvia ja päivän lehdet. Järjestäjä Jyränkölän Setlementti.

Lauantai 25.9.

Syyspiknik: Opastettu patikkaretki Sulkavankoskelta Tornimäelle. Lähtö Sulkavanrannasta klo 10, kesto 4–5 tuntia. Oppaana Tuija Kauppi. Hinta 20€/henkilö. Toteutuu, kun 10 henkilöä ilmoittautuu. Yhteyshenkilö: Elina Hynninen, info@heinolatravel.fi.

Pihakirppis Tarhalla (Maaherrankatu 7) klo 10–13. Myyntipaikkoja voi tulla valmistelemaan klo 9 alkaen. Omat viltit/pöydät/tangot mukaan. Säävaraus. Järjestäjä Luovan ja kokeilevan toiminnan tarha.

Sunnuntai 26.9.

Juustopolku-patikkaretki klo 9–13, lähtö Tamppilahdentien ja Muikkuojantien risteyksestä, opastus reitille klo 9–10. Kääntöpaikkana Tamppilahden mutkan tulipaikka, jossa tarjolla mehua ja kahvia klo 13 saakka. Reitti on merkattu valkoisin maalimerkein. Järjestäjä Heinolan Latu ja Heinolan kaupunki.
Lisätiedot: Vesa Nykänen, puh. 050 5163103

Maanantai 27.9.

Yleisöluento: Älä koske perhosen siipiin – Uuno Kailaan elämä ja kuolema Jyränkölän juhlasalissa (Siltakatu 11) klo 13–14.30. Kirjailija Marija Vantti valottaa ennakkokysymysten pohjalta Uuno Kailaan elämää. Luento livestriimataan ja voit seurata sitä osoitteessa: https://youtu.be/rb6tBzkQpF4 Järjestäjä Jyränkölä.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu