Heinolan hetki -puistopakopeli on pelattavissa viikonloppuna

Koululaiset testaamassa pakopeliä

Heinolan kansalliseen kaupunkipuistoon sijoittuva puistopakopeli avaa salaisen arkkunsa viikonlopun aikana Heinolan keskustassa. Ulkopakopeli on virkistävä ja kesäinen vaihtoehto sisäpakopelille. Pakopelissä on kyse hauskasta haasteesta, pulmanratkaisusta, ennalta arvaamattomasta elämyksestä, yhteenkuuluvuuden tunteesta ja voimaantumisesta, kun yhdessä onnistutaan pelitehtävissä.

Heinolan hetki on mobiililaitteella pelattava pakopeli, jossa kurkistetaan Heinolan monipuoliseen mikrohistoriaan. Tarinaa seuraamalla ympäristöstä alkaa paljastua elementtejä, jotka saavat pelaajan kokemaan Heinolaa aivan uudella tavalla, vaikka olisi asunut Heinolassa koko elämänsä. Matkailijalle peli luo mielenkiintoiset puitteet tutustua alueen nähtävyyksiin ja historiaan.

Puistopakopeli soveltuu ennen kaikkea aikuisille, kaveriporukoille, yritysryhmille ja vaikka treffeille, mutta myös koululaisille ja perheille. Matkaa kertyy noin neljä kilometriä ja kävellen aikaa on hyvä varata noin kaksi tuntia. Pelin voi laittaa tauolle asetuksista, mikäli haluaa pitää taukoa maisemien tai palveluiden äärellä reitin varrella. Käytetty aika ei vaikuta pisteisiin. Peli vaatii luku- ja kirjoitustaitoa. Pelikielen voi vaihtaa asetuksista. Peliin lähteminen ei vaadi aiempaa pakopelikokemusta, vaan pelissä pärjää, kun omaa hiukan päättelykykyä.

Kailaan koulun 6b-luokkalaiset auttovat pelin testaamisessa maanantaina. Kuvassa Kerttu ja Anna.

Pakopelin tarjoaa Heinolan kaupungin osallistuva budjetointi ja se on pelattavissa ilmaiseksi vuoden loppuun asti. Osallistuvassa budjetoinnissa alkuperäinen idea oli räsymattopolku kaupungin kesäkohteisiin. Yhteiskehittämisvaiheessa idea jalostui teemareiteiksi, jotka johdattaisivat ihmisiä kaupungin eri kesävierailukohteisiin mahdollisesti digitaalisuutta hyödyntäen. Näin syntyi pakopeli, jonka toteutuksesta vastasi vanhin alalla toimiva pakopelialan yritys Suomessa.

Ratkaisuverstas valikoitui toteuttajaksi referenssien kautta. Yrityksen palveluihin kuuluvat niin pelilliset opetus ja koulutusmateriaalit, kun pakopelimäiset elämystapahtumat, sekä tietysti kaupunkiseikkailut. Viimeisten viiden vuoden aikana yritys on tuottanut lukuisia ulkopakoseikkailuita tukemaan kuntien matkailua sekä kulttuuria. Ulkopakopelejä on tuotettu myös syrjäytymisvaarassa olevien nuorten iltapäivätoimintaan, ammattiopistojen opiskelijoiden liikunnan lisäämiseksi, sekä useiden museoalueiden historian kertomisen välineeksi.

Puistopakopeli Heinolan hetki alkaa WPK-talon edestä, osoitteesta Kauppakatu 4, Heinola. Peli lanseerataan lauantaina kesäavauksen yhteydessä. Ohjeet löytyvät ilmoitustaululta ja kaupungin verkkosivuilta osoitteesta https://www.heinola.fi/puistopakopeli/.  Tervetuloa kaupunkiseikkailulle Heinolan kansalliseen kaupunkipuistoon: kaupunkikulttuurin, luonnon ja maiseman muodostamaan elämykselliseen kokonaisuuteen.

Lisätietoja kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen p. 044 769 4187.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu