Jääveistos

Päivitetty: 13.3.2023

Heinolan kaupungin kulttuuritoimisto järjestää Heinolassa monipuolisia vuosittain toistuvia tapahtumia. Lisäksi kulttuuritoimisto on yhteistyökumppanina eri järjestöjen tai yritysten tapahtumissa sekä lastenkulttuuriverkosto Efektin tapahtumissa.

Heinolan tapahtumakalenterista löydät lisää Heinolan tapahtumia.

Talven ja valon juhla

Helmikuussa vietetään talven ja valon juhlaa Rantapuistossa. Ohjelmassa valotaideteoksia, musiikkia ja monenlaista tekemistä.

Jääveistos
Jään ja valon juhla

Heinolan kesän avaus

 Perinteisessä torin kesänavauksessa toukokuussa on musiikkia, esityksiä, tervehdyssanoja ja torimyyjiä. 

Heinolan kesäteatteri

Kokonaan katetun kesäteatterin lavalla joka vuosi suositut kotimaiset eturivin näyttelijät. Näytöksiä on kesä-heinäkuussa 40 ja kerralla katsomoon mahtuu yli 700 ihmistä. Viime vuosina kesäteatteri on tunnettu komedioistaan kuten Pokka pitää (2019), Ilmasta rahaa (2014), Diivat (2013).

Heinolassa Jyrää

Yli 30 vuotta on ilmainen ja ikärajaton puistokonsertti koonnut Rantapuistoon väkeä vauvasta vaariin. Alun perin konsertteja järjestettiin kesässä kolme, nykyisin yksi, mutta letkeän kesäinen pikniktunnelma ei ole konsertista kadonnut. Perinteisesti konsertissa ovat esiintyneet suomirokin ja popin kuumimmat nimet kuten Kirka, Neljä Ruusua, J.Karjalainen, Apulanta, Cheek, PMMP ym.

Street Food Festival

Koko Jyrää-viiikonlopun ajan alueen vieressä tarjolla on kansainvälistä katukeittiötunnelmaa.

Unikeonpäivä

Heinäkuun 27. päivä Kylpylän rannassa heitetään järveen Heinolan vuosittain valittava Unikeko. Tapahtumaa järjestetään yhteistyössä Heinola-Seuran kanssa. Rannassa on tarjolla myös oheisohjelmaa ja aamupuuroa.

Joulunavaus

Jouluvalojen sytytys ja joulun tunnelmaa torilla. Kaupungissa sytytetään jouluvalot yli 200 valaistuun joulupuuhun. Joulutunnelmaa torin ohella myös Rantapuistossa. 

Itsenäisyyspäiväjuhla

Heinolan perinteinen itsenäisyyspäivän juhla.

Wanhan ajan joulu

WPK-talon pihapiiri muuntautuu joulumarkkinoiksi yhteistyössä  Heinola-Seuran kanssa.

Wanhan ajan joulu 2019

Ilotulitus

Uudenvuodenaattona Rantapuistossa klo 18

Etusivu