Päivitetty: 14.6.2024

Koskensaaren ympäri kulkevan Koskensaarenpolun pituus on noin 3,1 km, ja sen varressa on kaksi nuotiopaikkaa ja kuivakäymälä. Reitti on melko helppokulkuinen ja soveltuu myös maastopyöräilylle. Se on merkitty sinisin nuolin vastapäivään. Koskensaarenpolun alku parkkipaikalta laavulle on helppoa ja esteetöntä, ja sen voi kulkea molempiin suuntiin.

Luontopolku saaren keskellä on kapeaa metsäpolkua, joka kulkee osittain myös kallion päällä ja pitkospuita pitkin. Juuri kunnostettu luontopolku on merkitty vaaleilla täplillä vastapäivään. Reitin varrella on opetustauluja alueen luonnosta. Soveltuu vain kävelijöille.

Koskensaari on vihreä keidas Kymenvirrassa. Saari on lähes luonnontilainen, kallioinen ja rehevä metsäsaari, jossa voit ihastella Heinolan suurinta metsälehmusta eli niinipuuta. Saaren itärinteen rehevät rantalehdot ovat monien harvalukuistenkin lintujen pesimis- ja elinympäristöä. Siellä voit kokea lintujen keväisen konsertin.

Reiteillä ei ole talvikunnossapitoa.

Koskensaaressa työskentelee lampaita maisemanhoitotöissä

Lampaiden laidunalue käsittää noin kolme neljännestä saaresta ja se on rajattu verkkoaidalla. Aidassa on neljä ulkoilijoille jatkuvasti avoinna olevaa jalankulkureittiä. Laavulle vievällä tiellä on lisäksi avattava portti. Portti on ehdottomasti muistettava sulkea aina käytön jälkeen.

Koskensaaressa voi laidunnuksesta huolimatta ulkoilla tavalliseen tapaan. Ulkoillessa mahdollisesti mukana olevat koirat on luonnollisesti pidettävä jatkuvasti kytkettynä ja omistajansa hallinnassa. Saareen jää aitaamatonta aluetta laidunalueen ulkopuolelle yli kuusi hehtaaria.

Lampaiden laiduntamista ja eloa on mukava seurata ulkoilun lomassa. Lampaita ei pidä kuitenkaan syöttää tai silitellä. Näin varmistamme, etteivät lampaat kesyynny liikaa ja ala jatkuvasti hakeutua saarella ulkoilevien ihmisten seuraan. Vääränlainen ruoka, esimerkiksi omenat, voivat olla niille hengenvaarallisia. Lampaat saavat luonnosta kaiken tarvitsemansa ruoan ja juoman.

Koskensaarenpolkujen kartta
Etusivu