Päivitetty: 29.2.2024

Kalastuskausi

Ympäri vuoden. Kirjolohia istutetaan noin kymmenen kertaa vuodessa tasaisesti vuoden aikana, myös talvella.

Kalastusalue

Rautjärven kalastusalue käsittää Rautjärven 8 ha ja Venejärven 5 ha. Alue muistuttaa erämaa-aluetta ja se sijaitsee n. 5 km:n päässä Heinolan keskustasta. Alueella on laavuja, nuotiopaikkoja, heittolaitureita ja Rautjärvellä veneitä vuokrattavana. Soveltuu hyvin koko perheen kalastuspaikaksi. Alueella on myös Sataojan luontopolku. Kalastusaluetta ympäröivät metsät kuuluvat Heinolan kansallisen kaupunkipuiston erämaalueeseen.

Navigaattoriosoite Rautjärvelle Karpalolammentie 232 ja Venejärvelle Pöytähonganmäentie 108 (järven länsipuoli) sekä Karpalolammentie 123 (järven itäpuoli).

Kalastustavat 

Rautjärvi: Soutu-uistelu, heitto- ja perhokalastus, pilkkiminen ja onkiminen mato- ja tahnasyötillä. Kelluntarenkaan käyttö on Rautjärvellä sallitua.

Venejärvi: Heitto- ja perhokalastus, pilkkiminen, onkiminen mato- ja tahnasyötillä.

Rehuttaminen, kalatäky ja kalojen houkuttaminen ruokintapalloilla on kielletty. Pyydä ja päästä-kalastus on kielletty Rautjärven kalastusalueella.

Kalakanta

Istutettu kirjolohi, siika, luontaisesti hauki ja ahven

Lupien hinnat ja saaliskiintiöt

Luvat ja niiden hinnat löydät helposti osoitteesta verkkokauppa.heinola.fi. Alle 15-vuotiaat saavat kalastaa samassa kiintiössä mukana olevan aikuisen kanssa.

Vaparajoitus

Kesällä 2 vapaa. 

Talvella jään päältä 3 vapaa. 

Veneiden vuokraus

Vuokraveneet Rautjärvelle (2 kpl) taas keväällä jäiden lähdettyä vuokrattavissa Heinolan satamassa sijaitsevasta Kylpylän kioskista joka päivä klo 10-19. Yhteyshenkilö Martti Pöyhönen, 040 6811 500, martti.poyhonen@gmail.com

Vuokra 12 h / 14 €        6 h / 9 €       

Kalastus omalla veneellä sekä moottorivoiman käyttö vuokraveneissä on kielletty.

Etusivu