29.3.2021 klo 13:00 - 13:45

Uuno Kailas 120 – Älä koske perhosen siipiin – runoilijan elämäkertateoksen julkistamistilaisuus

Tule mukaan tietokirjailija Marija Vantin Älä koske perhosen siipiin -Uuno Kailaan elämä ja kuolema -teoksen (Aviador, 2021) julkistamistilaisuuteen verkon välityksellä 29.3. klo 13 alkaen. Elämäkerta teos on kerronnallinen tietokirja. Heinolan WPK-talolta striimattavassa tilaisuudessa Marija Vanttia haastattelee museonjohtaja Terhi Pietiläinen. Haastattelun päätteeksi kuullaan näyttelijä-muusikko Vallu Lukan säveltämiä Uuno Kailaan runoja, muusikon itsensä esittämänä. Uuno Kailaan 120 -vuotissyntymäpäivän ohjelmassa on myös Heinola-Seuran käynti ja seppeleenlasku Uuno Kailaan patsaalle Heinolan Maaherranpuistossa klo 11. Julkistamistilaisuus striimataan suorana Heinolan kaupungin YouTube-kanavalla.

Uuno Kailas 120 -juhlavuosi Heinolassa
Uuno Kailaan juhlavuosi kutsuu kaikki kaupunkilaiset mukaan nauttimaan runoudesta eri paikkoihin ja tapahtumiin. Kaikenikäisille yleisöille on luvassa niin sanataide-esityksiä, keskusteluja kuin taidetyöpajoja. Juhlavuoden live-tapahtumat painottunevat kesään ja loppuvuoteen. Tällä hetkellä Heinolan kaupunginmuseossa on esillä Uuno Kailaan aikaista Heinolaa 1910–1920-luvuilla esittävää taidetta Museoon muuttaneet -näyttelyssä (30.1.–9.5.2021). Kailas maalasi myös itse kaupunkia yhdessä kuvataideopettajansa Bruno Pakarisen kanssa. Heinolan ympäristössä on yhä tunnistettavissa paikkoja, joissa runoilija aikanaan asui ja liikkui. Marija Vantin mukaan kenties kuuluisimman runonsa Pallokentällä ensiaihiot Kailas kirjoitti tiettävästi Heinolassa. Runoilijasta muistuttavat nykyisin myös Uuno Kailaankatu ja Uuno Kailaan patsas. Kesällä on luvassa Uuno Kailas -aiheinen juhla, Kailaan jalanjäljillä -kävelyjä ja runo- ja kuvataidetyöpajoja.
Koronatilanne vaikuttaa tilaisuuksien aikatauluihin, luonteeseen ja järjestämispaikkoihin, ja suunniteltuun ohjelmaan voi tulla muutoksia.

Tapahtuman tiedot

Tilaisuutta pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Heinolan kaupungin YouTube-kanavalla. Myöhemmin kanavalta löytyy tallenne tilaisuudesta.

Lisätiedot

Tapahtuman verkkosivu
Etusivu