10.9. klo 00:00 - 15.10.2023 klo 00:00

Leena Mäki-Patola: Maailman palasia

Heinolan taidemuseo

Mitä pystyn ymmärtämään maailmasta. Noukin pieniä palasia sieltä täältä. Kokonaisuus on tavoittamaton. Maailman hahmo on minulle utuavaruus. Se lähenee ja kaikkoaa. Se on alati muuttuvia mielikuvia muuttuvista elementeistä. Minä pieni sirunen katoavassa todellisuudessa. Hengen ja aineen sykkivässä pyörityksessä.

Leena Mäki-Patolan työskentelyssä keskeisiä teemoja ovat jo tovin olleet mm. onni, epäonni ja ennalta-arvaamattomuus sekä elementit maa, ilma, veri, vesi ja kasvillisuus. Työskentelyn sisällöt nousevat jokapäiväisistä maailman tapahtumista, joihin Mäki-Patola reagoi herkästi. Maailman palasia -näyttelyssä on teoksia viime vuosien teemoista. Niissä ovat läsnä aika ja ajattomuus, uhka ja toivo, hartaus ja levottomuus.

Leena Mäki-Patola on Varkaudessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1983 Keramiikkataiteen osastolta. Hänen päämateriaalinsa on keramiikka, mutta hän käyttää myös muita materiaaleja ja tekniikoita tavoittaakseen kulloinkin haluamansa lopputuloksen.

Mäki-Patolan teoksia on mm. Valtion taideteostoimikunnan, Designmuseon, Suomen käsityön museon ja Kuopion taidemuseon kokoelmissa. Vuoden 2022 alusta hänelle myönnettiin valtion taiteilijaeläke.

Kartalla

Tapahtuman hinta

7/5/- €, museokortti

Tapahtuman järjestäjä

Heinolan museot

044 769 4216
Etusivu