5.7. klo 00:00 - 11.7.2021 klo 00:00

PÄHEET MUSEOT -museoviikko

Keltainen vanha talo, kultapallot ja ukonhatut kukkivat, nainen vanhanaikaisessa asussa ovella.

Heinolan museot osallistuvat Päijät-Hämeen Päheet museot -museoviikolle. Kaikki museokohteemme ovat avoinna normaalisti ti–su ja loppuviikolle on tarjolla ohjelmaa.

Jujut -kierros tuo veistossarjan Heinolan kaupunginkirjaston katolle – avajaiset to 8.7.2021 klo 11.00

Julkisen taiteen kierros Jujut tuo taiteen keskelle arkea. Väliaikaiset julkiset teokset ottavat Lahden ja naapurikunnat haltuun kesällä 2021 ja pohtivat ympäristöpääkaupunkivuoden teemoja taiteen keinoin. Strange Fruit -veistossarjan on tehnyt taiteilijakaksikko Andy Best ja Merja Puustinen ja se asennetaan 5.7. kirjaston katolle Kauppakadun suuntaisesti. Teosryhmä näkyy hyvin myös torille. Teokset esittelee torstaina kirjaston edustalla amanuenssi Paula Korte Lahdesta.

Kati Rapian VOIMIA -näyttelyn taiteilijatapaaminen pe 9.7. klo 14.00 Heinolan taidemuseossa

VOIMIA on näyttely ja samalla kurkistus sarjakuvakirjaan. Se kertoo tähtitieteilijän vaimona toimimisesta, purkamisesta, linnuista, hotellista ja tulevaisuudesta. Näyttelyssä on esillä kollaasitekniikalla tehdyn sarjakuvan originaaleja, silkkipainovedoksia, puhekuplia sarjakuvan maailmasta sekä monumentteja kaikille nobodyille. Heinolalaisille tuttu purettu Puistola-hotelli toimii sarjakuvan tapahtumapaikkana evakuoitavine asukkaineen, mm. Anthony B., kaupungin lintutyöntekijä vilahtaa kuvioissa, ja ehkäpä muitakin heinolalaisille tuttuja hahmoja.

Kati Rapia esittelee näyttelyn ja kuuntelee myös mielellään heinolalaisten muistoja Puistolasta ja lintutalon alkuajoista.

Avoin maalaustyöpaja Heinolassa 10.7.2021 Lääninkivalteri Aschanin talon pihapiirissä Suomen kuvataiteen päivänä

Työpaja on avoinna klo 10.00–15.00 osoitteessa Kauppakatu 3.

Maksuton tapahtuma on suunnattu sekä satunnaisille ja sattumalta paikalle innostuneille kävijöille, että maalaamista jo harrastaville heinolalaisille. Kaupunkilaiset voivat piipahtaa maalaamaan vaikka puoleksi tunniksi tai sitten tulla saamaan ohjausta ja opastusta tai maalaamaan itsenäisesti koko viisi tuntia kestävän tapahtuman ajan.

Maalata voi joko tapahtumassa tarjolla olevilla välineillä ja vesiliukoisilla materiaaleilla tai omilla välineillä ja materiaaleilla. Tapahtumassa maalareita ohjaa taidemaalari Marja-Liisa Jokitalo.

Lasten maalauspajaa ohjaa Piritta Peltola entisen Maaherrankadun päiväkodin tiloissa, Maaherrankatu 7. Lasten paja on osa Kailaan juhlavuoden tapahtumia, ja sen tarjoaa Heinola-Seura. Sama paikka toimii sateen sattuessa myös aikuisten työtilana.

Tapahtuman tiedot

Torstai 8.7.2021: Avajaiset
Perjantai 9.7.2021 klo 14: Kati Rapian VOIMIA -näyttelyn taiteilijatapaaminen, Heinolan taidemuseo
Lauantai 10.7.2021 klo 10–15: Avoin maalaustyöpaja, Lääninkivalteri Aschanin talon pihapiiri (Kauppakatu 3).

Facebook-tapahtumat:
https://www.facebook.com/events/275132621027334/?ref=newsfeed
https://www.facebook.com/events/765682647437252/?ref=newsfeed

Heinolan kaikki museokohteet ovat avoinna normaalisti ti–su.

Lisätiedot

Tapahtuman verkkosivu
Etusivu