17.11.2021 klo 18:00 - 19:30

Kirjailijavieraana Anneli Kanto

Heinolan kaupunginkirjasto

Kirjailijavieraana Anneli Kanto

Tamperelainen kirjailija ja käsikirjoittaja Anneli Kanto vierailee Heinolan kirjastossa 17.11.2021 klo 18–19.30. Hän on kirjoittanut historiallisia romaaneja ja lukuisia palkittuja lasten- ja nuortenkirjoja, näytelmiä sekä tv-draamoja. Aikuisille suunnatut kirjat kertovat 1500 – 1600-lukujen Suomesta ja Suomen sisällissodasta. Teokseen Pala palata pois – kertomuksia Alzheimerin taudista kirjailija on kerännyt sekä omia että muiden kertomuksia muistisairaasta läheisestä.

Kannon uusin romaani Rottien pyhimys sijoittuu keskiajan Hattulaan, kirkkomaalareiden valtavan urakan äärelle. Tavoite oli mittava: selittää kuvilla koko maailma, aina luomisesta viimeiseen tuomioon asti. Jotta työ valmistuisi ajoissa, maalareiden on pakko pestata ryhmäänsä omituisena pidetty tyttö, Pelliina, koska hän osaa piirtää. Kirkko, työtoveruus ja kesä mullistavat kaikkien elämän.

Anneli Kanto näkee runsaan kuvallisuuden yhdistävän keskiaikaa ja meidän aikaamme. ”Keskiajalla lukutaito oli vain harvalla ja siksi kuvilla oli suuri merkitys tiedonvälityksessä. Nykyään puhutaan taas paljon lukutaidon rapautumisesta ja suositaan kuvallisuutta viestimisessä”, hän toteaa.
(lähde: Gummerus)

Kartalla

Tapahtuman tiedot

Kirjailijavieraana Anneli Kanto
Paikka: Heinolan kaupunginkirjasto
Aika: Keskiviikko 17.11. klo 18

Etusivu