9.10.2023 klo 17:00 - 19:00

Katurauha tytöille Heinolassa -kampanjan päätöstilaisuus

Zontan tarina kuvana.

Heinolan Zonta-kerho ry on vapusta 2023 lähtien pitänyt Heinolassa esillä tyttöjen täällä kokemaa häirintää ja viestittäneet, että se on paitsi tyttöjen nuoruutta ja kehitystä häiritsevää, nykyisin myös lainvastaista. Olemme haastaneet kampanjaamme mukaan heinolalaisia; mukaan onkin lähtenyt 27 haastamaamme henkilöä ja yksi yritys. Olemme julkaisseet asiasta kertovia lehti-ilmoituksia sekä julisteita kaupungilla ja kerhomme facebook-sivuilla. Kiitos kaikille, jotka tukivat kampanjaamme – annatte tytöille toivoa siitä, että joskus Heinolassa voisi nauttia nuoruudesta turvallisemmin!

Tartuimme tähän teemaan kevättalvella 2023, kun kuulimme nuoriso-ohjaaja, valokuvaaja Hanna Tuomikosken kautta heinolalaisten tyttöjen terveisiä siitä, miten he kokevat, että jäävät kokemansa häirinnän kanssa yksin, miten kukaan ei kuuntele, usko tai puutu asiaan. Hanna Tuomikoski on pitänyt nuorten kokemuksia mielestämme hyvin esillä, viimeksi mm. pienellä näyttelyllä Heinolan kirjaston tiloissa (kuvia ja kertomuksia).

Lupasimme kampanjaamme tukeville, että syksyllä kansainvälisen Tyttöjen päivän aikaan (11.10.) järjestämme tilaisuuden, jossa aihetta käsitellään ja kuullaan mahdollisesti kokemuksia tilanteesta ja kampanjastammekin. Nyt on aika lunastaa lupauksemme!   

Heinolan kirjastolla, 1. kerroksen keskitilassa, kuulemme maanantaina 9.10.2023 klo 17 alkaen, vanhempi rikostutkija Johanna Salon, nuoriso-ohjaaja Hanna Tuomikosken sekä lasten ja nuorten psykiatrinen sairaanhoitaja Jaana Valtosen sekä myös muutaman nuoren näkemyksiä ja kokemuksia asiasta.  Keskustelua yleisönkin kanssa toivomme syntyvän.

Lämpimästi tervetuloa!

Heinolan Zonta-kerho ry

Sinikka Matteinen

Kartalla

Tapahtuman järjestäjä

Heinolan Zonta-kerho ry

0447976942
Etusivu