9.11.2021 klo 18:00 - 19:00

“Kailas taipuu moneksi” – taiteilijatapaaminen Salla Aas ja Vallu Lukka

Heinolan taidemuseo tai Youtube

Taiteilijatapaamisen somemainos

Heinolassa Uuno Kailaan 120 -vuotisjuhlat vielä jatkuvat! Muusikko Vallu Lukka on säveltänyt kymmenen uutta poprocklaulua Uuno Kailaan runoihin. Teatteriohjaaja Salla Aas on dramatisoinut ja ohjannut, osaksi samoista Kailaan runoista, teatteritekstin, jota esitetään Heinolan museoihin kuuluvassa Lääninkivalteri Aschanin talossa (5.11.–14.11.2021). Tekijät kertovat julkistamisen kynnyksellä yleisölle, miten linnut, sielu ja henki, jotka ovat osa Kailaan runojen keskeistä kuvastoa, muodostavat teatteriesityksen ytimen. Lukka kertoo taiteellisen tuotantonsa syntyprosessista – miten Kailaan runot taipuvat taiteenlajista toiseen – runoudesta musiikiksi. Toimittaja Kaisa Hako haastattelee.

Taiteilijatapaaminen järjestetään hybridinä Heinolan taidemuseossa (Kauppakatu 4). Yleisö voi seurata tilaisuutta paikan päällä tai livestriimattuna Heinolan kaupungin YouTube-kanavalta. Paikan päälle museoon mahtuu noin 25 henkilöä saapumisjärjestyksessä.

Muusikko ja säveltäjä, (FM, musiikkitieteilijä) Vallu Lukka on tehnyt pro gradu -tutkielmansa aikanaan Uuno Kailaan runoista – musiikin ja runon suhteesta. Teatteriohjaaja, draamapedagogi (FM, teatterintieteilijä) Salla Aas taas on puolestaan perehtynyt visuaaliseen ja poeettiseen teatteriin.

Tervetuloa seuraamaan. Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja

Terhi Pietiläinen
Museonjohtaja/Heinolan museot
p. 044 587 1469 | terhi.pietilainen@heinola.fi

Salla Aas
Teatteriohjaaja
p. 041 443 4664

Vallu Lukka
Muusikko
p. 044 715 7793

Kartalla

Tapahtuman tiedot

Taiteilijatapaaminen Salla Aas ja Vallu Lukka
Aika: 9.11. klo 18
Paikka: Heinolan taidemuseo tai kaupungin Youtube-kanava

Etusivu