15.10. klo 11:00 - 20.11.2022 klo 16:00

Jarmo Kukkonen: Jokivarren kuvia

Heinolan taidemuseo

Maisema joen varrelta, keltaista valoa, tummen vihreää varjoa.

Heinolan taidemuseon näyttely 15.10.-20.11.2022

Maisema joen varrelta, keltaista valoa, tummen vihreää varjoa.
Jarmo Kukkonen: Joki (Donets), 2018, öljy

”Luomisen tila on olemisen perusta. Linnun laulu, veden väreily, taustalla jokin ropina, sade. Kaikki on olemassa ja tapahtumiin voi ottaa osaa vaikka maalaamalla, maalaus on kokemuksen luomista uuteen muotoon. Kaikki elementit ovat koko ajan läsnä, kunhan malttaa saettua hetkeen ja antaa sen tapahtua.

Aiheeni ovat yleensä luonnollisia, kokemus joen varrella, avarassa maisemassa tai hetken hiljentymisessä, ajatusten vaipuessa taka-alalle. Tietoisuus on hyvä säilyttää, vaikka ei olisi yhtään ajatusta. Maalaus ei ole tavoitteen takana, vaan muutoksen alainen hetkessä tapahtuva valintojen jatkumo.

Maalausteni muodoissa toistuvat puut, maiseman muodot, valotapahtumat. Oikeastaan väri on valon ilmentymä. Värejä sekoittaessa työstää spektrin ei aallonpituuksia, fyysistä valoa. Maalaaminen on transformaatiota, aistein napattu näkymä muotoutuu uudeksi näkymäksi, se virtaa kuin kuvajaiset veden kalvolla. Ei ole erillistä maisemaa jossakin ja mielen kuvaa siitä, vaan ne ovat yhtä ja samaa jatkuvaa luomisen virtaa.” (Jarmo Kukkonen)

Heinolan taidemuseon näyttelyyn Kukkonen tuo mm. maalauksia, joiden aiheet ovat löytyneet Ukrainasta Donets-joen varsilta. Ne on maalattu pari vuotta sitten, kun sodan värit eivät vielä synkistäneet valoa väreileviä maisemia.

Näyttely tarjoaa värikylvyn syksyn harmauteen ja pakopaikan räntäsateesta.

Kartalla

Tapahtuman hinta

7/5/- €, museokortti

Tapahtuman järjestäjä

Heinolan museot

044 769 4216
Etusivu