27.5.2021 klo 17:30 - 18:45

Heinolan ympäristöpaneeli 27.5.2021

Verkkotapahtuma

Silta

Mitä uusia mahdollisuuksia Heinolan profiloituminen ympäristöasioissa voi tarjota kaupungille? Entä mitkä tekijät uhkaavat ympäristön arvoja? Seudun ympäristökeskustelu on sähköistynyt kovasti kaivoshankkeen myötä. Malminetsintävaraus Päijänteen Kalkkisten alueelle kuohuttaa tuntoja sekä paikallisesti että kansallisella tasolla ja hankkeen vastustamisen ympärille on nopeasti syntynyt kansanliike. Varaus koskee myös merkittävästi Heinolan kaupungin aluetta.

Miten asukkaiden kiinnostusta voisi hyödyntää myös kunnan muiden ympäristötavoitteiden edistämiseen, esimerkiksi ilmastotoimenpiteiden toteuttamiseen? Heinola on liittynyt Hiilineutraalit kunnat (HINKU) verkostoon vuonna 2019. Kaupungin tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Kaupunkiympäristön suojelussa Heinola onkin jo edelläkävijä, Heinola sai kansallinen kaupunkipuisto -nimityksen toisena Suomessa vuonna 2002.

Heinolan ympäristöpaneelissa keskustellaan kuntavaaliehdokkaiden kanssa päivänpolttavista ja toisaalta myös pitkän aikavälin ympäristökysymyksistä. Ympäristöpaneelin juontaa Lahden ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen ohjelmajohtaja Saara Vauramo.

Mukana keskustelemassa ehdokkaat:

Keskusta: Matti Setälä
Kokoomus: Esa Kosonen
Kristillisdemokraatit: Elisa Pasuri
Parempi Heinola: Jarmo Valojää
Perussuomalaiset: Arto Krupula
Pro Heinola: Matti Seppä
SDP: Kirsi Lehtimäki
Vasemmistoliitto: Lauri Kotilainen
Vihreät: Tiina Bragge

Tapahtuman hinta

Tilaisuus on maksuton

Etusivu