Lapset liukumäessä

Päivitetty: 13.1.2021

Heinola on luonnonkaunis pikkukaupunki, jossa on tilaa ja aikaa isommalle elämälle.

Isoa elämää on kävely huurteisen Kymijoen rannassa kauneimpaan ruska-aikaan. Sitä on kaikki tarvitsemasi palvelut kilometrin säteellä torilta, kompaktilla ja kauniilla ruutukaavakeskustan alueella. Lapsiperheen mahdollisuus elää ilman autoa tiiviissä kaupunkikeskustassa.

Iso elämä on kesä täynnä tapahtumia ja talvi tulvillaan valoa. 140 lajimahdollisuutta Pohjois-Euroopan suurimmassa liikunnan ja vapaa-ajan keskuksessa Vierumäellä. Isoa elämää on pitkät, suuret juuret; vahva oma historia.

Isoa elämää on kuuma moottoritie, joka tuo Lahdesta 30 minuutissa ja Helsingistä puolessatoista tunnissa. Iso elämä on uskoa kasvuun, uskallusta ajatella ja tehdä suuria. Iso elämä on avaimet käteen -palvelua yrityksille. Järkihintaisia tontteja ja tilaa kukoistaa.

Iso elämä on pikkumaisen nahistelun ja politikoinnin yläpuolelle asettumista. Yhteisen hyvän rakentamista. Toisten huomioimista ja heistä välittämistä. Iso elämä on kiitollisuutta siitä yltäkylläisyydestä, jonka keskellä saa elää. Iso elämä on anteliasta.

Iso elämä on avoin kutsu maailman menestyneimmille ihmisille tulla kokemaan iso elämä Heinolaan. Koska iso elämä ei ota itseään vakavasti. Se on nöyrää ja ylpeää samaan aikaan.

Ison elämän voi löytää vain pienestä kaupungista. Heinolasta.

Slogan teksteillä

Asukkaan Heinola

Heinolassa asuvan vuorokaudessa on 25 tuntia.

Kun lähdet kävelemään kaupungin torilta, löydät kilometrin säteellä kaikki tärkeimmät palvelut sekä ulkoilureitit luontoon. Ruuhkattomassa Heinolassa asut samaan aikaan keskellä luontoa ja kaupunkia, koski- ja harjumaisemissa lähellä poikkeuksellisen hyviä liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia. Heinola on sopivan suuri palvellakseen laadukkaasti ja samalla sopivan pieni ollakseen aidosti yhteisöllinen. Heinolassa on tilaa ja aikaa elää enemmän.

Yrittäjän Heinola

Heinolassa yrittävälle tarjotaan business-luokan palvelukokemus.

Se tarkoittaa sujuvaa ja kattavaa avaimet käteen -palvelua yhden luukun periaatteella. Heinolassa kohtaavat järkevä kustannustaso, monipuoliset sijoittumis- ja tilavaihtoehdot sekä erinomaiset liikenneyhteydet pääkaupunkiseutuun ja muuhun Suomeen nähden. Yrityksen näkökulmasta Heinolan monipuolinen elinkeinorakenne tarkoittaa laajaa kirjoa yhteistyökumppaneita, alihankkijoita ja asiakkaita. Heinolan edullinen asumistaso ja elämän korkea laatu ovat syitä myös yrittäjille, työntekijöille ja heidän perheilleen muuttaa kaupunkiin.

Matkailijan Heinola

Heinola on suomen kesäpääkaupunki, jossa kaikki on kävelymatkan päässä.

Heinolassa jyrää -puistokonsertti, Heinolan kesäteatteri, kalamarkkinat ja muut monipuoliset tapahtumat täyttävät kaupungin kesän elämyksillä. Näkemisen ja kokemisen arvoista Heinolassa on historiallinen kaupunkipuistomiljöö siltoineen, puutalokorttelit, kahvilakulttuuri, lintutarha, harjumaisemat sekä Vierumäen liikunnan ja vapaa-ajan keskus, joka tarjoaa yli 140 eri laji- ja ulkoilumahdollisuutta. Ostosmahdollisuuksia on tarjolla tehtaanmyymälöistä sympaattisiin kivijalkaputiikkeihin. Vapaa-ajan asukkaalle Heinola tarjoaa mahdollisuuden kesäasuntoon keskellä kaupunkia järven rannassa, aidon erämaan ja ulkoilureittien läheisyyden sekä lähes 1000 kilometriä rantaviivaa Suomen puhtaimpien vesistöjen äärellä.

Motocross

Heinolassa tapahtuu. Kaupungin yrittämisen perinteet näkyvät käytännönläheisenä ja toimeliaana asenteena elämää kohtaan. Heinolan poikkeuksellisen hyvät liikunta-, urheilu- ja harrastamismahdollisuudet takaavat vireän vapaa-ajan. Ja tapahtumat – niitä Heinola on täynnä, etenkin kesällä.

Nainen istuu luonnossa

Ainutlaatuinen luonto vesistöineen ja harjuineen on erottamaton osa kaupunkilaisten elämää. Siksi heinolalaisten luontosuhde on vahva. Vihreää on myös Heinolan kasvuajattelu: monipuolisen elinkeinorakenteen päälle nousee uutta bio- ja puutalouden erikoisosaamista.

Pieni poika keinuu

Tiivis kaupunkirakenne kokoaa ihmiset yhteen ja luo edellytykset yhteisölliselle, välittävälle elämälle. Heinolan kokoisessa kaupungissa on aikaa huomioida toiset. Se näkyy toimivina kunnallisina ja yksityisinä palveluina. Läheistä on myös Heinolan sijainti moottoritien varrella, joka tuo Helsingistä ja pohjoisesta hetkessä.

Etusivu