Viestintä

Päivitetty: 24.4.2024

Työllisyysaluejohtaja on aloittanut työnsä kuntakierroksella 

Huhtikuussa saatiin työllisyysaluejohtajan rekrytointi päätökseen ja virkaan valittiin Anne Tapaila. Työllisyysaluejohtaja on aloittanut työnsä 15.4.2024.  Virka oli haettavissa 18.1.- 7.2.2024 ja määräaikaan mennessä tehtävään tuli viisi hakemusta. 

Valmisteluun ja haastatteluun osallistuivat: Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, Padasjoen kunnanjohtaja Juha Rehula, Iitin kunnanjohtaja Jarkko Salonen, Hollolan kunnan elinvoimajohtaja Heli Randell sekä Päijät-Hämeen työllisyysalueen valmistelun erityisasiantuntija Susanna Hietala. 

Tapaila on toiminut Hollolan kunnassa työllisyyspalvelujen vetäjänä vuodesta 2016. Hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Lapin ammattikorkeakoulusta, ammatillinen opettajakoulutus HaagaHeliasta, ohjaustoiminnan artenomi AMK-tutkinto Hämeen ammattikorkeakoulusta ja ekonomin tutkinto Göteborgin yliopiston kauppakorkeakoulusta. 

Työllisyysaluejohtaja on erityisasiantuntijan kanssa aloittanut kuntakierroksen alueen kunnissa, tavoitteena käydä paikallista keskustelua sekä saada kuntien tavoitteet ja toiveet työllisyysalueen tietoon.  

Hallinto- ja talousmuutoksia valmistellaan työllisyysaluetta huomioiden

Hollolan elinvoiman palvelualueella on aloittamassa uusi työllisyyslautakunta, joka ohjaa ja valvoo työllisyysalueen toimintaa. Lautakunta perustetaan 1.9. alkaen ja sen jäsenet valitaan kaikista sopimuskunnista yhteistyösopimuksen pohjalta. Lautakunnan esittelijänä toimii työllisyysaluejohtaja. 

Työllisyyslautakunnan ja johtajan toimivalta säädetään Hollolan hallintosäännössä, joka uudistumassa kevään aikana. Hallintosääntö käy työllisyysalueen osalta lausuntokierroksella työllisyysalueen kunnissa toukokuussa ja asiaa käsitellään kesäkuun Hollolan valtuuston kokouksessa. Myös työllisyysalueen talouden raamiennustetta rakennetaan kevään aikana. 

Verkkosivut työn alla 

Päijät-Hämeen työllisyysalueelle suunnitteilla olevat Päijät-Hämeen työvoimapalveluiden verkkosivukokonaisuuden projekti on käynnistetty huhtikuussa. Tarkoituksena on rakentaa sivustokokonaisuus palvelemaan alueen työnhakijoita ja työnantajia, ja toimimaan alustana tuoda tietoa alueen työvoimapuolen tapahtumista ja palveluista. Sivuston tavoite on tukea alueen kuntien omia viestintäkanavia. 

Sivustolla tarjotaan paremmin paikallisen tason tietoa työnhakijan ja työnantajan palveluista, ja se julkaistaan käyttäjille loppusyksyn aikana.  Sivusto linkitetään vahvasti valtakunnalliseen työmarkkinatori.fi, josta löytyvät mm. työpaikat, työvoimakoulutukset sekä kirjautumisella toimivat asiointisivustot.  

Kuntakokeilun käytäntöihin tutustutaan

Valmistelun osalta on mm. henkilöasiakkaan palveluprosessi -työryhmässä sekä nuorten monialaisessa työryhmässä on läpikäyty ja perehdytty kuntakokeilun ajan kunnissa kehitettyihin toimiviksi todettuihin käytänteisiin. Tavoitteena on poimia tulevalle työllisyysalueelle toimivat ja tehokkaat toimintatavat tai niiden osat. Hyviksi todettuja käytänteitä kuntakokeilun ajalta ovat mm. työkykykoordinaattorin työ sekä paikallinen kumppanuustoiminta, jossa työnhakijan haasteita pyritään taklaamaan kokonaisvaltaisesti. 

Myös ohjaamoverkostojen tulevaisuutta suunnitellaan. Kunnat vastaavat itse Ohjaamotoiminnasta ja työllisyysalue koordinoi ja tukee valmistelua. Tähän saakka Ohjaamotoimintaa on ollut Päijät-Hämeessä tarjolla vain Lahdessa, mutta uudistuksen myötä Ohjaamopisteitä syntyy myös Heinolaan, Hollolaan ja Orimattilaan. Lisäksi nuorten monialaiset palvelut taataan myös muihin työllisyysalueen kuntiin.  

Toukokuussa pidetään työllisyyden henkilöstöpäivä  

Päijät-Hämeen työllisyysalueen seuraava henkilöstön infopäivä pidetään 28.5.2024. Kutsut tapahtumaan välitetään alueen työllisyyspalveluille sekä siirtyvälle Te-henkilöstölle. Tapahtumassa on tarkoitus kehittää yhdessä tulevan työllisyysalueen toimintatapoja. 

Uudistuksen myötä myös TE-toimistojen henkilöstö siirtyy valtiolta kuntien palvelukseen. Tarkempaa tietoa työllisyysalueelle siirtyvästä henkilöstä tulee alueelle kesäkuun aikana. Kevään aikana työstetään myös osaamiskartoitusta, joka on tarkoitus lähettää siirtyvälle henkilöstölle kesäkuussa.  

Työllisyysalueen työryhmät jatkavat valmistelua

Työllisyysalueen toimintaa valmistellaan edelleen aihealueittain työryhmissä. Mahdollisten kysymyksien ja ehdotuksien osalta jokaisessa ryhmässä on nimetty yhteyshenkilö.

Työryhmät työllisyysalueella:   

  • Valmistelun kokonaiskoordinointi (yhteyshenkilö Susanna Hietala)
  • Talous ja hallinto (yht. Susanna Hietala)
  • Henkilöstö (yht. Susanna Hietala)
  • Hankinnat (yht. Heidi Vuorela)
  • ICT ja tiedolla johtaminen (yht. Susanna Hietala)
  • Työnantajapalvelut (yht. Simo Söderholm)
  • KV-palvelukokonaisuus (yht. Susanna Hietala)
  • Viestintä (yht. Mari Ylä-Uotila)
  • Työsuojelu, työturvallisuus, työhyvinvointi (yht. Susanna Hietala)
  • Henkilöasiakaspalveluprosessit (yht. Heidi Vuorela)
  • Tilat (yht. Susanna Hietala)
  • Nuorten monialainen (yht. Heidi Vuorela)
  • Monialaiset palvelut (yht. Heidi Vuorela) 

Työllisyysalueen tarkemmat valmistelukuulumiset UKK-alustalla 

Päijät-Hämeen työllisyysalueen työllisyydenparissa työskenteleville sekä siirtyvälle henkilöstölle suunnattua tiedotusta voi edelleen seurata UKK-sivustolla (usein kysytyt kysymykset), johon kootaan valmistelusta ja tulevista työllisyysalueen työsuhteiden näkökulmasta tietoa. Sivustolle on päivitetty uusia kysymyksiä ja myös työllisyydenvalmistelija-Heidin Blogia. 

UKK-sivustolle voit pyytää liittymisoikeuttaosoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/211f4d30-c7d9-41f1-870c-938461836fd1?displayId=Fin2973610 (huomioithan, että TE-toimistossa työskentelevät henkilöt löytävät UKK-sivuston Taimista). 

Päijät-Hämeen työllisyysalueen yhteystiedot

Päijät-Hämeen työllisyysalueen valmistelusta saat lisätietoa valmistelutiimiltä: 

Etusivu