Koronabanner

Päivitetty 11.10.2021

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminta jatkuu normaalisti. Huomioimme toiminnassa kulloinkin voimassaolevat valtakunnalliset ja paikalliset ohjeet.

Tiedottaminen huoltajille tapahtuu ensisijaisesti Wilman tiedotteiden kautta.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan vanhempien pikaisillakin vierailuilla esimerkiksi varhaiskasvatuksen ja koulujen tiloissa.

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa noudatamme THL:n ja OKM:n voimassaolevia ohjeita ja suosituksia mahdollisuuksien mukaan:

Miten toimitaan, kun lapsi (alle 12 v.) sairastuu hengitystieinfektioon?

Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen ei saa tulla sairaana.

Lapsi voi palata varhaiskasvatukseen tai kouluun, kun hän on selvästi paranemassa ja oireet vähenemässä. Kuten muissakin virusinfektioissa, myös koronassa tartuttavuus vähenee nopeasti oireiden alkamisen jälkeen. Jälkinuha tai -yskä voi jatkua pitkäänkin tuoreen hengitystieinfektion jälkeen.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, hän voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Koulu tai varhaiskasvatus ei voi vaatia todistusta negatiivisesta testistä.

Lue lisää aiheesta Lapset ja koronavirus THL:n sivuilta.

Matkustusrajoituksia ja karanteenisuositus

Mikäli palaat matkalta tai harkitset matkustamista, tarkista THL:n verkkosivuilta hallituksen matkustusrajoitukset ja ulkomailta palaavien karanteenisuositukset: Matkustaminen ja koronaviruspandemia.

Koronavirustartunta varhaiskasvatuksessa/esiopetuksessa – toimintaohje

Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu tartuntataudeista vastaavalle infektiolääkärille. Jos varhaiskasvatuksessa/esiopetuksessa todetaan koronavirustartunta, mahdolliset altistuneet jäljitetään ja ohjataan karanteeniin. Koronavirustartunnan saaneen on noudatettava tartuntatautilääkärin karanteenimääräyksiä.

Vanhempainillat sekä vasu- ja lapsen esiopetus-keskustelut

Huoltajien tapaamisissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä. Tapaamisten suunnittelussa otetaan huomioon perheiden mahdollisuudet käyttää etäyhteyksiä sekä tulkkaustarve. Lähitapaamisissa otetaan huomioon hygieniaohjeet. Vanhempainillat sekä vasu- ja esiopetuskeskustelut pidetään ensisijaisesti etäyhteyksiä hyödyntäen.

Ruokailu

Ruokailu järjestetään pääsääntöisesti oman ryhmän kanssa. Ruokailuaika porrastetaan niissä yksiköissä missä käytössä on ruokasali. Kädet pestään aina ennen ruokailua ja sen jälkeen. Ruokalinjaston alussa on lisäksi desinfiointiaine käytettävissä. Ruokaottimia vaihdetaan usein.

Mikäli toimintakauden aikana siirrytään poikkeuksellisiin järjestelyihin, suunnitellaan kotihoitoon jäävien eskareiden ruokailun järjestäminen yhteistyössä Heinolan perusopetuspalveluiden ja ruokahuoltopalveluiden kanssa.

Kasvun ja oppimisen tuki

Varhaiskasvatuksen erityisopettajien, oppilashuoltohenkilöstön sekä muiden lapsen oppimisen ja kasvun tukipalveluiden osalta toimimme kuten normaalisti.

Siivous ja omat tavarat

Siivousta tehostetaan päiväkodeilla ja kouluilla toimintakauden aikana.

Lapselle tärkeän lelun voi tuoda ja viedä kotiin päivän päätteeksi.

Lisätiedot

päiväkodin johtajat:

  • Päivi Mikkonen, pohjoinen varhaiskasvatusalue, 044 797 8620
  • Jaana Vesikko, keskusta, Mustikkahaka ja Rainion varhaiskasvatusalue, 050 593 9681
  • Pirjo Kokko, Tommolan varhaiskasvatusalue sekä vuorohoito, 044 769 3055
  • Riikka Hämäläinen, Jyrängön varhaiskasvatusalue, 050 595 0153
  • Ville Häyrinen, eteläinen varhaiskasvatusalue, 044 797 8536
  • varhaiskasvatusjohtaja Päivi Salminen, 050 593 9649
  • hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja, 0500 717 310
Etusivu