Lelumuumi roikkuu repusta

Päivitetty: 22.2.2023

Saat videoon tekstityksen päälle klikkaamalla videon alapalkista tekstitys-kuvaketta ja valitsemalla sieltä suomen.

Ilmoita varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajat Edlevo-hoitoaikasovelluksen (ent. Tieto Edu) kautta. Seuraavan viikon hoitoajat ilmoitetaan sitä edellisen viikon sunnuntaihin klo 24.00 mennessä. Tämän jälkeen viikko sulkeutuu. Lukitusaikana tapahtuvista muutoksista lapsen varhaiskasvatusaikaan tulee sopia erikseen päiväkodin johtajan kanssa. Edlevo-hoitoaikasovelluksen (ent. Tieto Edu) avulla voit myös seurata ajantasaisesti lapsesi varattuja ja käytettyjä tunteja.

Tarkkaile tuntirajoja

Jos lapsi on osa-aikaisessa hoidossa (alle 84 h/kk tai 84–147 h/kk), varattujen ja käytettyjen hoitotuntien määrää tulee tarkkailla. Jos hoitosopimuksen mukaiset hoitotunnit ylittyvät, kyseisen kuukauden hoitomaksu laskutetaan korkeamman hoitotuntiluokan mukaan.

Hoitopäivien määrä vaihtelee vähän kuukausittain. Huomioithan tämän, kun ilmoitat hoitoaikoja. Esimerkiksi lokakuussa 2022 on 21 hoitopäivää, jolloin 4 h hoitopäivistä tulee tunteja 84 h. Marraskuussa 2022 sen sijaan on 22 hoitopäivää, jolloin 4 h hoitopäivistä tuleekin yhteensä 88 h.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen laskutuksessa on käytössä automaattinen ylilaskutus tilanteissa, joissa lapselle varatut (=suunnitellut) ja/tai toteutuneet tunnit ylittävät lapsen varhaiskasvatusmaksun perusteena olevat tunnit. Huoltajien tulee seurata, että suunniteltu ja toteutunut varhaiskasvatusaika vastaavat lapsen varhaiskasvatusajoista tehtyä sopimusta.

Edlevo-sovellus

Voit käyttää Edlevoa  nettiselaimella ilman erillistä sovellusta tai sitten puhelimen sovelluksella. Kirjautuminen Edlevoon tapahtuu Suomi.fi-tunnistautumisena, joka vaatii pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Edlevo toimii nettiselaimen kautta parhaiten Chrome-, Firefox tai Edge-selaimilla. Linkki Edlevoon  löytyy sivun oikeasta reunasta. Jos Edlevoon kirjautumisessa on ongelmia, kannattaa kokeilla selaimen välimuistin tyhjennystä ennen kirjautumista.

Edlevo-sovellus  löytyy eri sovelluskaupoista, kuten Google Play-kaupasta. Kirjoita sovelluskaupan hakukenttään Edlevo ja sovelluksen löydyttyä klikkaa Asenna. Kun avaat sovelluksen, valitse tunnistautumiseksi Suomi.fi ja edelleen jokin annetuista vaihtoehdoista: oma pankkisi tai mobiilivarmenne.

Jos et kirjaudu sovelluksesta erikseen ulos, pysyt kirjautuneena sovellukseen viikon ajan. Tämän jälkeen sinun täytyy kirjautua sovellukseen uudelleen Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Ainostaan virallisilla huoltajilla on mahdollisuus käyttää sovellusta. Jos Edlevon käyttö ei jostain syystä onnistu, ilmoita hoitoajat määräaikaan mennessä päiväkodin johtajalle esimerkiksi Wilman kautta.

Edlevossa on myös kohta varahakijat ( ilmoita lapsesi varahakijat). Löytyy edlevon etusivulta toiminnot – hoitoaikojen hallinnan ( ilmoita lapsesi hoitoajat) alta. 

Etusivu