Päivitetty: 15.4.2024

Perhekoordinaattori työskentelee alle kouluikäisten lasten ja heidän perheiden kanssa. Lisäksi perhekoordinaattori on mukana kehittämässä lasten ja perheiden hyvinvointityötä Heinolassa. Perhekoordinaattorin voit tavata erilaisissa vertaisryhmissä, niin päiväkodilla kuin muissa kohtaamispaikoissa.

Perhekoutsin työskentely kohdentuu alakouluikäisten lasten perheisiin. Perhekoutsi koordinoi yhteistyössä liikuntapalveluiden kanssa liikuntakaveri-toimintaa, joten voit olla häneen yhteydessä, jos koululainen kaipaa kaveria liikunnan tueksi. Perhekoutsin voit tavata myös erilaisissa vertaisryhmissä.

Perhekohtainen työskentely

  • nousee sinun ja perheesi tarpeista
  • sijoittuu perheen lähiympäristöön
  • voi olla lyhyt puhelinkonsultaatio tai pidempi asiakkuus
  • on maksuton eikä vaadi lähetettä

Voit olla yhteydessä esim. jos arki takkuaa, vanhemmuus tuntuu raskaalta tai perhettäsi on kohdannut kriisi. Etsitään yhdessä sinulle ja perheellesi sopiva apu!

Ajankohtaista

Yksi Heinolan kaupungin arvoista on välittäminen. Presidentti Sauli Niinistön uuden vuoden lupaukseen vastaten haastamme heinolalaisia ja kaupungin toimijoita kohtaamaan toinen toisemme.
Seuraa Heinolan kohtaamisen kampanjan uutisointia mm. somessa ja Heinola Hyppysissä-tiedotteesta!
Huhtikuussa huomioidaan erityisesti omaa kumppania.
Pohdituttaako nuorten sähkösavukkeiden käyttö (eli vapetus)? Onko lapsesi arkiympäristöissä tullut esiin nikotiinipussien käyttöä? Tai onko sinulla herännyt huoli, että ehkä oma lapsesi on kokeillut tai käyttää niitä säännöllisemmin? Tule kuulemaan mistä ilmiössä on kyse: mitä kaikkea siihen kuuluu ja miksi se herättää huolta.

Vanhempana voit tehdä paljon aloittamisen ehkäisemiseksi ja myös lopettamishalun herättämiseksi. Vanhempainillassa annetaankin vinkkejä, miten käytännössä vanhempana voit ottaa asian nuoren kanssa puheeksi ja miten voit tukea nuorta käytön lopettamisessa. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Linkki tilaisuuteen lisätään tiistaina 23.4.2024 klo 9.00 sivulle:
https://thl.fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/2024-04-23/valtakunnallinen-virtuaalinen-vanhempainilta-sahkosavukkeet-ja-nikotiinipussit-mista-kyse-ja-mita-tehtavissa-

Perhepolku tarjoaa tukea vanhempien itsemyötätuntoon – Ilmainen verkkokurssi vanhemmille! 
 
Vaaditko itseltäsi liikaa vanhempana? Tahdotko oppia lisää itsemyötätunnosta? Tule mukaan ilmaiselle Perhepolku-verkkokurssille.
 
Päijät-Hämeen hyvinvointialue tarjoaa alueensa lasten ja nuorten (0-16v) vanhemmille mahdollisuuden osallistua maksutta Perhepolku-verkkokurssille. Verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan sekä tukea myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessa ja perheessä. Itsenäisesti tehtävällä kurssilla voi esimerkiksi testata oman itsemyötätuntonsa ja kirjoittaa itselleen myötätuntoisen kirjeen. Kurssi sisältää tietoa, tehtäviä ja vinkkejä sekä toisten vanhempien vertaistarinoita. Kurssille osallistuneet vanhemmat ovat kokeneet verkkokurssin hyödylliseksi ja kertovat saaneensa tukea itsemyötätuntoonsa. Vanhemmat suosittelevat verkkokurssia toisille perheille.
 
“Kurssilla tajusin, miten paljon vaadin itseltäni ja läheisiltäni. Nyt tahdon vahvistaa myötätuntoa itsessäni ja perheessäni.”
 
Kurssi löytyy osoitteesta: www.perhepolku.fi/verkkokurssi
 
A free online course for families – Sign up now! 
Are you demanding too much of yourself as a parent? Would you like to learn more about self-compassion? Join the Family Path (Perhepolku) online course.
The wellbeing services county of Päijät-Häme is offering all families with small children (ages 0-6) in its area the opportunity to participate in the Family Path online course. The aim of the online course is to strengthen parents’ self-compassion and to support compassionate interaction with your partner and family. On the self-study course, you can test your self-compassion and write a compassionate letter to yourself, for example. The course also includes information, exercises, and tips as well as other parents’ stories about the everyday life of families with children. Parents who have participated in the course have found the course useful and say that they have received support for their self-compassion. The parents recommend the online course to other families.
“The course made me realise how demanding I am towards myself and my loved ones. I’m now totally committed to practising compassion towards myself and my family.”
To sign up for the course, go to the address below:
www.perhepolku.fi/en/course
Etusivu