Heinolan kirjaston blogi

17.6.2024

Mahdollisia häiriöitä, pakkaaminen käynnissä

Purettuja kirjahyllyjä, työkaluja, tikkaat ja muuttolaatikoita.

Tyhjä hyllys vierelläin
Muistuttaa näin jälkeenpäin
Sä mennyt oot ja tuskin taas
Sua täyteen mä saan

Sä menit toiseen rakennukseen
Ja aloit kaiken uudelleen

Tyhjä kirjahylly, jossa kyltti pakkaaminen käynnissä, muuttolaatikko.

Olemme alkaneet tyhjentää Kauppakadun kirjastoa, Kasevan laulun tuntemuksia mukaillen. Aikamoinen homma. Mutta uskomme lujasti, että vaikka kohta sä (Kauppakatu) mennyt oot, niin silti sut joskus taas täyteen saan kirjoja ja muuta aineistoa, lukupaikkoja, työhuoneita, pelinurkkia ja tietysti asiakkaita. Kunhan ensin mennään toiseen rakennukseen (kaupungintalolle) noin puoleksitoista vuodeksi.

Hyllyt tyhjenevät toisesta kerroksesta lähtien. Sitä mukaa kun saamme hyllyn tyhjäksi, tulevat purkajat perässä. Kuljetamme hyllyt kaupungintalolle ja kokoamme uudelleen kirjaston väistötilassa. Kirjalaatikot seuraavat perässä, ja puramme laatikot. Käsittelemme osan aineistosta säilytettäväksi välivarastossa, sillä kaikki ei mahdu esille kirjastokerrokseen. Sitten alamme järjestää kirjoja hyllyihin, jotta kaikki olisi valmista syksyn avajaisissa. Tämän ohella yritämme palvella asiakkaita Kauppakadulla elokuun alkuun asti.

Lainattavan löytäminen hyllyistä alkaa olla haastavaa, kun talo tyhjenee järjestelmällisesti yläkerrasta keskikerroksen suuntaan. Resurssit vähenevät sananmukaisesti: kirjoja ei ole, ei ole lainattavaa. Joku on jo vähän purkanut harmiaankin meihin. Olemme tilanteesta pahoillamme. Katkos lainattavan saatavuudessa on tuskallinen, mutta välttämätön.

Jos joku kuitenkin löytää jotakin lainattavaa vielä, niin bonuksena saa pitkän laina-ajan. Neljän viikon kirjaa lainatessasi 1.7. jälkeen eräpäivä tulee lokakuulle. Pidä kiirettä, sillä tarjolla on heinäkuun lopulla pelkää eioota.  

Kuusi tyhjää kirjahyllyä, täydet muoviset muuttolaatikot, pahvilaatikoita.

Lainansa voi mieluusti palauttaa syksyllä väistöön avattavaan kirjastoon, ja toki sitä ennen lehtisaliin, joka jää toistaiseksi toimintaan. Varausten nouto, lainaus, palautus tapahtuu 5.8. alkaen lehtisalissa Virtakatu 1, palvelu ma-pe 9 – 14 ja omatoimi joka päivä 6 – 22.

Kirjastoauto Sulka lähtee reitille 5.8. Sulalla on kolme pysäkkiä torilla korvaamassa kirjaston sulkemisaikaa siihen saakka, kunnes väistötilan kirjasto avataan. Aikataulua voit jo tarkastella heinola.fi/vapaa-aika/kirjasto

Torstaina 20.6. kirjasto on poikkeuksellisesti avoinna 9 – 15 ja perjantaina 21.6. suljettu. Hyvää juhannusta!

Kommentit (0)

Heinolan kirjaston blogi

Tervetuloa seuraamaan kirjaston blogia, jossa kerromme ajankohtaisia asioita kirjaston remontista sekä väistötiloihin muuttamisesta kaupungintalolle.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu