Liikuttava Heinola

13.6.2024

Liikunta ei katso ikää

Kuvassa jalkapallo, jota pitää paikallaan jalka, jossa nepparit

”Ikä on vain numero”-sanonta pitää paikkansa ainakin omalla kohdallani. Olen vasta aikuisiällä aloittanut harrastamaan joukkuelajeja, kuten salibandya, jalkapalloa ja pesäpalloa. Näistä lajeista salibandy eli säbä on ollut minulle rakkain ja pitkäkestoisin harrastus jo 20-vuoden ajan. Olen saanut pelata säbää Heinolan OAJ:n sekajoukkueessa taitavien ja mahtavien opekollegoiden kanssa. Heiltä olen saanut oppia paljon tästä lajista. Ollaan osallistuttu KLL:n salibandykisoihin opet C-sarjassa ja mitalisadettakin on saatu useampana vuotena; pronssista kultaan! Hyvä meidän joukkue!! Olen ollut mukana myös ”Kunnossa kaiken ikää”- säbässä ja Triathlon-naisten säbässä. Parhaimpina vuosina tuli käytyä kolmena iltana pelaamassa säbää. Säbää pelatessa työasiat unohtuvat ja sykkeet nousevat sekä tulee kunnon hiki. Mahtava tunne jälkikäteen! Mukavia ja taitavia henkilöitä löytyy näistäkin porukoissa tosi paljon. Olen ollut etuoikeutettu, että olen saanut kuulua näihin porukoihin ja toimin näissäkin vuoroissa ”maalilaskurina”. Olenkohan hieman kilpailuhenkinen tyyppi?!

Jalkapallon harrastajaryhmään pääsin mukaan kymmenen vuotta sitten ja voin hyvin sanoa, etten tiennyt jalkapallosta muuta kuin, että:” pallo on pyöreä”. Jalkapalloporukkamme koostuu kovin monen ikäisistä ja taitotasoltaan erilaisista pelaajista. Tässäkin porukassa on todella rento ja mukava fiilis pelailla. ”Maalilaskurin” homma on langennut minulle lähes poikkeuksetta; lieneekö osa syy päivätyössäni, jossa lasken lasten määriä vähän väliä?!

Pesäpalloakin on tullut pelattua ”Kaiken kansan pesiksessä” jo useamman kevään ja kesän ajan. Tässäkin porukassa kaikki pelaajat otetaan ilolla vastaan!

Ettei kaikki liikkuminen jäisi vain joukkuelajeihin, niin on pakko mainita KKI:n vesijumpat, joissa käyn syksystä kevääseen kerran viikossa. Vesijumpan jälkeen olen usein ihan rättipoikkiväsynyt, koska vedessäkin liikkuessa tulee tosi kuuma. Vesijumpan ohjaaja vaatii meitä yrittämään parhaamme jatkuvasti tsemppaamalla, ja voi sitä hymyn määrää, josta saamme nauttia vesijumpan aikana. Kiitos! Aito hymy on niin kaunista katsottavaa.

Unohtamatta metsää puilta, niin puhtaassa luonnossa liikkuminen, marjastaminen ja sienestäminen on kerrassaan upeaa. Siellä mieli lepää ja rauhoittuu! Parina viime talvena innostuin taas hiihtämisestä, siinä olen vielä ihan ”aloittelija”, mutta hiljaa hyvä tulee.

Työmatkoja kuljen välillä polkupyörällä, välillä autolla (=laiskansuonta vetää toisinaan, sen tunnustan!)

Loppukommenttina voin todeta, että ikä on vain numeroita, itsellä niitä on jo plakkarissa 6 ja 4, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa hyöty- ja hikiliikuntaa. Kaikki liike on hyväksi!

t. Tarja Y.

Kommentit (0)

Liikuttava Heinola

Tervetuloa seuraamaan liikuntablogia! Blogissa erilaisia tarinoita, joiden avulla myös lukija voi innostua hiki- ja hyötyliikunnasta.

Etusivu