Heinolan kirjaston blogi

17.4.2024

Kirjasto keväästä syksyyn: muutto väistötiloihin

Kirjaston sisäkuva.

Vasara ja nauloja, kevät toi muurarin, puuseppää aina tarvitaan ja mitäs niitä muita remonttiaiheisia lauluja onkaan? Tervetuloa seuraamaan kirjaston blogia, jossa kerromme muutosta väistötiloihin kaupungintalolle ja remontista.

Kirjaston remontti alkaa syksyllä, ja valmistautuminen muuttoon on jo aloitettu. Pakkaamme kirjoja varastoitavaksi, samalla kun kirjaston väistötilan remontti kaupungintalolla etenee. Kolmasosa kirjoista on kokonaan pois käytöstä remontin ajan, kolmasosa tulee esille väistökirjastoon ja kolmasosa väistön varastoon asiakkaiden käyttöön.

Toukokuussa kirjasto on lauantaisin kiinni, jotta työviikot voidaan käyttää tehokkaasti väistöön siirtymisen valmisteluun. Lauantai sitoo aina henkilökunnan kokopäiväisesti asiakaspalveluun, jolloin ei voida tehdä väistön valmistelua, ja viikolla on yhtenä päivänä kahden henkilön vajaus, kun lauantain tekijät viettävät viikkovapaata. Aiempina vuosina toukokuun lauantait ovat olleet hiljaisia. Asiakkaat siirtyvät kevätpuuhiin pihoille ja parvekkeille.

Kesäkuun alusta kirjasto on auki maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 9–17 ja keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12–19. Tuttuun tapaan omatoimikirjasto on käytössä joka päivä klo 6–22.  Kirjastoauto on tauolla 5.6.–2.8. Heinäkuun alusta alkaen annamme aineistolle pitkät laina-ajat. Toivomme, että lainat palautetaan vasta väistötilojen avauduttua.

Kirjaston Kauppakadun puoli suljetaan 5.8. alkaen. Lehtisali jää toistaiseksi asiakkaiden käyttöön. Sinne kuljetaan puiston puoleisesta ovesta. Lehtisalin palveluaika on maanantaista perjantaihin klo 9–14, eli ovi on auki ja siellä voi lainata, palauttaa, noutaa varauksia ja käyttää tietokoneita. Palveluaikana voit myös hankkia kirjastokortin ja pin-koodin. Tulostaminen ja kopiointi eivät valitettavasti ole käytössä, eikä maksuja voi maksaa. Kirjastomaksut voi hoitaa omissa tiedoissa verkkokirjastossa. Lehtisalin omatoimiaika on edelleen joka päivä klo 6–22.

Jotta elämä ei olisi liian helppoa, myös kirjastojärjestelmän vaihto osuu tähän samaan remontin aloitusaikaan. Tämän vuoksi lainauspalvelut ovat pois käytöstä 16.9. – 6.10. Omatoimikirjasto ei ole käytössä eikä kirjastoauto reitillä. Onneksi sentään lehtisali on auki klo 9–14. Siellä voi lukea lehtiä ja käyttää tietokonetta. Tyhjää parempi!

Väistötiloissa kirjasto avautuu maanantaina 7.10. Siitä ja remontin etenemisestä lisää seuraavalla kerralla.

Kommentit (0)

Heinolan kirjaston blogi

Tervetuloa seuraamaan kirjaston blogia, jossa kerromme ajankohtaisia asioita kirjaston remontista sekä väistötiloihin muuttamisesta kaupungintalolle.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu