Heinolan Musiikkiopisto

27.3.2024

Aikuistanssissa unohtaa arjen kiireet ja saa aikaa itselle

Musiikkiopistolla on paljon harrastetarjontaa aikuisille. Myös tanssiopinnoissa aikuisille on tarjolla useita eri ryhmiä ja tanssityylejä. Tunneilla käy eri ikäisiä ja tasoisia opiskelijoita. Tunneilla on välitön ja kannustava ilmapiiri, aistittavissa on tanssin ja liikunnan iloa sekä hyvä fiilis. Tunneilla voit unohtaa arjen kiireet ja heittäytyä tanssin vietäväksi!

Tällä hetkellä aikuistanssissa on tarjolla maanantain ja perjantain jatkonykytanssitunnit, tiistain jatkobalettitunti sekä perjantain tanssi -ja liikeimprovisaatio, avoin taso. Syksylle 2024 on suunnitteilla aikuisten uusi alkeistason jazztanssitunti. Ko. tunnin ajankohta selviää tuonnempana. Näiden ryhmien lisäksi aikuiset ja pienet lapset pääsevät harrastamaan yhdessä ”Tanssi taaperon kanssa” -ryhmässä.

Swing-tekniikkasarja

Nykytanssitunneilla liikutaan kokonaisvaltaisesti ja ergonomisesti niin ylätasossa kuin alatasossa lattian pinnassa. Monipuolisessa ja kokemuksellisessa tanssitekniikassa harjoitetaan toimivia linjauksia ja hyödynnetään kehon kaikkia tukipintoja, oman vartalon painoa sekä painovoimaa. Tunneilla tehdään myös luovia harjoitteita kullekin tasolle sopivalla tavalla, aluksi hyvin matalalla kynnyksellä.

Nykytanssitunnin improvisaatiotehtävänä “kiemurteleva käärme”.
Swing-tekniikkasarja, jossa harjoitellaan mm. käsien ja selän heiluriliikettä painovoimalle antautuen.

Balettitunneilla harjoitellaan baletin perusliikkeitä sekä tankojen avulla että keskilattialla. Balettitunnit sisältävät toisinaan myös luovia harjoitteita ja kehonhuoltoa kuten virtaavaa venyttelyä. Baletti kehittää oppilaan vartalon hallintaa ja voimaa, koordinaatiota, musikaalisuutta, tanssi-ilmaisua ja kehon liikkuvuutta.

Balettitunnin tankoharjoitus

Tanssi -ja liikeimprovisaatiotunneilla harjoitellaan annettuihin luoviin tehtäviin “vastaamista kehollisesti” omia sisäisiä impulsseja kuunnellen ja kunnioittaen. Tunnin alussa virittäydytään liikkeeseen yhdessä, ja lämmitetään kehomieli valmiiksi varsinaisia improvisaatioharjoituksia silmällä pitäen. Improvisaatiotunneilla voidaan tanssia yksin tai yhdessä riippuen annetuista tehtävistä. Lopputunnista jokainen voi halutessaan jakaa improvisaatiossa esille tulleita havaintoja, tuntemuksia ja mahdollisia oivalluksia.

Selän artikulaatioharjoitus käden johtaessa liikettä.

Tule rohkeasti kokeilemaan musapiston tanssitarjontaa, voit kokeilla ilmaiseksi 2krt.
Ole yhteydessä musaopiston vastuuopettajaan eija.kananen@edu.heinola.fi

Kommentit (0)

Heinolan Musiikkiopisto

Tämä on Heinolan Musiikkiopiston blogi, jossa esitellään monipuolista toimintaamme ja eri harrastusmahdollisuuksiamme.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu