21.1.2022

100 päivää eskarissa -päivän valmistelua ja viettoa Kailaassa

Lapsilta tuli idea, että taittelemme sata paperilennokkia juhlan koristeeksi. Siis tuumasta toimeen.
Katsoimme videon, jolla opetettiin lennokin taittelu. -Hei! Mä näin, että seuraavassa videossa opetellaan dinojen taittelua, voidaanks me taitella dinot? – Se on kyl liian vaikeaa! Me tarvittaisiin siihen hommaan ammattiauttajat. (Päätimme tällä kertaa taitella lennokit.)

-Paperilennokissa oli vaikeaa kun kaiki piti taittaa ihan tasaseksi. Oon ennen tehnyt vähän erilaisia lennokkeja, mut en muista miten niitä tehtiin. – Oli vaikeeta ku piti tehä kaikki kulmat ihan tarkasti. Mun lennokki lensi hyvin, vaikka piirsin siihen monta kuvaa. -Aluks oli vaikeeta, sit ei enää. – Mä kirjoitin mun lennokkiin oman nimen ja 100. Siks ku tulee 100-juhlat! -Musta oli kivaa laittaa koristeita mun lennokkiin. -Mustakin oli kiva koristella.
Seuraavana päivänä kerrottua: Mä opetin mun isosiskolle miten lennokki taitellaan!

Sata lennokkia.

Valmistimme 100-rintamerkit: -Ensin otettiin ympyrän muotonen pahvipala ja se laitettiin paperin päälle ja piirrettiin siitä se ympyrä. Sitten me leikattiin paperista kuvia ja liimattiin siihen. Se vietiin Merjan luokse, että siitä sai rintaneulan, sitten kirjoitettiin nimi. Se tuli sellasesta koneesta, jossa oli kaks puolta, alhaalla ja ylhäällä ja sitten painettiin punaisesta vivusta. Ei ollu mitään hankalaa.

100-päivän tunnelmia: -Mä oon käynyt laatoissa (liikuntalaatat), ilmapalloissa ja nyt tulin värittämään, kävin myös herkkupisteessä ja liikuntapisteessä. Laatoissa tarvitaan tabletti, se oli aikuisella, Sit oli sellaiset värit ja tuli jostain aina sun väri (laattaan syttyi väri) ja siihen piti juosta. Lopuks, kun aika loppu, niin kellä oli eniten pisteitä niin sen värit vilkkui jokaisessa laatassa. On ollu tosi kivaa. – Mua uuvuttaa ja väsyttää kun kävin siin laattajutussa. Siin juostiin ja hypittiin laattojen päälle. – Mä oon tykänny ehkä eniten siit valojutusta. Ja sitten ruokailusta, en ottanut ihan sataa syötävää ku en halunnu karkkia.


-Mä oon ollu sählyssä, löin sata maalia, ainakin. Sitten tulin herkkuttelemaan karkkeja, hedelmiä ja popparia ja keksiä.
Mä oon syönyt herkkuja, sata! Ilmapalloissa oli kiva makoilla, palloja oli sata. – Mä tykkäsin heitellä ilmapalloja.
Mä oon ruokaillu. Mä päätin tehä itelle kruunun ja maskin (naamion).
Mä rakensin labyrintin, siin on sata palaa

Sata palaa, autoa, ilmapalloa, legoa ja kaplapalikkaa.

“Sata-sata päivää eskarissa, juhlat on kaikkein mahtavimmat!”

Kommentit (0)

Etusivu