Rivitalon jätekatos. Biojäteastiat ja roskikset.

Päivitetty: 10.1.2023

Jätehuollon järjestäminen

Kuntien yhdessä omistama Salpakierto Oy vastaa jätteiden vastaanotto- ja neuvontapalveluista sekä jätehuollon kehittämisestä myös Heinolassa. Asukaspalveluita voivat käyttää kaikki vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat.

Lajitteluohjeet ja jäteasemien aukioloajat sekä muuta jäteneuvontaa löydät kotiin jaetusta Lokki-kalenterista sekä Salpakierto Oy:n sivuilta.

Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävistä Heinolassa vastaa 10 kunnan yhteinen Lahden seudun jätehuoltoviranomainen, jonka isäntäkuntana toimii Lahden kaupunki. Jätehuoltoviranomaisen sivuille on päivitetty uusia ilmoituslomakkeita 1.1.2022 alkaen kuntalaisten käyttöön (mm. yhteinen jäteastia (kimppa)-ilmoitus sekä kompostointi-ilmoitus/ilmoitus kompostoinnin lopettamisesta). Jätelautakunta päättää jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja jätteenkuljetusjärjestelmästä. Jätemaksuja koskevat asiat ja poikkeukset jätehuoltomääräyksistä käsittelee jätelautakunnan jäteasiamies.

Valvonta

Heinolan kaupungin ympäristönsuojelu valvoo jätelain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamista, kuten jätehuollon järjestämistä ja roskaamiskiellon noudattamista.

Etusivu