Päivitetty: 24.1.2024

Lusi sijaitsee noin 13 km Heinolan keskustasta pohjoiseen, rauhallisessa maalaismaisessa kylämaisemassa, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella, lyhyen etäisyyden päässä Helsinkiin johtavan moottoritien liittymästä.

Tontilta pääset suoraan ulkoilemaan laajoille metsäalueille tai läheiselle luontopolulle, joka toimii talvella myös valaistuna hiihtolatuna. Lusin kylältä löytyy uimaranta, venevalkama ja jalkapallokenttä, sekä entisen koulun pihalla on myös urheilukenttä ja leikkipuisto.

Piltintien ja Talvilahti-tien varteen on kaavailtu asuinrakentamiseen soveltuvia asuinrakennuspaikkoja yhteensä 7 kappaletta. Karttaliitteen mukaiset paikat ovat suuntaa antavia ja niiden tarkka si­jain­ti ja koko määritellään erillisissä neuvotteluissa, kunkin asiak­kaan tarpeen mukaan. Uudet asuinrakennuspaikat sijaitsevat Lusin osa­yleis­kaa­van AT-1-alueella (6kpl) ja VL-alueella (1kpl), joten ra­ken­ta­mi­nen vaatii poikkeamisluvan.

Asuinrakennuspaikkojen myynti tai vuokraus toteutetaan karttaliitteen mu­kai­sil­la ohjeellisilla paikoilla ja luovutettavien määräalojen koko on noin 5000 – 7000 m² ja myyntihinta on 1 € / m². Asuinrakennuspaikat myydään tai vuok­ra­taan määräaloina, joten ostaja tai vuokraaja maksaa kiin­teis­tön muodostamisesta aiheutuvat kulut.

Vuokrauksessa noudatetaan pientalotonttien luo­vu­tus­eh­to­ja siten, että vuosivuokra sidotaan elinkustannusindeksiin ja on 5% ton­tin myyntihinnasta.

Piltintie ja Talvilahti

© Heinolan kaupunki / Elinvoima / Kiinteistö- ja mittauspalvelut 2021

Etusivu