Päivitetty: 17.4.2024

Rakennusvalvonnan tehtäviin kuuluvat neuvonta ja ohjaus lupa-asioissa sekä lupamenettelyt (rakentamisen/purkamisen luvat, maisematyöluvat, poikkeamisluvat).

Valvonnan, neuvonnan ja ohjauksen avulla säilytetään ja rakennetaan hyvää kaupunkikuvaa, edistetään viihtyisää asumista sekä turvallista ja terveellistä ympäristöä.

Rakennusvalvonnassa sinua palvelevat johtavan rakennustarkastajan lisäksi 2 rakennustarkastajaa, lvi-teknikko sekä 3 lupa-assistenttia.

Hoidamme Heinolassa yhteistyösopimuksen mukaisesti myös Hartolan rakennuslupa-asioita. 

Rakennustarkastaja on tavattavissa Hartolan kunnantalolla pääsääntöisesti maanantaisin. Hartolassa toimii oma luottamushenkilöorganisaatio.

Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu

Asiakaspalvelunumeroomme voit soittaa arkisin klo 9-15, palvelun kautta saat ohjeita ja neuvontaa lupa-asioissa ja voit tilata meiltä lupiin liittyviä katselmusaikoja. Tarvittaessa ohjaamme puhelusi eteenpäin oikealle henkilölle.

Asioinnissa pyydetään edelleen suosimaan sähköisiä kanavia. Jos mahdollista, hoida asiasi ensisijaisesti sähköisen asioinnin kautta, puhelimella tai sähköpostilla. Tarvittaessa voit tulla toimistolle asioimaan, mutta varaa aika etukäteen.

Kaupungintalon ulko-ovet ovat lukittuina. Jos olet varannut ajan toimistoomme, soita ennen saapumistasi, niin päästämme sinut sisään.

Käytössämme on nettiajanvaraus. Voit varata haluamasi ajan rakennustarkastajan kalenteriin kätevästi vaikka kotisohvalta! Voit varata ajan haluamallesi henkilölle (meillä ei ole aluejakoa), kalenteri näyttää varattavissa olevat vapaat ajat. Voit myös jättää henkilön valitsematta, jolloin ajanvaraus menee sille henkilölle jolla ao. aikana on kalenterissa vapaata.

Huom! Katselmusajat varataan edelleen lupa-assistenttien kautta puhelimitse!

Etusivu