Rakennustoimintaa Heinolassa valvovat lupa- ja valvontalautakunta ja sen alaisena rakennusvalvontayksikkö.

Rakennusvalvonnan tehtäviin kuuluvat neuvonta ja ohjaus lupa-asioissa sekä lupamenettelyt (rakentamisen/purkamisen luvat, maisematyöluvat, poikkeamisluvat).

Valvonnan, neuvonnan ja ohjauksen avulla säilytetään ja rakennetaan hyvää kaupunkikuvaa, edistetään viihtyisää asumista sekä turvallista ja terveellistä ympäristöä.

Rakennusvalvonnassa sinua palvelevat vastaavan rakennustarkastajan lisäksi rakennustarkastaja, lvi-teknikko sekä 3 lupa-assistenttia.

Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu

Asiakaspalvelunumeroomme voit soittaa arkisin klo 9-15, palvelun kautta saat ohjeita ja neuvontaa lupa-asioissa ja voit tilata meiltä lupiin liittyviä katselmusaikoja. Tarvittaessa ohjaamme puhelusi eteenpäin oikealle henkilölle.

Tällä hetkellä asioinnissa pyydetään edelleen suosimaan sähköisiä kanavia. Asiakkaita pyydetään hoitamaan asiansa ensisijaisesti sähköisen asioinnin kautta, puhelimella tai sähköpostissa ja välttämään henkilökohtaista asiointia.

Käytössämme on myös nettiajanvaraus. Jos sinulla on tarvetta tulla tapaamaan rakennustarkastajaa toimistolle, voit nyt varata haluamasi ajan tarkastajan kalenteriin kätevästi vaikka kotisohvalta! Voit varata ajan haluamallesi henkilölle (tarkastajilla ei ole aluejakoa), kalenteri näyttää varattavissa olevat vapaat ajat. Voit myös jättää henkilön valitsematta, jolloin ajanvaraus menee sille tarkastajalle jolla ao. aikana on kalenterissa vapaata.

Huom! Katselmusajat varataan edelleen lupa-assistenttien kautta puhelimitse!

Etusivu