Kailas-talon tontti

Päivitetty: 27.10.2021

Keskustan alueen uusi alakoulu ja päiväkoti, Kailas-talo, rakennetaan Rajakadun ja Wahlmaninkadun rajaamalle tontille. Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2021.

Kailas-talo pihanäkymä

Monipuolinen oppimisympäristö

Kailaan koulun ja päiväkodin tiloihin rakentuu joustava oppimisympäristö erilaisille oppijoille. Moderni oppimisympäristö muodostuu eri luokkatasojen muodostamista oppimissoluista. Varhaiskasvatus ja alkuluokat muodostavat toisiinsa kytkeytyvän ja osittain yhteisiä tiloja käyttävän kokonaisuuden. Kailaan koulu toimii myös erityisen tuen oppilaiden kouluna, mikä on suunnittelussa huomioitu monin tavoin.

Kailas-talo sisäkuva

Kailas-talo osana kaupungin palveluverkkoa

Kailaan koulu on keskustan alueen alakoulu. Koulu on mitoitettu 390 oppilaalle. Kailaan päiväkotiin on tulossa 80 varhaiskasvatuspaikkaa.

Kailas-taloon rakennetaan myös koko Heinolaa palveleva liikuntasali. Liikuntasali on mitoitettu siten, että salibandyn pelaamisen olosuhdekriteerit täyttyvät. Sali on jaettavissa kolmeen osaan ja liikuntasaliin on suunniteltu erillin harrastuskäytössä toimivat sisäänkäynti aulatiloineen, jolloin suurempienkin tapahtumien järjestäminen on mahdollista.

Hankekokonaisuuteen kuuluu kaikille kouluille ja päiväkodeille ruokaa valmistava tuotantokeittiö.

Kailas-talon pääsuunnittelusta vastaa H&M Arkkitehdit Oy. Rakennusurakoitsijaksi on valittu työyhteenliittymä Insinöörityö Hentinen Oy ja SBS Betoni Oy.

Kailas-talon piha
Etusivu