Ympäristöviikko näkyi Heinolan torilla

Perjantaina 23.9.2022 vietettiin Ympäristöviikon toritapahtumaan Heinolan torilla. Torilla jaettiin myös vuoden Ympäristöpalkinto ja kunniamaininta. Palkinnot luovutti kaupunginjohtaja Jari Parkkonen ja vastaava ympäristönsuojelutarkastaja Tarja Laitinen.

Vuoden Ympäristö palkinnon sai tänä vuonna Sallamaari Simpanen. Simpanen on muun muassa toiminut aktiivisesti Suomen eläinsuojeluyhdistyksen eläinsuojeluneuvojana ja hänen kauttaan toimitetaan hoitoon luonnonvaraisia eläimiä suuria määriä vuosittain. Hän on kouluttautunut tehtävään erikseen. Toiminnallaan Sallamaari tukee merkittävästi luonnon monimuotoisuutta, joka on tämän vuoden ympäristöviikon teemana. Sallamaari vaikuttaa osaltaan luonnonsuojeluluun toimimalla Heinolan lupa- ja valvontalautakunnan jäsenenä.

Olen hyvin otettu tästä palkinnosta, selvästi olen jotain tehnyt oikein. On hienoa, että työ on huomattu ja aion jatkossakin tuoda eläinten ja luonnon oikeudet ja äänen esille.

Kunniamaininnan tänä vuonna sai Elsan Ekopaja. Elsan Ekopaja tuottaa käsityönä ekologista saippuaa, kosmetiikkaa ja siivoustuotteita. Ekopaja tekee yhteistyötä kotimaisten tuottajien kanssa, hankkii raaka-aineensa vastuullisesti ja kestävästi. Ekopajan ohjaaviin arvoihin kuuluu muun muassa suomalaisen luonnon ja sen antimien kunnioittaminen, kulutuksen vähentäminen, kierrätyksen maksimointi ja omavaraisuus. Elsan Ekopajan työ ekologisten tuotteiden parissa omalta osaltaan edistää luonnonmonimuotoisuuden säilymistä. Elsan Ekopajalta oli kunniakirjaa vastaanottamassa Mari Tiira, Jenni Äijälä, Maryna Smyhova ja Minna Toiviainen.

Olemme hyvin otettuja tästä tunnustuksesta.  Vähän jännitti tulla vastaanottamaan tällainen palkinto. Työmme lähtökohta on hyvän tekeminen ja se, että hyvää saa antaa myös eteenpäin ja sillä periaatteelle jatkamme myös eteenpäin.

Elsan Ekopajan tuotteita voi käyttää myös esimerkiksi varainhankinnassa vaikkapa luokkaretkiä varten.

Tapahtuman aikana pääsi myös tutustumaan Heinolan kaupungin Ympäristönsuojelun väkeen ja testaamaan taitojaan Ympäristömerkkivisassa. Paikalla oli samaan aikaan myös Kuusakosken porukka keräämässä metalli- ja SER-romua, akkuja, renkaita ja vaarallista jätettä.

Tapahtuma keräsi mukavasti heinolalaisia paikalle aurinkoisena syyspäivänä.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu