Ympäristöviikko lähestyy – yleisökilpailu käynnissä

Kesäinen ilmakuva Heinolasta

Vuosittainen ympäristöviikko pyörähtää käyntiin noin kuukauden kuluttua. Lahden seudun Ympäristöviikon 2021 yleisökilpailun aiheena on tänä vuonna vuoropuhelu luonnon kanssa.

Miten kuvaisit luontosuhdettasi muille? Oletko osa luontoa, onko luonto sinulle ystävä vai vihollinen? Mitä luonto sinulle merkitsee, annatko tai saatko luonnolta jotain.

Osallistu kilpailuun kuvalla tai videolla

Kuva voi olla valokuvaamalla tai muuten toteutettu kuva tai meemi. Videon pituutta ei ole rajoitettu. Työtä voi käsitellä haluamallaan tavalla, kunhan se on esitettävissä jpg tai MP4 -formaatissa ja osallistujalla on tekijänoikeudet kuvaan/videoon. Osallistumalla kilpailuun tekijä antaa luvan julkaista työnsä seudullisen Ympäristöviikon yleisökilpailun yhteydessä.

Kuvat ja videot kilpailevat omissa sarjoissaan. Kummankin sarjan voittajan valitsee raati. Arviointiperusteena on, että työ tekee katsojaan vaikutuksen. Kilpailun voittajatyöt puhuttelevat ja saavat katsojan ajattelemaan, ehkä jopa muuttamaan omaa luontosuhdettaan.

Voittajat palkitaan seudullisen Ympäristöviikon aikana 50 euron arvoisilla lahjakorteilla paikalliseen palveluun voittajan valinnan mukaan. Palveluiksi lasketaan esimerkiksi hyvinvointipalvelut, korjaus- ja valmistuspalvelut, liikuntapalvelut jne.

Kilpailutöiden tulee olla perillä viimeistään maanantaina 6.9.2021:

  • Lahden ympäristöneuvonta/Ympäristöviikon yleisökilpailu, Askonkatu 2, 15100 Lahti
  • ymparisto@lahti.fi.

Ehdota Heinolan ympäristöpalkinnon saajaa

Jokaisessa Ympäristöviikkoa viettävässä kunnassa ja kaupungissa palkitaan vuosittain hyviä ympäristötekoja ja niiden tekijöitä. Palkittava teko voi olla pieni tai suuri, saaja voi olla yksittäinen ihminen, yhteisö tai yritys, ja kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa.

Kuka tai mikä taho mielestäsi olisi kunniamaininnan arvoinen omassa kunnassasi tänä vuonna? Jätä ehdotuksesi Palvelutorin osallistumistila Kymppiin (kauppakeskus Trio, Lahti) tai ymparisto@lahti.fi tai toimita suoraan kuntasi palkitsijataholle 6.9. mennessä. Heinolassa palkinnon jakaa kaupungin kylä- ja kaupunginosaraati.

Heinolan kaupungin kylä- ja kaupunginosaraati:
ymparisto@heinola.fi.

Lisätietoja

Lahden kaupungin sivut: Ympäristöviikko

Löydät ympäristöviikon 7.9. lähtien Facebookista ja Instagramista hashtageilla #ymparistoviikko ja #vuoropuhelualuonnonkanssa.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu