Vuoden 2023 osbu-ideat valmiina kaupunkilaisten äänestettäviksi 11.-28.2.2023

Järjestyksessään toinen Heinolassa toteutettu osbu on edennyt äänestysvaiheeseen. Äänestykseen on jalostettu 16 toteutuskelpoista ideaa.

Osbu pähkinänkuoressa

Osallistuva budjetointi (osbu) on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Asukkailla siis mahdollisuus vaikuttaa Osbuun varatun rahoituksen käyttämiseen. Monet kunnat ovat osbua onnistuneesti toteuttaneet ja nyt olemme Heinolassa toteuttamassa Osbu-kokeilua jo toista kertaa. Heinolan kaupungin osbu-budjetti vuosille 2022-2024 on 50 000 €/vuosi.

Ideat jatkojalostettu äänestykseen

Osallistuvan budjetoinnin, osbun, ideointivaiheessa kaupunkilaiset jättivät yhteensä 64 ideaa, joista yhteisöllisessä työpajassa jatkojalostimme kaikkiaan 16 toteuttamiskelpoista äänestykseen tuotavaa ideaa. Nyt on siis vuorossa äänestysvaihe, jossa voit valita omasta mielestäsi parhaimmat ideat ja antaa äänesi yhdelle tai useammalle suosikillesi.

Äänestä mielestäsi parasta osbu-ideaa ajalla 11.–28.2.2023 klo 14 mennessä.

Vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin toteutukseen viedään eniten ääniä saaneet ideat budjetin sallimissa rajoissa (50 000 €/vuosi 2023).

Miten annan ääneni?

Sähköinen äänestyslomake ja muut ohjeet äänestykseen liittyen löytyvät kaupungin osbu-sivulta: www.heinola.fi/osbu. Voit osallistua äänestykseen sähköisesti, puhelimitse tai myös paperilla (asiakaspalvelupiste, kirjasto, uimahalli).

Arvomme kaikkien äänestyksessä yhteystietonsa jättäneiden kesken viisi Heinola-aiheista palkintoa.

Lisätietoja

Hanna Hurmola-Remmi
hallinto- ja kehitysjohtaja
044 780 1420 | hanna.hurmola-remmi@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu