Vanhustenviikon juhla Heinolassa

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietettiin 2.-9.10.2022 teemalla ”Yhdessä luontoon – joka iän oikeus”.

Heinolan kaupungin, Heinolan Seurakunnan ja Jyränkölä Setlementin yhdessä järjestämä juhla vietettiin to 6.10.2022 WPK-talolla.

Heinolan kaupungin hyvinvointipalveluiden, Heinolan seurakunnan ja Jyränkölä setlementin yhdessä toteuttama vanhustenviikon juhla kokosi WPK-talolle noin 110 ikäihmisiä.

Heinolan juhlan teema kytkeytyi luontoon mutta myös Eino Leinoon ja erityisesti hänen Suomen luontoa koskettaviin teoksiinsa. Tilaisuuden avasi Jyränkölä setlementin puolesta Meira Hämäläinen.

Ohjelmassa kuultiin Heinolan Musiikkiopiston Erkki Heiskasen tulkitsemana Eino Leinon Nocturne ja Lapin kesä, jotka Marina Busch säesti.

Pääpuhujaksi tilaisuuteen oli kutsuttu luontotoimittaja Minna Pyykkö. Hänen puheenvuoronsa otsikkona oli Kesäyön rauhasta hohtaviin hankiin – miksi luonto on meille tärkeä?

Luonto on ihmetyksen, ilon ja valon lähde näinä vaikeinakin aikoina. Luonto lohduttaa ja sinne voi aina palata. Tutkimuksetkin sen osoittavat, mutta sen voimme myös todeta ihan ilman tutkimuksiakin. Koronan aikana monet suomalaiset löysivät lähiluonnon uudestaan, ja tämä näkyi esimerkiksi luonnonpuistoissa kävijämäärinä.

Katja Tamminen lausui Eino Leinon runoja tilaisuudessa.

Juhla oli oikein kiva. En ole aikaisemmin käynyt. Tykkään käydä yleisesti tapahtumissa nyt kun olen eläkkeellä. Kuulun Heinolan seudun eläkkeensaajiin ja käyn heidän tilaisuuksissaan myös. Pyykön esityksen sanoman voin täysin kyllä allekirjoittaa. Luonto on minulle rakas ja oli ihana nähdä upeita luontokuvia totesi juhlaan osallistunut Sirkka Mäntynen.

Tilaisuuden päätössanat lausui Heinolan seurakunnan puolesta Sari Juutilainen. Tilaisuus päättyi mukavaan puheen sorinaan ja kahvitteluun.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu