Tulevaisuuden kirjasto on inspiraation lähde

Ihmisiä tutkimassa pohjapiirroksia kirjastossa

Kirjastolla keskusteltiin eilen kirjaston tulevaisuudesta uusien suunnitelmien äärellä. Uutuutena kirjastoon on tulossa monipuolinen musiikki- ja mediaosasto oheistiloineen sekä intiimi noin viidenkymmenen henkilön esiintymistila, jonka läheisyydessä on luokkatila ja neuvotteluhuone.

Kirjasto on rakas inspiraation lähde ja kuuluu kaikille, kommentoi eräs asukas. Nuoret ja monikulttuurisuus pitää huomioida. Musiikki yhdistää ja teetä tarjolle kahvin lisäksi. Kirjastossa pitää saada puhua ja tutustua uusiin ihmisiin, mutta on ihan hyvä, että on perusajatus hiljaisesta kirjastosta. Ja onhan sitten nuo hiljaiset tilat, joihin saa mennä, hän jatkoi.

Aamupäivä oli todella vilkas, jolloin ”ikärikkaat lukutoukat” saapuivat tarkistamaan viikon pikavipit, poistot ja päivän lehdet. Lehtisalissa on kuhinaa jo kuudelta aamulla ja siellä on ihan oma porukkansa. Tasaisesti päivän mittaan kirjastossa vieraili lapsiperheitä sekä muutama sysmäläinen. Koulun jälkeen nuoret tulivat tekemään läksyjä tai käyttämään tietokoneita. Illansuussa vuorossa olivat työssäkäyvät perheineen.

Pääosin asukkaat ja ulkopaikkakuntalaiset olivat tyytyväisiä ja innoissaan tulevasta muutoksesta. Oodin tyylistä keskusta kirjastosta ei kuitenkaan toivottu, vaikka osalle se olisikin mieleen. Esimerkiksi matalat kirjahyllyt keräsivät kommentteja siitä, että ne eivät ole kovin ergonomiset ja niiden väliin ei jää yksityisyyttä. Kukaan ei toivonut ompelukoneita. Esiintymistila sekä musiikki- ja mediaosasto saivat kehuja. Ilmeestä ja etätyöskentelymahdollisuuksista pidettiin myös.

Lisätietoja tilaisuudesta:
Noora Kumpulainen
kaupunkimuotoilija
p. 044 769 4187
noora.kumpulainen@heinola.fi

Lisätietoa remontista:
Jari Kuosa
kiinteistöpäällikkö
p. 044 797 6859
jari.kuosa@heinola.fi

Mirja Sipilä
kirjastopalvelujohtaja
p. 044 797 6842
mirja.sipila@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu