Tule mukaan maksuttomalle kompostointikurssille

Salpakierto Oy järjestää jälleen joka keväiset suosituksi tulleet maksuttomat kompostointikurssit maaliskuussa. Kurssien käytännön toteutuksesta vastaa tuttuun tapaan Lahden 4H-yhdistys. Molemmat kurssit järjestetään lähiopetuksena Yli-Marolassa, Neljänkaivonkatu 47, Lahti.

Kompostointikurssi on räätälöity sopimaan kaikille kompostoinnista kiinnostuneille ja erityisesti huomioon on otettu kompostoinnin aloittamista harkitsevat. Kurssilla perehdytään käytännönläheisesti kotona syntyvän ruokajätteen ja puutarhajätteen kompostointiin; miten kompostointi aloitetaan, miten kompostia hoidetaan ja mitä tehdä kompostoinnissa mahdollisesti syntyville ongelmille.

Kompostointi ei ole loppujen lopuksi kovin vaikeaa eikä vaadi kohtuuttomasti aikaa, kunhan välineet ovat oikeanlaisia. Vaivan palkaksi saadaan ravinnerikasta multaa maanparannusaineeksi omaan puutarhaan.

Kevään 2023 kompostointikurssit:

• la 25.3. klo 13-15
• to 30.3. klo 17-19

Koulutuksen lisätiedot ja ilmoittautumislinkit löytyvät osoitteesta salpakierto.fi/kompostointikurssit

Säästöä jätekuluihin kompostoimalla

Biojätteiden (ruokajäte) omatoimista kompostointia suositellaan pientaloille. Kun biojätteet kompostoidaan kotipihalla, ne saadaan hyödynnettyä niiden syntypaikalla. Lajittelemalla biojätteen erilleen säästää myös jätekuluissa, kun sekajätteen määrä vähenee ja sekajäteastian tyhjennysväliä voi harventaa.

Kompostointi on vapaaehtoinen vaihtoehto biojätteen erilliskeräykselle. Kesällä 2021 uudistunut jätelaki lisää jo ensi vuonna biojätteen erilliskeräysvelvoitetta myös pienemmille kiinteistöille. Biojätteen erilliskeräys tulee pakolliseksi kaikkiin kiinteistöihin yli 10 000 asukkaan taajamissa heinäkuussa 2024. Tällaisia isoja taajamia ovat Lahden, Heinolan ja Hollolan keskustaajamat sekä Heinolan ja Nastolan kirkonkylät.

Muista tehdä kompostointi-ilmoitus 

Kaikkien biojätettä kompostoivien kiinteistöjen, myös vapaa-ajankiinteistöjen, tulee tehdä kompostointi-ilmoitus aloitettaessa kompostointi. Myös kompostoinnin lopetuksesta tulee ilmoittaa. Pelkän puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta.

Kompostointi-ilmoitus tehdään Lahden seudun jätehuoltoviranomaiselle osoitteessa lahti.fi/jatehuoltoviranomainen.

Lisätietoja:

Salpakierto Oy | Sapelikatu 7, 15160 Lahti   
Asiakaspalvelu 03 871 1710 | salpakierto.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu