Toistuvat yhteydenotot ruuhkauttivat Salpakierron asiakaspalvelun

Salpakierto toivoo taloyhtiöiden asukkaiden olevan yhteydessä isännöitsijään.

Energiajätteen keräysvelvoite on päättynyt Salpakierron toimialueen vähintään 5 huoneiston kiinteistöiltä elokuun alusta lukien muovipakkausten keräysvelvoitteen alkaessa. Energiajätteen kuljetus on hoitunut yksityisten kuljetusyritysten toimesta, kun taas muovipakkausten kuljetukset ovat alkaneet Salpakierron järjestäminä. Siirtymävaihe, jätehuollon lukitusjärjestelmän uudistus ja astiavaihdokset ovat aiheuttaneet epäselvyyksiä ja epätietoisuutta taloyhtiöissä ja osa kiinteistöjen jätetiloista on ollut sekaisin tilanteen vuoksi.

Salpakierron asiakaspalvelu on ruuhkautunut runsaiden yhteydenottojen vuoksi, kun samasta asiasta Salpakierron suuntaan asioi usea eri taho. Salpakierto toivoo taloyhtiöiden asukkaiden olevan yhteydessä isännöitsijään tai muuhun tahoon, joka vastaa taloyhtiön jätehuoltoasioista.

Asiakaspalvelumme on valitettavasti päässyt pahasti ruuhkautumaan runsaiden yhteydenottojen vuoksi. Eri tahoilta samaan kiinteistöön ja asiaan liittyvät yhteydenotot ruuhkauttavat asiakaspalveluamme suotta ja käsittelyaika pitenee, kertoo Salpakierto Oy:n palvelupäällikkö Toni Kranttila.

Olemme jo kesällä lisänneet asiakaspalvelun resursseja ja puramme yhteydenottojen jonoja mahdollisimman tehokkaasti. Jonot ovat nyt noin kolmen viikon takaisia. Pyytäisimme alueemme taloyhtiöiden asukkaita huomioimaan, että jos jätetiloissa tai muuten on epäselvyyttä tai toiveita jäteastioiden, niiden mitoituksen tai tyhjennysten suhteen, heidän tulisi olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään. Taloyhtiön jätehuoltoasioista vastaa yleensä ja pääsääntöisesti isännöitsijä, jonka taas tulisi olla yhteydessä meihin. Näin saamme erilaiset epäselvät tilanteet hoidettua mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti ja palvelut kiinteistölle kuntoon. Luonnollisesti pahoittelemme tätä tilannetta ja pyrimme hoitamaan taloyhtiöiden tilanteet omalta osaltamme kuntoon mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, kertoo Kranttila.

YouTube-livestä apua uudenlaiseen lajitteluun

Energiajäteastian poistuminen ja muovipakkausjätteelle tarkoitettujen astioiden ilmestyminen jätekatokseen on herättänyt asukkaissa ihmetystä myös jätelajittelun suhteen. Salpakierron verkkosivuilla on runsaasti ohjeistusta uudenlaiseen lajitteluun. Verkkosivujen lajitteluohjeet ajantasaistetaan vasta vuoden vaihteessa, sillä pientalot alueella lajittelevat energiajätettä kuitenkin vielä 30.6.2024 saakka.

Asukkaille on tiistaina 17.10.2023 klo 17-18 tarjolla uutta lajittelua koskeva YouTube-livelähetys ”Energiajätteen keräys loppui, mitä nyt? Miten lajittelen jatkossa energiajätteeseen kuuluneet jätteet?” Livelähetys löytyy tilaisuuden jälkeen tallenteena Salpakierron YouTube-kanavalta.

Lisätietoja

Palvelupäällikkö
Toni Kranttila
puh. 041 731 7433

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu