Tiedote liittyen kaupungin työntekijöilleen antamaan joululahjaan

Heinola talvella yläilmasta kuvattuna

Kaupungin joulumuistamisesta on tullut palautetta ja haluamme tästä johtuen tuoda esiin lahjan valintaperusteita sekä oikaista virheellistä tietoa. Pahoittelemme myös, että emme onnistuneet viestimään lahjan ideaa tai tuomaan asiaa esiin paremmin ennen väärinkäsitysten ja pahankin mielen syntymistä.

Kassi -arvojen viestinnän välineenä

Osana joulumuistamista on laadukas Tapio-huopakassi/ostoskassi, joka on valmistettu kierrätysmuovista. Sen valmistukseen on käytetty 14 kappaletta 0,5 litran PET-pulloa.  

Kassiin on kirjattu kaupungin v. 2022 hyväksytyt arvot: välittäminen, uudistuminen ja tuloksellisuus. Kassilla on haluttu tuoda esiin kaupungin arvojen arkeen viemistä ja lahjan valinta kertoo myös kestävän talouden ajatuksen toteuttamisesta kierrätysmateriaaleja hyödyntämällä.   

Kaura-auringonkukka -siemennäkkileipä

Siemennäkkileipä valikoitui lahjaksi mm. seuraavista syistä: näkkileipä on trendikäs, terveellinen ja suosittu tuote, joka sopii erikoisruokavalioita noudattaville, sillä se on maidoton, gluteeniton, laktoositon, runsaskuituinen ja vähäsuolainen. Työnantajana halusimme tarjota myös osana joulumuistamista paikallisen toimijan tuotteen mm. joulusuklaan tai muun vastaavan sijasta.

Siemennäkkileipäpaketin tarrassa on merkintä II-laadusta. Siemennäkkileivän tarrassa oleva maininta II-laadusta on kuitenkin virheellinen. Kaupunki ei työnantajana ole tilannut II-laadun tuotetta henkilöstölleen lahjaksi. Toimittajalta saadun tiedon mukaan heiltä on erehdyksessä laitettu pakkauksiin virheelliset tarrat ja he pahoittelevat tätä. Näin ollen joulumuistamiskassissa ollut siemennäkkileipä on täysin ykköslaadun tavaraa. Harmillista on, että tätä ei ole huomattu tuotteita jaettaessa ja pahoittelemme tätä ja tästä aiheutunutta mielipahaa.

Muu muistaminen

Työnantajana kaupunki on halunnut toimia vastuullisesti sekä muistaa henkilöstöään joulun alla ja muistamista toteutetaan eri tavoin. Edellä todettu kassi sisältöineen on osa joulumuistamista. Henkilöstölle on ollut tarjolla myös jouluateria 8.12.2022. Lisäksi työyksikkökohtaisesti esihenkilöillä on mahdollisuus myös työyksikköpalavereissa toteutettavaan glögitarjoiluun tms.

Lisätietoja

Hanna Hurmola-Remmi
Hallinto- ja kehitysjohtaja
+358447801420
 Hanna.Hurmola-Remmi@heinola.fi


Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu