Terveyskeskuksen palveluissa on nyt ruuhkaa, minkä vuoksi palveluajat ovat pidentyneet

Pienissä vaivoissa esimerkiksi hyönteisten pistoissa toivomme ensisijaisesti itsehoitoa apteekista saatavilla valmisteilla. Itsehoito-ohjeita useisiin äkillisiin terveysongelmiin löydät Terveyskylän Päivystystalosta.

Kiireettömissä tilanteissa toivomme yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse. Yksi soitto riittää ja nopeuttaa asiasi hoitamista. Keskimääräinen takaisinsoittoaika kesäkuussa on ollut noin puoli tuntia. Toivomme malttia, palvelujemme ruuhkautumisen vuoksi.

Päijät-Hämeen alueelle on annettu hellevaroitus, minkä seurauksena erityisesti iäkkäiden ja pitkäaikaissairaiden oireet voivat vaikeutua merkittävästi. Lämpörasitus voi haitata myös perusterveiden toimintakykyä. Nestehukan oireita ovat muun muassa janon tunne, päänsärky, huimaus, ummetus ja ärtyneisyys sekä virtsan värin muuttuminen tummankeltaiseksi. Vakavia merkkejä ovat esimerkiksi kuumeilu, sekavuus ja oksentelu. Nestehukan tärkein hoito on ennaltaehkäisy. Käytä keveitä, hikoilun sallivia vaatteita, suojaudu auringolta ja nauti runsaasti nesteitä. Jos juomana on pelkkä vesi, tulee nauttia myös jotakin kiinteää ravintoa suolotasapainon säilymiseksi.

Terveyskeskuksen päivystysvastaanotto on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille, kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille. Henkeä uhkaavissa tilanteissa esimerkiksi rintakipu, voimakas hengenahdistus, aivoverenkiertohäiriö tai aivohalvausepäilyssä tulee soittaa hätänumeroon p. 112. Tutustu aivoverenkiertohäiriön oireisiin ja tunnistamiseen Terveyskylän Aivotalossa ja sydäninfarktin oireisiin Sydänliiton -sivuilla.

Päivystystalo.fi on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä sähköinen palvelu, joka neuvoo äkillisissä terveysongelmissa tukien itsehoidossa ja neuvoen hoitoon hakeutumisessa.

Käytössäsi ovat myös sähköisenä palveluna Omaolo.fi oirearviot: virtsatieinfektio, päänsärky, korvan kipu tai lukkoisuus, närästys, kurkkukipu ja nieluoire, yskä, hengitystieinfektio, silmän vetistys/rähmäisyys tai punoitus, olkapään kipu/jäykkyys tai vamma, polven oire tai vamma, alaselkäkipu tai vamma, peräaukon seudun oire, ja ripuli. Täytettyäsi oirearvion saat joko itsehoito-ohjeet, ohjeet hoitoon hakeutumisesta tai ohjeen lähettää täytetty oirearvio ammattilaiselle. Ammattilaiselle lähetettyihin oirearvioihin vastaamme saman päivän aikana.

Taklaa korona 4K -banner
Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu