Terveisiä Rainiosta

Asukkaat kuulevat metsäsuunnitelmista

Ensimmäinen Terveisiä Rainiosta -tapahtuma järjestettiin Hotelli Valossa 29.3.2023. Asukkaita puhuttivat muun muassa suuret varjostavat kuuset ja viherkaistaleiden hoito. Lähialueen puusto käytiin läpi 20.6. järjestetyllä asukaskävelyllä, jonka aikana keskusteltiin myös alueen metsätaloushakkuista. Kuulutus maisematyölupahakemuksesta on laitettu nähtäville Heinolan kaupungin ilmoitustaululle ja verkkosivuille 16.06. – 30.06.2023 väliseksi ajaksi, kertoi metsätalousinsinööri Juho Kontra.

Juho Kontra

Viitisentoista asukasta osallistui kävelykierrokselle, joka suunniteltiin paikan päällä asukkaiden tarpeiden mukaan. Rainion päiväkodilta käveltiin Lehmusraitin kautta Runkotielle ja Harjulaaksontien kautta takaisin päiväkodille. Muutamia kiemuroita totta kai tuli matkan varrelle. Yksi kiemura ulottui Rainion söpöön koirametsään ja useampi kiemura monen ”takapihalle”. Metsän puut ovat kasvaneet neljässäkymmenessä vuodessa niin, ettei valoa pihoille juurikaan pääse. Katot likaantuvat ja aurinkopaneelit eivät saa valoa. Myös osa katuvaloista on pusikoiden peitossa.

Koirametsä
Koirametsä

Rainiota ympäröivien metsien poiminta- ja harvennushakkuita sekä viherkaistaleiden hoitoa tehdään vaihe kerrallaan useamman vuoden aikana, kertoi Juho Kontra. Puiden ja pusikoiden karsimisen lisäksi asukkaat toivoivat laituria Maitiaislahteen matonpesupaikan viereen. Maitsun biitsi olisi kova sana. Ja niin olisi myös yhteiset katubileet. Parhaita paikkoja metsäpolkujen lisäksi löytyy Harjulta Harjulaaksontien kupeesta. Harjulaaksontie näytti muutenkin oikein somalta.

Taloja Harjulaaksontiellä
Harjulaaksontie

Ukkonen jyrähteli taustalla ja välillä kuului pauketta läheiseltä ampuradalta, mutta lintujen viserrys oli vaikuttavinta, mitä kuulla saattoi. Ehkä linnut olivat riemuissaan hyttysistä, joita parinkymmenen hengen porukka ruokki Rainiota kiertävillä upeilla lehtomaisilla poluilla. Rauhallinen ja siisti Rainio on mitä mainioin paikka lapsille asua, mutta tällä hetkellä lapsia ja nuoria on Rainiossa todella vähän.

Ihmisiä metsäpolulla
Metsäpolku

Kävelyllä oli mukana myös kaupunginpuutarhuri Eve Vanne ja kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen Heinolan kaupungilta. Terveisiä-tapahtumat ovat osa alueellista kehittämistyötä, joiden tavoitteena on tutkia Heinolan kylien ja kaupunginosien ominaisuuksia sekä kehityssuuntia yhdessä asukkaiden kanssa.

Lisätietoa tapahtumasta kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen p. 044 769 4187.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu