Terveisiä Pääsinniemeltä -asukastapahtuma 23.3.

Postikorttimainos

Terveisiä Pääsinniemeltä -asukastapahtuma järjestetään torstaina 23.3. klo 17–20 Lauhjoki-Pääsinniemen kylätalolla osoitteessa Jousantie 4, 19230 Heinola. Terveisiä-tapahtumat ovat osa alueellista kehittämistyötä, joiden tavoitteena on tutkia Heinolan kylien ja kaupunginosien ominaisuuksia sekä kehityssuuntia yhdessä asukkaiden kanssa.

Alueen ensimmäinen tilaisuus järjestetään yhteistyössä Hämeen ilmastoturva -hankkeen kanssa. Hanke toteuttaa kevään aikana Lauhjoki-Pääsinniemen kyläalueella ilmastoriskitarkastelun, jonka tuloksia julkaistaan kesäkuussa järjestettävässä kyläillassa. Tarkastelun tuloksena syntyy toimenpide-ehdotuksia ilmastoriskeihin varautumiseksi ja niiden ennaltaehkäisyksi.

Tapahtumassa keskustellaan ensisijaisesti kylän varautumisesta sään ääri-ilmiöihin, kuten myrskyihin, rankkasateisiin ja kuivuuteen. Sään ääri-ilmiöt koettelevat kylien rakennuksia, tiestöä ja sähkölinjoja ja saattavat aiheuttaa asukkaille omaisuus- ja turvallisuusriskejä. Näitä riskejä ovat esimerkiksi liikenneyhteyksien katkeaminen, sähkökatkot, vahingot kiinteistöille ja kaivojen kuivuminen.

Sään ääri-ilmiöihin varautumisen lisäksi avaamme keskustelun alueen identiteetistä ja tulevaisuudesta. Millaisia terveisiä sinä lähettäisit alueelta? Miten sinä kuvailisit aluetta? Millainen alue on 10 vuoden kuluttua? Paikalla ovat hankkeen edustajien lisäksi rakennuspäällikkö Ari Matteinen, kaupunginarkkitehti Harri Kuivalainen, kaavoitusarkkitehti Irene Översti ja kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen Heinolan kaupungilta.

LAB-ammattikorkeakoulussa alkaneessa Hämeen ilmastoturva -hankkeessa käynnistyvät kyläalueiden ilmastoriskitarkastelut syksyllä 2022. Työtä tehdään LAB-ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden ja opiskelijoiden toimesta. Hankkeen tavoitteena on parantaa Hämeen maaseudun valmiuksia varautua ilmastonmuutokseen. Ilmastoturvallisuudella viitataan uhkiin, joita ilmastonmuutos aiheuttaa joko suoraan tai sen hillintään liittyvien poliittisten, sosiaalisten tai taloudellisten tekijöiden kautta. Hämeen ilmastoturva -hankkeessa keskitytään suoriin uhkiin, eli sään ääriolosuhteiden voimistumiseen ja lisääntymiseen, varautumiseen.

Tapahtuma on kaikille avoin, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Kahvitarjoilu, lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
Noora Kumpulainen, kaupunkimuotoilija, Heinolan kaupunki p. 044 769 5187 noora.kumpulainen@heinola.fi
Kaisa Tuominen, Hämeen ilmastoturva -hanke projektipäällikkö, LAB-ammattikorkeakoulu p. 044 708 5113 kaisa.tuominen@lab.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu