Terveisiä Mustikkahaasta

Asukkkaat rakentavat kukkaspriraalia vesisateessa Mustikkahaan hiekkakentällä

Kesän viimeiseen Terveisiä Goes Art -tilaisuuteen osallistui neljä asukasta. Ehkä se oli sateinen keli, ehkä ei. Purnausta kuitenkin kuulee ja sitten ei osallistuta, kuului eräs kommentti.

Terveisiä Mustikkahaasta -tilaisuus järjestettiin eilen neljättä kertaa ja joka kerta asukkaat toivovat alueelle kauppaa. Kauppa sulki ovensa Siwoja ja Valintataloja koskevien yt-neuvottelujen myötä vuonna 2017. Selvityksen mukaan kauppatoimintaa ei ollut mahdollista jatkaa osana K-Market-verkostoa kannattavasti.

Toinen toistuva toive oli parempi julkinen liikenne. Myös tietoa aikatauluista toivottiin pysäkeille. Sama toive toistui Jyrängössä. Katuremonttien vuoksi pysäkit ovat entistä etäämmällä niin Mustikkahaassa kuin keskustassakin. Onneksi on Kulkunen ja sitten on ystäviä, jotka kuskaavat kauppaan. Kiinteät siniset penkit ovat olleet tarpeen huonojalkaisille, mutta harvemmin täältä kävellen kauppaan lähdetään, paitsi Pekan leipään maitoa hakemaan.

Marjatien katuremonttiin oltiin muuten hyvin tyytyväisiä. Suunnittelu on ollut todella hyvää. Ehkä remontin valmistumisen jälkeen voitaisiin pitää katujuhlat, tapahtumia kun ei ole liikaa. Yhteisöllisyyttä koetaan omilla viihtyisillä pihoilla ja Mustikkatuvalla. Yleiset alueet voisivat olla siistimmät ja niitä siistittiinkin aikanaan talkoilla. Viime vuonna asennetut kuusivalot ovat kyllä ilahduttaneet. Muutama ulkokuntosalilaite olisi myös tarpeen hienon leikkialueen kupeessa.

Lisätietoja kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu