Terveisiä Mustikkahaasta

Ihmisiä asukastapahtumassa Mustikkatuvallla

Tiistaina 6.6. järjestetty Terveisiä Mustikkahaasta -asukastilaisuus täytti Mustikkatuvan puheensorinalla. Keskustelua syntyi niin paljon, että välillä oli pyydettävä hiljaisuutta ja oman vuoron odottamista. Olihan osallistujiakin lähemmäs 40, joista osa kuunteli keskustelua langan päässä.

Ensimmäisenä Rambollin väki esitteli Marjatien katusuunnitelman sekä puistosuunnitelman, johon oli sijoitettu pohjoisen Heinolan koirapuisto. Marjatien katusuunnittelun tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta, mutta myös parantaa kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita. ”Kaahaaminen” on ollut haaste, jota pyritään hillitsemään muun muassa katualueen kaventamisella. Jalankulku erotetaan autoilusta kivikaistaleella ja alueen viihtyisyyttä lisätään matalalla kasvillisuudella. Vain kolme puuta joudutaan kaatamaan. Myös katuvalaistus uusitaan.

Marjatien katusuunnitelma

Urankoitsija kertoi katuremontin alkavan kesä-heinäkuun vaihteessa ja se toteutetaan kolmessa erässä. Tavoite on saada koko urakka valmiiksi 30.11.2025 mennessä edellyttäen, että valtuusto myöntää rahaa tuleville vuosille. Katuremontin yhteydessä uusitaan myös putkistoa. Vesikatkoista toivottiin ilmoitettavan kotihoidolle. Rappukäytävän ilmoitukset eivät välttämättä tavoita kaikkia ja sitten voi jäädä kylvyt kylpemättä.

Alueen hulevesijärjestelyt herättivät myös keskustelua. Nykyinen sijoittelu ei toimi. Suunnitelmissa hulevedet on ohjattu samoin kuin nyt, mutta putkiston uusiminen auttaa tilanteeseen. Asiaa tutkitaan kuitenkin vielä, että miten olisi parasta järjestää. Linja-autopysäkeille toivottiin katoksia, mutta vähäisen liikennöinnin vuoksi niitä ei ole suunnitelmissa. Vähäinen liikennöinti harmittaa asukkaita. Onneksi Kulkunen liikennöi Mustikkahaassa. Kotihoidolle toivottiin korvamerkittyjä parkkipaikkoja osoitteeseen Marjatie 1 ja 3. Yksi paikka riittäisi.

”Keskusaukiolle” sijoitettu koirapuisto herätti osassa asukkaita hieman ihmetystä. Missä muualla on koirapuisto keskusaukiolla? Pohjoisen koirapuiston tarve on noussut esiin asukastapahtumissa, myös Mustikkahaan tapahtumissa. Koirapuistoja toivotaan nyt joka puolelle, se on nouseva trendi. Nykyään koiria syntyy yhtä paljon kuin lapsia. Valaistu koirapuisto luo myös turvallisuudentunnetta, mutta ennen kaikkea se mahdollistaa kohtaamiset. Kauppaa kun alueelle ei kaupunki voi järjestää muuta kuin kaavoittamalla ja kaupan perustamiselle alueella on edelleen olemassa mahdollisuus. Vain yrittäjä tarvitaan. Puistossa on paljon tilaa kaikenlaisille toiminnoille, vaikka koirapuisto onkin aika iso. Asukkaat toivoivatkin aikuisille jotain, kuten esimerkiksi liikuntapuistoa. Tästä kannattaakin jättää idea osallistuvaan budjetointiin loppusyksystä.

Puistosuunnitelma

Leikkipuiston saneeraus alkaa heti juhannuksen jälkeen. Uusi leikkiväline ”Linna” saapuu viikolla 27. Linna valittiin leikkivälineeksi yhdessä lasten kanssa Rainion päiväkodissa 5.5.2023. Heinolassa ei ole muualla linna-aiheisia leikkivälineitä ja tämä koirapuiston lisäksi tuo varmasti asukkaita muualtakin vierailulle Mustikkahakaan. Uusia pienempiä leikkivälineitä siirretään Niemelätalolta. Laiva kunnostetaan ja kiipeilyverkko. Lisäksi tuodaan keinueläimiä. Alueelle tulee myös uudet roskikset ja Metsolantien suuntainen sivu aidataan. Aita sai kiitosta, kuten myös kiinteät penkit, joiden asennus on vielä sulanmaan aikana. Mustikansininen väri tulee näkymään niin penkeissä kuin katuvalaisimissa.

Leikkiväline

Aluleelle on myös kysytty aluevarausta linkkiasemalle. 42 metrin korkuinen ristikkamasto saattaa sijoittua Niemelänkadun ja Kuusitien lähettyville.

Lisätietoja tapahtumasta kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen 044 769 4187 noora.kumpulainen@heinola.fi.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu