Terveisiä ja taidetta Tommolasta

Asukkaat arvioivat Tommolaa fläppitaululla leikki- ja lähiliikuntapuistossa

Kolmas Terveisiä Goes Art -tilaisuus järjestettiin eilen Perä-Tommolan leikki- ja lähiliikuntapaikalla. Paikalle saapui kymmenisen aktiivista asukasta, mikä on sama määrä kuin viikko sitten vastaavassa tilaisuudessa Jyrängössä.

Tommolan parhautta on Jyrängön tapaan rantaraitti. Se on Tommolan paras kohtaamispaikka. Joskin rantaraitti on hieman eriluontoinen kuin Jyrängössä. Uimarannalta alavirtaanpäin ranta on tiheää ryteikköä, mikä osan mielestä tulisi siistiä. Ryteikön puolestapuhujiakin löytyi, sillä alue on hyvin tärkeä rikkaalle linnustolle.

Uimarannan yläpuolella oleva tontti kaipaisi myös siistimistä. Kotilot ja jättibalsamit ovat vallanneet alueen. Lähistöllä ruokitaan myös luonnonvaraisia lintuja, mikä on kiellettyä. Sähköpyörät kulkevat niin hiljaa, mutta lujaa rantaraitilla, että välillä ne ovat aiheuttaneet huolta. Lisäksi uimarannalle ajetaan autolla esteistä huolimatta.

Toinen hieno asia Tommolassa on lehmusbulevardi. Ajonopeudet puhuttavat kuitenkin aina, sillä pitkänmallisessa Tommolassa on paljon pitkänmallisia katuja. Vuorikatu kaipaisi uutta pintaa ja Kyminkadun puoleen väliin toivottiin roskista.

Tommola on kiinnostava, viihtyisä ja turvallinen sekä kävellen, pyörällä ja autolla hyvin saavutettava. Kiinteisiin penkkeihin on oltu tyytyväisiä, mutta ainakin yhdellä penkillä on ollut häiriökäyttäytymistä. Tommolaan kaivattiin parempaa julkista liikennettä ja lisää kohtaamispaikkoja sekä tapahtumia. Yritysten elinvoimaisuutta ja työllisyyttä ei koettu kovin hyväksi.

Spiraalinmuotoinen kukkataideteos nurmikolla

Viimeinen Terveisiä Goes Art -tilaisuus järjestetään ensi viikon torstaina 13.6.2024 Mustikkahaan hiekkakentällä klo 18 alkaen. Tervetuloa. Lisätietoja taiteilija Henna Paasonen, 044 9738800, henna.paasonen@luukku.com ja kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen 044 769 4187 noora.kumpulainen@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu