Tarha kiinnostaa ja houkuttelee osallistumaan

Tammikuussa 2022 toteutetun kyselyn mukaan Luovan ja kokeilevan toiminnan Tarha kiinnostaa ja houkuttelee osallistumaan. Kyselyyn vastasi yhteensä 83 henkilöä, joista noin puolet oli valmiina osallistumaan talkoisiin ja/tai toimimaan vapaaehtoisena erilaisissa tapahtumissa. Yllättävän moni oli myös kiinnostunut olemaan mukana erilaisissa hankkeissa tai toimimaan yhdistyksessä/osuuskunnassa, joka koordinoi tiloja ja toimintaa.

Vastanneista hieman yli puolella oli kokemuksia Tarhan toiminnasta harrastajan, huoltajan, toiminnan järjestäjän tai vierailijan roolissa. Loput kyselyyn vastanneista olivat kiinnostuneita harrastajia, vierailijoita, toimijoita, kumppaneita ja veronmaksajia. Lisäksi kyselyyn vastasi muutamana päättäjä/kaupungin edustaja.

Nykyiset käyttäjät toivoivat Tarhan toiminnan vakiintuvan ja kehittyvän kaikille kaupunkilaisille avoimeksi matalan kynnyksen tekemisen, osallistumisen, yhteistyön ja tapahtumien keskukseksi. Ideoita esitettiin muun muassa kahvilatoiminnasta, kaupunkilaisten puutarhasta, lainaamotoiminnasta ja erilaisista tapahtumista.

Tilantarve nähtiin suurena jatkossakin. Tiloja toivottiin bändien käyttöön jopa lisää. Tilojen mahdollinen menettäminen nähtiin monen harrastuksen loppuna. Vaihtoehtoisia tiloja ehdotettiin lähinnä muihin käyttämättömiin tiloihin, mutta myös lukiolle ja lyseolle, joissa iltaisin on hiljaisempaa. Haasteena iltakäyttöisissä tiloissa on kuitenkin tavaroiden, kuten lavasteiden, tarpeiston ja soittimien säilyttäminen.

Kaupungin toivottiin osallistuvan toiminnan tukemiseen antamalla tilat yleishyödylliseen käyttöön. Tilat tulisi myös kunnostaa, eikä markkinointia ulkopaikkakunnille pitäisi unohtaa. Tarha nähtiin helmenä, joka taatusti kiinnostaisi myös ulkopaikkakuntalaisia, ja pihapiiri suojaisana keitaana, jonka mahdollisuuksia ei ole hyödynnetty täydellä teholla. Pihalla voisi olla esimerkiksi järjestää puutarhajuhlia ja -elokuvia. Ainakin puuTarha-ajatusta varmasti lähdetään viemään eteenpäin. 8 vastaajista oli sitä, että alatontille voisi myös rakentaa.

Lisätietoja kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen

Lue lisää Tarhan toiminnasta

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu